Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

NFL 2023: Touchdownit, säkitykset ja jaardit

NFL 2023: Touchdownit, säkitykset ja jaardit

Kuva: Alamy

Kuka ottaa eniten koppeja maalialueella? Kuka säkittää eniten? Entä mitä tekee Aaron Rodgers?

NFL-kauden suuret kysymykset

NFL-kauden suuret kysymykset - kuka ja paljonko?

NFL-kausi 2023 alkaa 8.9. ottelulla, jossa viime kauden mestari Kansas City Chiefs kohtaa Detroit Lionsin.
NFL taitaa olla maailman tilastoiduin urheilusarja. Ja se tietenkin tarkoittaa sitä, että kauden alla on tarjolla mittava määrä erilaisia erikoisvetoja. Seuraavassa katsaus parhaimpiin paloihin.

Aaron Rodgers ja heitetyt touchdownit

Aaron Rodgers, yksi parhaista pelinrakentajista koskaan NFL-kentillä, vaihtoi kauden alla Green Bay Packersin paidan New York Jetsiin. 39-vuotias Rodgers pelasi Packersissa vuodesta 2005 asti. Siitä on jo aikaa, silloin George Bush oli vielä USA:n presidenttinä ja Donald Trump vain isänsä rahoilla diilaileva newyorkilainen playboy.
USA:ssa nostetaan tähtipelaajat kohtuuttoman suuriksi sankareiksi. Amerikkalainen jalkapallo jos mikä on joukkueurheilua. Homma ei toimi, ellei koko 11 pelaajan ryhmä ole kuin öljytty kone.
Jets on tällä kaudella varmasti parempi kuin viime kaudella, jolloin se oli AFC:N itälohkon viimeinen seitsemällä voitolla. Nyt se on vetomarkkinoilla seitsemänneksi kovin mestarisuosikki.

Aikaisemmin Jets on ollut kovin nuori joukkue, mutta ei enää. Nyt on rakennettu Rodgersin varaan. Viime kaudella Rodgers heitti tutussa joukkueessa 26 touchdownia. Nyt vetomarkkinoilla totals-luku Rorgersin maalikudeille on 28.5.

Pystyykö vanha mies pelaamaan uudessa seurassa paremmin kuin vanhassa tutussa?

NFL 2023: Aaron Rodgersin heitetyt touchdownit (Kertoimet 5.9.)

Yli 28,5Kerroin 1,95
Alle 28,5Kerroin 1,86

Pelinrakentajien kauhut

Puolustuksen uroteot ovat syötönkatko ja pelinrakentajan säkitys. Säkitys on usein varsinainen missmatch. QB:t painavat suurin piirtein sadan kilon kummankin puolen. Puolustuksen endit, jotka useimmiten ryntäävät pelinrakentajan kimppuun heittopeleissä, painavat keskimäärin noin 120 kiloa, ja he tulevat lujaa.
San Francisco 49ersin Nick Bosa oli viime kauden säkkikuningas ja samalla hänet valittiin kauden parhaaksi puolustuspelaajaksi. Bosa on nyt vetomarkkinoiden kakkossuosikki säkkitilastoissa. Ykkönen on Cleveland Brownsin Myles Garrett.
Säkkitilasto on pienestä kiinni. Yllättäjiäkin löytyy hyvin suuremmilla kertoimilla.
Dallas Cowboysin Micah Parsons aloittaa nyt kolmannen kautensa. Kahdella ensimmäisellä kaudella hän kaappasi kummallakin 13 säkkiä. Hän on Cowboysin puolustuksen vaarallisin pelaaja, ja hieman petrausta aikaisempiin kausiin, niin miksipä Parsonskin voisi olla ykkönen?
Pittsburgh Steelersin tukimies TJ Watt on lajilegenda JJ Wattin velipoika. EI TJ juurikaan ole veljeään vaisumpi pelaaja. Viime kaudella hän pelasi loukkaantumisten vuoksi vain kymmenen matsia. Kaksi vuotta sitten hän nappasi yhden kauden ennätyslukemat 22.5 säkkiä.

NFL 2023: eniten säkkejä (Kertoimet 5.9.)

Myles GarrettKerroin 7,20
Nick BosaKerroin 7,80
TJ WattKerroin 9,20

TE Kelcelle eniten maalikoppeja?

Eniten kiinniotettuja TD-koppeja -listalla on hyvin harvinaisesti sisemmän laitahyökkääjän paikan pelaaja kakkosena. Kansas Cityn Travis Kelce taitaa olla pelipaikkansa kaikkien aikojen paras, ja hänellä on pelinrakentajana yksi kaikkien aikojen parhaista, puolen miljardin taalan Patrick Mahomes.
Ykkönen tällä listalla on Cincinnati Bengalsin Ja Marr Chase. Hän on Bengalsin hyökkäyksen kovin ase, ja pelinrakentajana on lähes Mahomesin veroinen Joe Burrow.
Viime kaudella eniten maalikoppeja otti Las Vegas Raidersin Davante Adams. Nyt hän ei ole lähelläkään kärkeä, ja tähän suurin syy on Raidersin Jimmy Garoppolo. Viime kaudella Adamsille palloa heitti Derek Carr. Garoppololta ei odoteta samanlaista heittopeliä.
Viime kaudella laitureiden ylivoimainen jaardikuningas oli Minnesota Vikingsin Justin Jefferson. Kausi oli hänelle läpimurto. Vikingsin pelinrakentajana on edelleen Kirk Cousins, ja hän ei kyllä saa arvostusta.

NFL 2023: eniten kiinniotettuja touchdowneja (Kertoimet 5.9.)

Travis KelceKerroin 8,00
AJ BrownKerroin 11,00
Stefon DiggsKerroin 11,00

RB-osaston jaardit, viekö rookie koko homman?

Sitten vielä keskushyökkääjät. Kuka juoksee pisimmälle pallon kanssa? Viime kauden ykkönen oli Las Vegasin Josh Jacobs. Tämä yhdistettyna Davante Adamsin tilastolukuihin kertoo siitä, miten Raiders oli viime kaudella pallon kanssa aikamoinen show. Tuskin on enää tänä vuonna.
Viime kauden kakkonen oli pitkään RB-hommia hallinnut Tennesseen Derrick Henry, mutta hänellä alkavat jo olla mailit täynnä. Henry on jo 29-vuotias, ja se on keskushyökkääjille paljon.
Viime kauden kolmonen, Cleveland Brownsin Nick Chubb on nyt vetomarkkinoilla melko selvästi ykkönen.
Kovin rookie listalla on Atlanta Hawksin Bijan Robinson. Hän on tälle kaudelle kolmossuosikki. Robinson oli viime draftin varaus numero kahdeksan.

NFL 2023: eniten juostuja jaardeja (Kertoimet 5.9.)

Nick ChubbKerroin 5.50
Derrick HenryKerroin 7,50
Bijan RobinsonKerroin 11,00
Saquon BarkleyKerroin 16,00