Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Live streamit - urheilua netissä suorina lähetyksinä

Päivittäiset ilmaiset live stream -lähetykset eli urheilustreamit ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina. Tällä sivulla on kerrottu parhaat sivustot, missä näet kaikki kuumimmat urheilutapahtumat ilmaiseksi laillisten suoratoisto lähetysten välityksellä.

Urheilun live stream-palveluiden tarjonta netissä on kasvanut valtavasti ja nykyisin urheilutapahtumien seuraaminen onkin todella helppoa. Laadukkaiden urheilu-streamien avulla voit katsoa urheilua netissä suorana lähes kellon ympäri. Pääosin ilmaiset urheilu streamit lähetetään mainosrahotteisilla sivustoilla tai vedonlyöntisivustoilla.

Suurin osa laadukkaimmista live streameista löytyy edelleen maksullisista palveluista. Tilaukset ja maksut riippuvat usein lajin luonteesta. Pitkien kausien urheilusarjoissa suositaan kuukausittaista kestotilausta, yksittäisiin isoihin turnauksiin puolestaan liitetään yleensä turnauskohtainen maksu.

Isoihin yksittäisiin tapahtumiin, kuten vaikkapa koviin nyrkkeilymatseihin on usein tarjolla myös yhden tapahtuman tai jopa vaan yhden ottelun kattava Pay-Per-View kertamaksu. Löydät parhaat live streamien toimittajat tämän sivun lopusta >>

Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä suosituimpien urheilulajien katseluun. Emme kannusta laittomien urheilustreamien käyttöön, vaan keskitymme virallisten suoratoistopalveluiden tarjontaan ja annamme parhaat katseluvinkit kullekin lajille erikseen.

Harrastelusta mainstreamiin

Maailman ensimmäinen livestream-lähetys tehtiin harrastepohjalta jo vuonna 1993. Palvelut ovat kehittyneet hurjaa vauhtia viimeisinä vuosina ja alalle on syntynyt myös monia erikoistuneita Livestream-yrityksiä. Lisäksi monilla urheiluseuroilla on omia livestream-palveluita, mikä tuo paljon lisäarvoa urheilun seuraamiseen.

Suoratoiston hyötyjä live-urheilussa:

 • Näkyvyys kaikilla laitteilla
 • Yksinkertainen käyttää
 • Tarjolla 24/7
 • Edullinen hinta
 • Vuorovaikutteisuus
 • Helpottaa live-vedonlyöntiä

Myös vedonlyöntisivustot ostavat lähetysoikeuksia eri sarjoihin ja urheilutapahtumiin ja tarjoavat asiakkailleen satoja tunteja urheilulähetyksiä päivittäin. Olit sitten jääkiekon, tenniksen tai dartsin ystävä niin löydät varmasti sinua miellyttävää sisältöä eri vedonlyöntisivustojen live stream-lähetysten tarjonnasta.

Kuinka löytää parhaat streamit?

Kuinka sitten löytää parhaat urheilu-streamit? Ohessa muutamia vinkkejä itselle sopivien live-urheilun suoratoistopalveluiden etsimiseksi:

 • Käytä avainsanoja, jotka määrittävät urheilulajin, liigan, joukkueen tai tapahtuman, jota haluat katsoa
 • Käytä suodattimia tai tarkennettuja hakuvaihtoehtoja tulosten kaventamiseksi
 • Tarkista muiden käyttäjien arvostelut, arviot ja kommentit
 • Vältä epäilyttävien tai haitallisten linkkien tai mainosten klikkaamista
 • Käytä VPN- tai välityspalvelua maantieteellisten rajoitusten tai sensuurin kiertämiseksi

Miten ilmainen urheilu live stream toimii?

Ilmainen urheilu stream-palvelu on kaikilla veikkaussivustoilla helppo ottaa käyttöön. Kunhan pelitililläsi on positiivinen saldo, ovat kaikki live streamit käytössäsi ilmaiseksi. Kaikki urheilulähetykset ovat siis katsottavissa ilman rahapelaamista.

