Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Nän pelataan matkalla kohti Super Bowlia

Nän pelataan matkalla kohti Super Bowlia

Jennifer Chen / Alamy Stock Photo

NFL:n runkosarja päättyi, nyt pelataan kerrasta poikki.

NFL:ssä kohta vain yksi jäljellä

NFL:ssä pelataan seuraavaksi konferenssien finaalit, voittajat jatkavat Super Bowliin. Konferenssien semifinaaleissa ei nähty suuria yllätyksiä, mutta läheltä piti -matsi pelattiin, ja Buffalon ja Kansas Cityn ottelu oli taas erinomainen ja tiukka.

Suurin mestarisuosikki NFC:n ykkönen San Francisco 49ers oli hyvin lähellä tappiota kotimatsissa Green Bay Packersia vastaan. Niners oli ottelun alla suursuosikki, sen voittokerroin oli vain noin 1.20. Kolmen neljänneksen jälkeen Packers johti ottelua 21-14, ja ratkaisevan touchdownin teki Ninersin RB Christian McCaffrey vain reilu minuutti ennen ottelu loppua. Se oli pakkomaali viimeisestä hyökkäyksestä, potkumaalilla Niners ei olisi päässyt tasoihin. Loppulukemat San Franciscolle 24-21.

AFC:n puolella ykkösenä pudotuspeleihin lähtenyt Baltimore Ravens oli vakuuttava Houston Texansia vastaan. Voitto tuli lukemin 34-10. NFL-kauden MVP pelaaja, Ravensin pelinrakentaja LaMar Jackson heitti kaksi maalia ja juoksi vielä itse toiset kaksi maalia.

Buffalo Bills ei pystynyt vieläkään voittamaan Kansas City Chiefsia play offseissa, vaikka se oli nyt suosikki kotikentällään. Ratkaisu tuli vajaa pari minuuttia ennen loppua, kun Buffalon potkumaaliyritys meni 44 jaardista ohi maalin. Sillä potkulla peli olisi ollut tasan, mutta nyt Bills ei enää saanut palloa takaisin.

Neljäs joukkue konferenssifinaaleissa on Detroit Lions, joka voitti kotonaan Tampa Bay Buccaneersit 31-23. Lions on nyt ensi kertaa finaalissa sitten vuoden 1991.

Sekä NFC että AFC on jaettu neljään lohkoon, jotka ovat nimetty pääilmansuuntien mukaan. Jokaisen lohkon ykkönen pääsee pudotuspeleihin, ja koko konferenssin ykkönen pääsee heti pudotuspelien toiselle kierrokselle. AFC:n ykkönen oli siis Baltimore Ravens ja NFC:n ykkönen oli San Francisco 49ers.

Lohkoykkösten lisäksi konferenssin kolme seuraavaksi parasta joukkuetta saavat villit kortit play offseihin. Tämä systeemi tarkoittaa sitä, että pudotuspeliin voi päästä lohkoykkönen, joka on kauden mittaan hävinnyt enemmän runkosarjan matseja kuin voittanut. Kaudella 2020 Washington Redskins pääsi lohkoykkösenä pudotuspeleihin, vaikka sen voittosuhde oli vain 7-9.

Konferenssien finaalien otteluparit ovat seuraavat:

Baltimore Ravens - Kansas City Chiefs su 28.1. klo 22:00
San Francisco 49ers - Detroit Lions ma 29.1. klo 01:30

Baltimore Ravens - Kansas City Chiefs su 28.1. klo 22:00

Baltimore Ravens 1,55
Kansas City Chiefs 2,45

San Francisco 49ers - Detroit Lions ma 29.1. klo 01:30

San Francisco 49ers 1,30
Detroit Lions 3,50

Lyhyt katsaus kauden 2023-2024 konferenssifinalisteihin

Mestaruuskertoimet Nords Casinolta

San Francisco 49ers, kerroin 2.45

Kun San Francisco 49ers on terveenä, joukkue voi voittaa kenet vain., 49ersilla on NFL:n paras rosteri, se on yksinkertainen tosiasia. Hyökkäyksessä on useita pelaajia, jotka kuuluvat kolmen parhaan joukkoon omalla pelipaikallaan (Christian McCaffrey, George Kittle, Trent Williams, Brandon Aiyuk, Kyle Juszczyk), ja Deebo Samuel on hyökkäysase, jollaista ei löydy muualta. Puolustuksessa Nick Bosa ja Fred Warner ovat ehdottomia starapelaajia, ja Charvarius Ward, Javon Hargrave, Dre Greenlaw, Arik Armstead ja Chase Young ovat lähellä sitä. Päävalmentaja Kyle Shanahan voi hyvinkin olla NFL:n paras valmentaja.

Baltimore Ravens, kerroin 2.90

Baltimore Ravens on juuri nyt liigan paras joukkue. Ennen kuin pelaajia lepuutettiin viimeisellä viikolla (viikko 18), Baltimoren piste-ero oli 210 pistettä plussalla 16 pelissä. Vertailun vuoksi yksikään muu joukkue ei ylittänyt 200 pistettä.
Otteluissa kovien San Franciscon, Miamin ja Detroitin kanssa Baltimore oli 83 pistettä plussalla. Huippuluokan puolustus, NFL:n tällä hetkellä paras pelaaja pelinrakentajana, loistava valmennustiimi ja toiseksi paras rosteri, Ravens menee pitkälle.

Kansas City Chiefs, kerroin 4.80

Viime kauden mestari Kansas City Chiefs on kahdessa suhteessa taas kova. Ensinnäkin: QB Patrick Mahomes on yksi parhaista koskaan, ja hän pystyy tekemään ihmetemppuja. Toiseksi: Chiefsin puolustus on ollut koko kauden yksi NFL:n parhaista. Ja jos puolustus voittaa mestaruuksia, niin KC on taas kova.
KC:n ongelma on se, että Mahomesilla ei hirveästi ole hyökkäyksessä aseita. Taylor Swiftin poikaystävä on kyllä kova pelimies.

Detroit Lions, kerroin 8.60

Viimeksi Detroit Lions oli hyvä joukkue 1990-luvun alussa. Sen jälkeen tuli pitkä ja vaikea taivallus. Vuosien 1992 ja 2023 välissä Lions selvisi kahdeksan kertaa pudotuspeleihin ja hävisi joka kerta heti ensimmäisellä kierroksella. Detroit Lions ei ole enää tässä vaiheessa mikään yllättäjä. Se on kova joukkue, jolla on mainio hyökkäys ja joka voitti kuusi vierasmatsia yhdeksästä runkosarjassa. Joukkueen QB Jared Goff on ottanut ison askelee eteenpäin. Lions-puolustus ei ole hyökkäyksen veroinen, mutta kyllä sekin on saanut tärkeitä stoppeja aikaan.