Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Blogiseuranta: Lauri Markkasen toinen kausi NBA-tähtenä!

Markkanen ei All Stars -kokoonpanossa, mutta ehkä kolmoskisassa

Kuva: Alamy

Viime kaudella Lauri Markkasesta tuli NBA:n tähtipelaaja. Miten käy nyt? Sama meno jatkuu? Nousu supertähtien joukkoon? Vai voiko tulla notkahdus?

Markkasen kausi loppui olkapäävammaan

päivitys 3.4.2024

Lauri Markkasen NBA-kausi loppui ennen aikojaan. Maaliskuun lopulla ilmoitettiin, että Markkasta vaivannut olkapää arvioidaan uudestaan kahden viikon päästä. Siinä kohdassa NBA:n runkosarja päättyy.

Se on aivan varmaa, että jos Utah Jazz pelaisi vielä play offs -paikoista, niin Markkanen olisi mukana peleissä. Jazzin loppukauden motiivit olivat aivan jossain muualla. Rookie-pelaajille annettiin kokemusta, siinä tärkein tavoita.

Markkasen kauden tilastosaldoksi jäi 23.2 pistettä ja 8.2 levyriä per matsi. Se oli pienoinen pudotus viime kaudesta, mutta toisaalta tällä kaudella Markkanen oli merkattu mies.

Tuleva kesä tulee olemaan Markkaselle tärkeä monessakin mielessä. Hänen nykyinen sopimuksensa päättyy vuonna 2025, ja ensi kesänä olisi tilaisuus neuvotella paperi uusiksi. Odotettavissa on maksimisopimus, jos Jazz lähtee sitomaan Markkasen Utahiin seuraaviksi vuosiksi. Tämä olisi noin 44 miljoonaa taalaa ensi kaudesta ja jokaisesta seuraavasta sopimuskaudesta maksettaisiin vielä 8 prosenttia tuon päälle. Sillä rahalla jo pärjää.

Toinen Markkasen uran kannalta merkittävä tekijä kesän aikana on se, mihin suuntaan Utah Jazzin seurajohto päättää lähteä. Jos se pitäytyy varausvuorojen haalimisessa ja hakee menestystä joskus 5-6 vuoden päästä, niin silloin Markkanen ei Jazzin kanssa tule koskaan voittamaan mitään.

Jos Jazz päättää, että Markkanen on se, jonka varaan voittavaa joukkuetta rakennetaan, niin sitten Jazz hankkii jo ensi kesänä tämän kauden joukkuetta kovemman ryhmän. Se tarkoittaisi pelaajakauppoja, sillä tällä kaudella ei ole kovinkaan kummoisia free agent -pelaajia tarjolla.

Huom! Alapuolella USA:n kuumin uusi näyttelijätär kertoo, mistä on kyse:

Markkanen ei All Stars -kokoonpanossa, mutta ehkä kolmoskisassa

päivitys 7.2.2024

Utah Jazzilla ja Lauri Markkaselle taas sujuu. Joukkue palasi pitkältä itärannikon kiertueella kotiin Salt Lake Cityyn, ja viime matsit Delta Centerissä ovat sujuneet erinomaisesti. Philadelphia Sixers voitti Jazzin Utahissa, mutta sen jälkeen Milwaukee Bucks sekä Oklahoma City Thunder menivät nurin.
Lauri Markkanen oli erinomaisessa iskussa varsinkin Thunderia vastaan. Tilastolukemat olivat kentän parhaat - 33 pistettä ja 11 levypalloa. Seitsemästä kudista kolmosen kaaren takaa Markkanen upotti viisi.

All Stars -matsi pelataan tällä kaudella ilman Markkasta, vaikka ei hän sen heikompi ole ollut kuin viime kaudellakaan. Jazz ei ole kärkijoukkueita, ja se vaikuttaa Markkasen mahdollisuuksiin päästä All Stars -kokoonpanoon. Suurempi syy on kuitenkin se, että Lännen konferenssi on tällä kaudella paljon itäistä parempi. Idässä Markkanen olisi ollut varmasti All Stars -pelaaja. Täksi kaudeksi superstara Kevin Durant vaihtoi idästä länteen ja toinen superstara Kawhi Leonard on nyt pelikunnossa.

