Uudistunut CHL käyntiin - ennusta matsien tulokset ja voita palkintoja!

Uudistunut CHL käyntiin - ennusta matsien tulokset ja voita palkintoja!
Jääkiekon Mestarien liiga CHL starttaa uudistuneena kauteen 2023-24. Mukana on enää 24 joukkuetta, suomalaisväriä näistä edustavat Tappara, Ilves, Lukko ja Pelicans. Uusi CHL Predictor puolestaan tuo ilmaista lisäjännitystä otteluihin. Osaatko sinä ennustaa matsien tulokset ja tiesi palkinnoille? (Kuva: Alamy)

Uudistunut CHL vauhtiin


Jääkiekon CHL eli Mestarien liiga käynnistyy kauden 2023-24 osalta torstaina 31. elokuuta. Mukana on jälleen neljä suomalaisjoukkuetta, mutta muuten sarja on muuttanut muotoaan melkoisesti. Sääntöuudistusten lisäksi konkreettisin uudistus on joukkuemäärä (aiemman 32:n sijaan 24 joukkuetta), sekä alkulohkojen jääminen historiaan.

Lohkovaiheen sijaan CHL:ssä pelataan niin sanottu runkosarja, jossa jokaiselle joukkueelle tulee kolme koti- ja vierasottelua. Runkosarjan otteluparit on arvottu ja pudotuspeleihin pääsee perussarjan kuusitoista parasta joukkuetta. Hallitsevana mestarina CHL-kauteen lähtee myös syyskuussa alkavan Liigan viime kaudella voittanut Tampereen Tappara, joka voitti viime kauden finaalissa ruotsalaisen Luleån.

Ennen uuden kauden alkua eniten puhetta on aiheuttanut CHL:n rohkea linjaus sääntöjen osalta. Sääntöuudistukset ensi kauden osalta liittyvät erikoistilanteisiin:

  • Mikäli ylivoimalla pelaava joukkue tekee maalin, ylivoima ei lopu vaan jäähy jatkuu normaalisti
  • Mikäli joukkue tekee maalin siirretyn rangaistuksen aikana, rangaistus ei kumoudu ja maalia seuraa ylivoima
  • Mikäli alivoimalla oleva joukkue tekee maalin, joukkueen rangaistus päättyy ja ottelua jatketaan tasaviisikoin

Äkkiseltään vaikuttaa siltä, että CHL pyrkii uudistuksilla kannustamaan joukkueita aktiivisempaan ja enemmän riskejä ottavaan lähestymistapaan erikoistilanteita kohtaan. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä tarkoittanee lisää viihdettä matseihin ja sitähän CHL nimenomaan on hakenut. Todennäköisesti uudistukset lisäävät ainakin marginaalisesti myös otteluiden maalimääriä.

CHL Predictor - ennusta tiesi palkinnoille!


Toinen alkavan kauden uudistus ei liity kaukalon tapahtumiin vaan katsojiin. CHL on lanseerannut uuden pelin, nimeltään osuvasti CHL Predictor. Idea on erittäin yksinkertainen, tavoite on ennustaa mahdollisimman hyvin CHL-matsien tuloksia.

Pari viikkoa ennen uuden kauden alkua julkistetun pelin virallinen tavoite on selvittää, millä seuralla ja missä maassa ovat sarjan parhaat ennustajat. Eri joukkueiden fanit ja näiden perustamat ryhmät kilpailevat toisiaan vastaan eri kategorioissa. Ja toki myös toisiaan vastaan vaikkapa kaveriporukan keskinäisissä ryhmissä.

The Predictor lupaa parhaille ennustajille myös komeita palkintoja. Kirsikkana kakussa on VIP-tason reissu vuoden 2024 CHL-finaaliin! Kaiken tarpeellisen uudesta kiehtovasta pelistä voit tsekata alta löytyvältä videolta. Sitten vaan veikkaamaan matsien tuloksia!

Suora linkki CHL Predictor-peliin löytyy täältä >>