Kaikki talletustavat ovat nykyään turvallisia, eivätkä vie kuin pari minuuttia aikaa. Vain minimitalletuksella (1-10€) saat laillisesti näkyviin kaikki suorat urheilulähetykset, eikä sinun tarvitse jatkossa huolehtia kuukausimaksuista, eikä sinulle tule muita kuluja.

 1. Valitse mieleisesi vedonlyöntisivusto
 2. Talleta rahaa valitsemallasi maksutavalla
 3. Valitse ottelu, jota haluat katsoa
 4. Paina ottelun kulmassa olevaa Play-nappia
 5. Nauti matsista!

Toimii myös mobiilissa!

Hienoimpia uudistuksia live stream -palveluissa on, että ne toimivat nykyään myös mobiilissa. Lähetys on vieläpä yleensä optimoitu pienempää ruutua varten, joten pystyt vaivatta nauttimaan mieleisistäsi lähetyksistä vaikkapa työmatkalla bussissa tai laiturinnokassa kesämökillä.

Live Stream palvelut urheilulajeittain

Alta löydät tietoa eri lajien lähetysoikeuksista Suomessa sekä suoratoistopalveluita, jotka tarjoavat urheilulähetyksiä lajeittain.

Eri maiden tilanteen suoratoistopalveluiden osalta voit katsoa täältä >>

Jalkapallon live streamit

Jalkapalloa näet eri sivuilta joka päivä kauden aikana kymmeniä eri otteluita suorina lähetyksinä ympäri maailman. Tarjolla on monia suomalaisten suosikkisarjoja muun muassa Valioliigaa, La Ligaa, Bundesliigaa, Italian Serie A:ta tai vaikka Ranskan Ligue 1:tä!

Maksullisista palveluista Elisa Viihde Sport ja Viaplay Sport tarjoavat laajan valikoiman jalkapallon suoratoistolähetyksiä, mukaan lukien kansalliset ja kansainväliset ottelut.

Valioliiga live stream

Suomessa Valioliigan oikeudet ovat tukevasti Viasatin hallussa, joten suomalaisille ei Valioliiga live stream-palveluita ole tarjolla muualla. Edellämainitun VPN:n avulla Valioliiga-streamit on kuitenkin mahdollista tavoittaa.

Maksullisista palveluista Valioliiga aukeaa Viaplay Sportin asiakkaille. Samalla paketilla on mahdollista katsoa myös laajemmin brittifutista, kuten Championshipia ja FA Cupia.

Bundesliiga live stream

Myös Saksan pääsarja Bundesliiga kuuluu Suomessa lähetysoikeuksiensa puolesta Viasatin ja Viaplayn omistajan Nordic Entertainment Groupin sateenvarjon alle. Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaiset katsojat on rajattu esimerkiksi vedonlyöntisivujen live streamien ulkopuolelle.

Serie A live stream

Italian legendaarinen Serie A kuuluu suomessa C Moren kanavapaketteihin sekä suoratoistopalveluun. Italialaista huippufutista on kuitenkin mahdollista katsella myös useammankin vedonlyöntisivuston kautta suorina ja ilmaisina live streameina.

La Liga live stream

Myös Espanjan pääsarja La Liga kuuluu televisiointioikeuksiensa osalta C Morelle. Kaikki La Ligan matsit onkin täten mahdollista katsoa C Moren kanavilta ja suoratoistopalvelusta.

Myös La Ligan osalta tarjolla on kuitenkin myös muita vaihtoehtoja. Eri pelisivustoilla on vaihtelevasti tarjolla La Liga live stream-lähetyksiä.

El Clasico live stream

La Ligan suurin ja kaunein kohtaaminen on tietenkin legendaarinen El Clásico! Nämä Barcelonan ja Real Madridin matsit ovat koko futiskauden odotetuimpia. C Moren lisäksi myös vedonlyöntisivustojen live streameissa on mahdollista nauttia näistä klassikoista.

