Ballon d'Or 2023: Veikkaa voittajaa

Ballon d'Or 2023: Veikkaa voittajaa
Seuraava Ballon d'Or eli Kultainen pallo -palkinto jaetaan lokakuussa 2023. Vedonlyöntiyhtiöillä on tietty nimi mielessä.. Kuva: Sebo47/Alamy Live News
Ballon d'Or eli Kultainen pallo on jalkapallomaailman Graalin malja, arvostetuin henkikökohtainen pelaajapalkinto. Jalkapallotoimittajat ympäri maailman valitsevat maailman parhaan jalkapalloilijan. 2023 gaala järjestetään jo 67. kertaa, 30. lokakuuta.

Palkinnon myöntämisperusteet hieman muuttuvat aiemmasta. Ennen palkinto on annettu kalenterivuoden perusteella, viime palkinnosta lähtien kauden perusteella. Siten pysti jaetaan ensi kerran kauden 2022-23 perusteella.

Ehdokkaat julkistetaan 6. syyskuuta. Viime vuonna 30 ehdokasta paljastettiin 12. elokuuta, ja pientä kalabaliikkia herätti se, että seitsemänkertainen voittaja Lionel Messi ei ollut 30 ehdokkaan joukossa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005. Ei, vaikka hän voitti palkinnon edellisenä vuonna – toisin sanoen hän voitti palkinnon kalenterivuoden 2021 perusteella, mutta ei ollut edes ehdokkaana kauden 2021-22 perusteella, joka menee osittain päällekkäin.

Sen sijaan palkinto meni Real Madridin Karim Benzemalle, joka johdatti lähes yksin joukkueensa Mestarien liigan huumaavaan voittoon ja myös La Ligan voittoon. Hänen kertoimensa oli vain 1,05. King Karimin kevään arvoa nosti entisestään huima saavutus: hattutemput kahdessa perättäisessä UCL-pudotuspelissä – huh ja huh.

Messi jäi viime kerralla ehkä ilman ehdokkuutta, mutta nyt hän on jälleen suosikki voittamaan koko roskan! Tähän myötävaikuttaa tietenkin maailmanmestaruus jalkapallon MM-kisoissa Qatarissa ja ihan hyvät suoritukset sitä ennenkin PSG-paidassa.

Huomattavaa on, että Erling Braut Hålandille, joka rikkoi jo tulokaskaudellaan Valioliigan maaliennätyksen 36 osumallaan, saa kertoimeksi tuhdit 5,75.

Alta löydät kaikkien ehdokkaiden vedonlyöntikertoimet, jotka tarjoavat elokuun lopussa vedonlyöntisivustot Galaksino ja Posido. Voithan koittaa, osuuko silmään jättikerroin, jossa olisi potentiaalia kiilata Messin ohi – ei olisi toisaalta ensimmäinen kerta, kun Ballon d'Or -raati yllättää! Vai vieläkö löydät nimenomaan Messin kertoimesta arvoa?