Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Markkanen? Jättisopimus ja ensi kaudella play offsit?

Anders
Kirjoittanut:
Anders
Markkanen ei All Stars -kokoonpanossa, mutta ehkä kolmoskisassa

NBA-stara Lauri Markkaselle on ensi kesänä kaksi mahdollisuutta. Jos Utah Jazz tarjoaa uutta sopimusta, niin se on todennäköisesti kaikkien aikojen rahakkain suomalaisen joukkueurheilijan sopimus. Toinen vaihtoehto on pelata nykyinen sopimus loppuun, tarjoaa Jazz uutta diiliä tai ei.

Utah Jazzillakin on kesällä kaksi vaihtoehtoa: vieläkin rakennella joukkuetta tulevaisuutta varten tai sitten lähteä seuraavaan kauteen jo hakemaan menestystä.

Jazzin päätökset ja Markkasen sopimukset ovat tiukasti kytköksissä toisiinsa.

Jos Jazz tarjoaa Markkaselle uutta sopimusta, niin se on sitten hyvin todennäköisesti maksimisopimus. Sellainen sopimus on Markkasen pelivuosilla 30 prosenttia seuran palkkakatosta. Markkasen ensimmäisen uuden sopimuskauden palkka olisi sitten noin 44 miljoonaa dollaria. Seuraavina kausina palkkio vielä nousisi 8 prosentilla per kausi.

Markkanen alkaa olla parhaassa peli-iässä

Jos Jazz tarjoaa Markkaselle maksimisopimusta, niin se tarkoittaa sitä, että Jazz hakee menestystä lähivuosina. Markkanen täyttää toukokuussa 27-vuotta ja ne alkavat olla koripalloilijan parhaita vuosia. Jazzilta ei olisi mitään järkeä kuluttaa valtaisat sopimusrahat pelaajaan, joka sitten ei olisikaan lopullisen suunnitelman avainosa.

Tällä hetkellä Markkanen pelaa hyvin huokealla sopimuksella, ja sen vuoksi hän on nyt erinomainen kaupattava. Jos Jazz haluaa haalia vielä varausvuoroja ja nuoria pelaajia, niin Markkanen kannattaa käyttää kaupassa juuri nyt.

Eikä Jazzin missään nimessä kannata olla tarjoamatta sopimusta sekä olla kauppaamatta Markkasta. Se  saattaisi vain tarkoittaa sitä, että Markkanen mahdollisesti lähtisi kesällä 2025 free agent -statuksella muualle.

Jazzin Danny Ainge CEO on hieman vihjaillut, että Jazz olisi kesällä ostohousut jalassa, Markkaselle tarjottaisiin uutta, kunnon sopimusta ja nyt alettaisiin tosissaan hakea joukkuetta, joka voisi menestyä parin kauden sisään. Ainge on sanonut lehdille, että Jazz olisi aikeissa kesällä tehdä kovan luokan pelaajakaupan.

Kuka nostaa Jazzin pudotuspeleihin?

Mitä Jazz sitten tarvitsisi, että menestystä alkaisi tulla? Jazzilla on kasapäin ykköskierroksen varauksia, joilla käydä kauppaa.

Markkanen on tarpeeksi hyvä olemaan vaikka mestaruusjoukkueen kakkosmies (siitä on hieman epäselvyyttä, että olisi Markkanen tarpeeksi hyvä olemaan mestarijoukkueen ykkösmies). Rookie Keyonte George pelasi viime kauden sen verran hyvin, että hän on varmasti play offs -joukkueen aloituskokoonpanon veroinen lähivuosina.

Rookie-kaudellaan loistanut sentteri Walker Kessler pelasi nyt vaisumman kauden, mutta hän on sen verran lupaava, että sentteriä Jazz ei tule hakemaan. John Collins on vielä hyvä pelaaja viitos- ja nelospaikoille, ainakin tarpeeksi hyvä tulemaan mukaan vaikka kuudentena pelaajana. Takamies Collin Sexton pelasi hyvän kauden, ja hänessä on potentiaalia olla voittavassa joukkueessa mukana.

Muuten Jazzilla on sitten aukkoja. Heittävä takamies Jordan Clarkson on taantunut ja iäkäs. Ei olisi ollenkaan ihme, että hän vaihtaa kesällä seuraa. Talen Horton-Tucker vaihtaa varmasti seuraa.

Jazzin kesän jättikauppa voisi olla nuori ykköspaikan tai kolmospaikan pelaaja. Sellainen, joka jo nyt on voittaja, ja on vielä seuraavat 6-7 vuottakin. Eli 23-26 -vuotias lähes tähti, joka haluaa tulla Salt Lake Cityyn. Brandon Ingram New Orleans Pelicansista? Dejounte Murray Atlanta Hawksista? Tai peräti Luka Doncic Dallas Mavericksista?