Ligue 1 live stream

Ranskan pääsarja Ligue 1 on nostanut tasoaan ja suosiotaan. Suomen televisiossa tätä laatusarjaa ei kuitenkaan ole mahdollista seurata. Pelastus löytyy vedonlyöntisivujen live streameista. Ligue 1:n matseja on tarjolla eri sivustoilla varsin mukavasti ja lähes jokainen ottelu on mahdollista katsella suorana ja ilmaiseksi.

Jääkiekko live stream

Jalkapallon tavoin myös jääkiekkoa on mahdollista seurata netin live streamien välityksellä. Monet suuret vedonlyöntiyhtiöt ovat viime vuosina satsanneet paljon live stream-palveluihinsa ja se näkyy myös lätkätarjonnassa.

Veikkaussivujen live streamien kautta otteluita katsoessa voi myös kätevästi lyödä live-vetoja matseihin. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis!

Maksullisista palveluista ykkönen on Elisa Viihde Sport, joka tarjoaa valtavasti jääkiekon suoratoistolähetyksiä, mukaan lukien Suomen Liiga ja kansainväliset ottelut.

Jääkiekko MM-livestream

Viaplay nappasi haltuunsa televisiointioikeudet jääkiekon MM-kisoihin 2024 ja MM-kisojen live streamit näkyvät Viaplay-palvelussa. Leijonien matsit kuitenkin näkyvät erillissopimuksella tuttuun tapaan myös MTV:n kanavilla.

Jääkiekon U20 MM-kisat 2024 puolestaan pelataan tuttuun tapaan vuodenvaihteessa 2023-24. Suomessa tapahtuman televisiointioikeudet omistaa Discovery ja kaikki Nuorten Leijonien ottelut sekä ratkaisupelit TV5-kanavalla sekä discovery+-suoratoistopalvelussa. Discovery+ näyttää live streameina myös kaikki muut U20 MM-kisojen matsit.

Liiga live stream

Liiga on Suomen suosituin ja seuratuin urheilulaji, mikä tarkoittaa sitä että myös lähetysoikeuksien arvo on katossa. Sarjan televisio-oikeudet ovat tällä hetkellä Telian hallussa.

Maksullisista suoratoistopalveluista Liigaa näyttää tällä hetkellä C More. Liigapassi on mahdollista tilata myös Elisa Viihteen pavelussa. Liigaan on em. palveluissa mahdollista ostaa myös ns. pelipasseja, joilla näet halvemmalla hinnalla yhden tietyn matsin.

NHL live stream

NHL-otteluita ei voi valitettavasti katsoa ilmaiseksi vedonlyöntisivustojen kautta. Kaikki NHL-ottelut näkyvät kuitenkin live stream lähetyksinä suomessa Viaplay-palvelun kautta. Viaplay kuuluu Viasat-konserniin ja Viasat lähettää yleensä muutaman kerran kaudessa NHL prime time ottelun yhdessä koko kansan ilmaiseksi katsottavaksi. Myös Yle on viime vuosina aktivoitunut NHL:n saralla ja näyttää kausittain muutamia otteluita suorana ja ilmaiseksi.

CHL live stream

Jääkiekon Mestarien liiga päättyi viime kauden päätteeksi Tapparan riemukkaisiin mestaruusjuhliin. Televisiosta vaikkapa juuri Tapparan matsit pystyy katsomaan C Moren palvelussa. Ainakaan vielä ei ole tiedossa, tarjoaako joku taho CHL live stream-lähetyksiä kaudelle 2023-24.

SHL live stream

Myös Ruotsin pääsarja SHL kuuluu C Moren oikeuksien piiriin televisioinnin osalta. SHL live streameja on kuitenkin tarjolla myös vedonlyöntisivustoilla. Kaikkia matseja veikkaussivut eivät tarjoa, mutta paljon ruotsalaista huippulätkää on kuitenkin mahdollista katsoa suorana ja ilmaiseksi.

