Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Ballon d'Or 2023: Veikkaa voittajaa

Jalkapallon MM 2022

Seuraava Ballon d'Or eli Kultainen pallo -palkinto jaetaan lokakuussa 2023. Vedonlyöntiyhtiöillä on tietty nimi mielessä.. Kuva: Sebo47/Alamy Live News

Ballon d'Or eli Kultainen pallo on jalkapallomaailman Graalin malja, arvostetuin henkikökohtainen pelaajapalkinto. Jalkapallotoimittajat ympäri maailman valitsevat maailman parhaan jalkapalloilijan. 2023 gaala järjestetään jo 67. kertaa, 30. lokakuuta.

Palkinnon myöntämisperusteet hieman muuttuvat aiemmasta. Ennen palkinto on annettu kalenterivuoden perusteella, viime palkinnosta lähtien kauden perusteella. Siten pysti jaetaan ensi kerran kauden 2022-23 perusteella.

Ehdokkaat julkistetaan 6. syyskuuta. Viime vuonna 30 ehdokasta paljastettiin 12. elokuuta, ja pientä kalabaliikkia herätti se, että seitsemänkertainen voittaja Lionel Messi ei ollut 30 ehdokkaan joukossa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005. Ei, vaikka hän voitti palkinnon edellisenä vuonna - toisin sanoen hän voitti palkinnon kalenterivuoden 2021 perusteella, mutta ei ollut edes ehdokkaana kauden 2021-22 perusteella, joka menee osittain päällekkäin.

Sen sijaan palkinto meni Real Madridin Karim Benzemalle, joka johdatti lähes yksin joukkueensa Mestarien liigan huumaavaan voittoon ja myös La Ligan voittoon. Hänen kertoimensa oli vain 1,05. King Karimin kevään arvoa nosti entisestään huima saavutus: hattutemput kahdessa perättäisessä UCL-pudotuspelissä - huh ja huh.

Messi jäi viime kerralla ehkä ilman ehdokkuutta, mutta nyt hän on jälleen suosikki voittamaan koko roskan! Tähän myötävaikuttaa tietenkin maailmanmestaruus jalkapallon MM-kisoissa Qatarissa ja ihan hyvät suoritukset sitä ennenkin PSG-paidassa.

Huomattavaa on, että Erling Braut Hålandille, joka rikkoi jo tulokaskaudellaan Valioliigan maaliennätyksen 36 osumallaan, saa kertoimeksi tuhdit 5,75.

Alta löydät kaikkien ehdokkaiden vedonlyöntikertoimet, jotka tarjoavat elokuun lopussa vedonlyöntisivustot Galaksino ja Posido. Voithan koittaa, osuuko silmään jättikerroin, jossa olisi potentiaalia kiilata Messin ohi - ei olisi toisaalta ensimmäinen kerta, kun Ballon d'Or -raati yllättää! Vai vieläkö löydät nimenomaan Messin kertoimesta arvoa?

Kultainen pallo 2023: Voittaja (Kertoimet 28.8.)

Lionel MessiKerroin 1,14
Erling HaalandKerroin 5,75
Kevin de BruyneKerroin 41,00
Vinicius JuniorKerroin 51,00
Rodrigo Hermanez CascanteKerroin 51,00
Kylian MbappeKerroin 51,00
Karim BenzemaKerroin 67,00
Ilkay GundoganKerroin 67,00
Jude BellinghamKerroin 101,00
Harry KaneKerroin 101,00