Golf live stream

Golf on yksi maailman rahakkaimmista lajeista ja myös Suomessa nostamassa selkeästi suosiotaan. TV-lajina golfia voisi pitää tylsänä, mutta mitä vielä! Golfia seurataan todella paljon ja myös siihen on tarjolla paljon lähetyksiä netissä.

Tarjonnaltaan ylivoimainen ykkönen golfin osalta on Viaplay Sport, joka tarjoaa paljon suoraa golflähetystä, mukaan lukien PGA Tour ja Euroopan kiertueen tapahtumat.

Koripallo live stream

Susijengin ja Lauri Markkasen menestys on nostanut koripallon suosiota hurjasti myös härmässä. Koriksen ystävät näkevätkin paljon huippukorista suorana.

Eurooppalaisen koripallon ystävät voivat seurata Euroliigaa sekä vaikkapa Espanjan liigaa, missä pelaa mm. Suomen Sasu Salin.

NBA live stream

Lauri Markkasen hienot otteet rapakon takana ovat lisänneet myös NBA:n vetovoimaa Suomessa. NBA:n TV-oikeudet ovat Nelosen hallussa ja joitakin matseja on mahdollista katsoa suorana Ruudusta.

Myös vedonlyöntisivustot näyttävät kuitenkin NBA-matseja live streameina sivuillaan. NBA:n tiukat televisiointisopimukset tekevät kuitenkin matsien löytämisestä melkoista arpapeliä.

Moottoriurheilu live stream

Myös moottoriurheilua laidasta laitaan on mahdollista seurata netin live streamien kautta. Kannattaa tarkastaa ainakin Elisa Viihde Sport, joka tarjoaa suoraa lähetystä moottoriurheilusta, kuten Formula 1, ralli ja moottoripyöräkilpailut.

UFC live stream

Suomessa UFC:n lähetysoikeudet omistaa Viasat. Tämä tarkoittaa UFC:n ja MMA:n osalta sitä, että ainoa vaihtoehto on suoratoistopalvelu Viaplay. Viaplayn kautta useimmat UFC-kortit onkin mahdollista katsoa suorina lähetyksinä.

eSports live stream

Esports on yksi nopeimmin kasvavista peleistä! Isoimpiin Esports-turnauksiin järjestetään myös paljon livelähetyksiä. Löydät eri eSports live lähetyksiä turnauksista runsaasti eri vedonlyöntisivustoilta. Lähetyksiä on monesta eri pelistä. Näet erimerkiksi hyvin suositun Counter Stike GO:n turnauksia ja otteluita. Lisäksi näät mm. Dota 2, League of Legends, Starcraft 2 ja Heartstone matseja.

Snooker live stream ja televisiointi

Snookerin seuraaminen on Suomessa kasvattanut huomattavasti suosiotaan. Yksi syy siihen on, että ilmaisten snooker live stream-lähetysten johdosta otteluiden seuraaminen netissä on helpompaa kuin koskaan. Live streameja on tarjolla lähes jokaiseen snookerturnaukseen läpi koko kauden.

Snookerin TV-oikeudet ovat pitkällä sopimuksella Discoveryn hallussa. Eurosportin televisiokanavien tai discovery+ suoratoistopalvelun kautta on tarjolla suurin osa turnauksista suorina lähetyksinä. Suomessa myös samaan Discovery Communications-konserniin kuuluva maksuton televisiokanava Kutonen on näyttänyt isojen snookerturnausten otteluita suorina lähetyksinä.

VPN Live Streamit

Suurin osa vedonlyöntisivujen live streameista näkyy Suomessa, mutta joidenkin sivustojen tarjonnassa saattaa olla ns. geoblokki, jolla Suomi on rajattu pois esimerkiksi tietyn sarjan katselusta. Tällöin et näe lähetyksiä Suomesta käsin lainkaan.

Sama koskee monesti myös esimerkiksi BBC:n lähetyksiä ja YouTubessa lähetettäviä streameja. Tiesitkö, että myös Netflixissä on käytössä omat sisältönsä joka alueelle, jolloin VPN:n avulla saa esiin myös vaikkapa Yhdysvaltain koko valikoiman?

Ratkaisu maantieteellisiin estoihin on VPN eli Virtual Private Network. VPN-yhteys toimii siten, että se vaihtaa maantieteellisen sijaintisi verkossa ja suojaa yhteytesi. VPN:n avulla voit vaihtaa sijaintisi miksi haluat.

Johtavat live stream palvelut maittain:

Alla on listattuna joitain suosittuja suoratoistopalveluita, jotka tarjoavat urheilulähetyksiä Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Suomessa ja Ruotsissa:

Yhdysvallat:

ESPN+: ESPN:n suoratoistopalvelu tarjoaa laajan valikoiman urheilutapahtumia, mukaan lukien NFL, NBA, MLB, NHL ja paljon muuta.
NBC Sports Gold: NBC:n suoratoistopalvelu tarjoaa pääsyn erilaisiin urheilutapahtumiin, kuten Valioliigan jalkapalloon, PGA Tourin golfiin ja paljon muuhun.
CBS All Access: CBS tarjoaa suoratoistoa NFL-peleistä ja muista urheilutapahtumista verkkopalvelunsa kautta.
FOX Sports GO: FOX Sportsin suoratoistopalvelu mahdollistaa NFL:n, MLB:n, NHL:n ja yliopistourheilun suorien lähetysten katselun.

Iso-Britannia:

Sky Sports: Sky Sports tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia urheilulajeja, mukaan lukien Valioliigan jalkapallo, Formula 1, cricket ja paljon muuta.
BT Sport: BT Sport tarjoaa suoraa lähetystä Valioliigan jalkapallosta, UEFA Champions Leaguesta, rugbysta, UFC:stä ja muista urheilutapahtumista.
Amazon Prime Video: Amazon Prime Video on hankkinut oikeudet lähettää joitain Valioliigan otteluita sekä muita urheilutapahtumia.
BBC iPlayer: BBC:n suoratoistopalvelu tarjoaa suoraa lähetystä suurista urheilutapahtumista, kuten Wimbledonista, Six Nations -rugbystä ja muista.

Suomi:

Elisa Viihde Sport: Elisa Viihde Sport on suosittu suoratoistopalvelu Suomessa, joka tarjoaa suoraa lähetystä eri urheilulajeista, kuten jalkapallosta, jääkiekosta ja moottoriurheilusta.
C More: C More tarjoaa laajan valikoiman urheilun suoraa lähetystä, mukaan lukien jalkapallo, jääkiekko ja muut suositut urheilulajit Suomessa.
Ruutu+: Ruutu+ on suoratoistopalvelu, joka lähettää Suomen jääkiekkoliigan (Liiga) otteluita ja muita urheilutapahtumia.

Ruotsi:

Viaplay Sport: Viaplay Sport on johtava suoratoistopalvelu Ruotsissa, joka tarjoaa suoraa lähetystä eri urheilulajeista, kuten jalkapallosta (Allsvenskan), jääkiekosta (SHL), golfista ja paljon muusta.
Dplay: Dplay tarjoaa suoraa lähetystä urheilutapahtumista, kuten Valioliigan jalkapallosta, golfista, Formula 1:stä ja muista suosituista urheilulajeista Ruotsissa.
TV4 Play: TV4 Play on ruotsalainen suoratoistopalvelu, joka tarjoaa suoraa lähetystä urheilutapahtumista, kuten jalkapallosta, jääkiekosta ja paljon muusta.

Huomaa, että näiden palveluntarjoajien saatavuus ja urheilun kattavuus saattavat vaihdella, joten on suositeltavaa tarkistaa heidän verkkosivunsa tai ottaa heihin suoraan yhteyttä saadaksesi yksityiskohtaisempaa tietoa.