Markkanen saattaa olla All Stars -viikonloppuna mukana kolmen pisteen heittokisassa, ainakin sellaista on jo alustavasti uutisoitu. Viime kaudellakin Markkanen heitti tämän kisan, mutta jäi neljänneksi.

All Stars -kisa on pelkkää kevyttä hupia. Varsinainen asia, eli NBA, taitaa sujua Jazzilta tällä kaudelta lopulta paremmin kuin viime vuonna. Jazz on nyt kiinni säälipleijaripaikassa konferenssin kymmenentenä. Takaa-ajajista Golden State Warriors on neljän voiton päässä. Eiköhän Jazz pidä sijoituksensa ja Lauri Markkanen pääsee hakemaan paikkaa varsinaisissa play offseissa. Ne Markkaselta on vielä pelaamatta.

Lauri Markkanen 23-24 statsit

Jazz aloittamassa uutta voittoputkea

päivitys 28.1.2024

Kun Lauri Markkanen tekee matsissa vähintään 25 pistettä, niin näissä ottelussa Utah Jazzin saldo on nyt 11-5. Eli Markkaselle palloa, ja Jazz on Läntisen konferenssin kuuden parhaan joukossa.

Kolmen ottelun tappioputken jälkeen Jazz on nyt vieraillut idän konferenssin heikoimpien joukkueiden kotikentillä ja ottanut kaksi helppoa voittoa. Ensin Washington Wizards meni nurin 123-108. Markkasen saldo 29 pistettä kovalla heittoprosentilla, kolmosen kaaren takaa 12 kudista puolet sisään. Tämän lisäksi Markkaselle 7 levyriä ja 5 korisyöttöä.

Seuraavassa matsissa Jazz voitti Charlotte Hornetsin 134-122, ja Markkaselle 33 pistettä vielä paremmalla prosentilla. Nyt 12 kolmoseta 7 sisään, ja vielä päälle 12 levyriä ja 3 korisyöttöä.

Markkanen on kunnossa, mutta All Stars -matsi saattaa jäädä väliin. Läntisen konferenssin avausviisikko on äänestetty, ja ne etukentän paikat menivät LeBron Jamesille, Nikola Jokicille sekä Kevin Durantille. Äänissä on kyllä vanhaa legendaa mukana, eivät James ja Durant ole enää entisellään.
Lännen konferenssi on NBA:ssa nykyään selvästi itää vanhempi, ja tiukka paikka tulee Markkasen pääsystä mukaan tähdistöotteluun, vaikka hän on tällä kaudella ollut viimevuotista parempi. Markkanen on monipuolisempi kuin viime kaudella.

Myös NBA:n siirtoikkunan sulkeutuminen lähenee. Vaikea kuvitella, että Jazz lähtisi kauppaamaan ykköspelaajaansa. Ostopuolella Jazz kuitenkin saattaisi olla, ja jokunen veteraani nykyryhmästä voi olla kauppatavaraa. Jordan Clarkson ja Kelly Olynyk ainakin ovat pelaajia, jotka eivät varmasti ikänsä vuoksi ole mukana Jazzin tulevaisuuden suunnitelmissa.
Utah Jazz on tiukasti kiinni säälipleijaripaikassa. Jos se hakee jo nyt jotain menestystä, niin kovan luokan ykköspaikan pelaaja on edelleen hakusessa.

Jazz nousi jo säälipleijaripaikalle

päivitys 14.1.2024

Utah Jazz on melkein NBA:n kuumin joukkue, ja Lauri Markkanen on Jazzin ykköspelaaja. Jazzilla on nyt viiden voiton putki alla.
Markkasen tilastolukemat eivät ole sen kummemmat kuin viime kaudellakaan, mutta monipuolisuus on mennyt ison askeleen eteenpäin. Markkanen on nyt tehnyt 23.7 pistettä per matsi ja ottanut 8.8 levyriä per matsi.

Jazzin viime ottelu Los Angeles Lakersia vastaan oli hyvä esimerkki Markkasen kehityksestä. 29 pisteen ja yhdeksän levypallon lisäksi Markkanen antoi viisi korisyöttöä ja mikä parasta, hän laittoi Lakersin ison laiturin Anthony Davisin aika lailla pimentoon. Davis on yksi nykykoriksen superstaroja, mutta Markkaselle hän ei nyt pärjännyt. Davis sai aikaan vain 15 pistettä surkealla prosentilla. 21 kudista vain viisi meni sisään.

”Kesti hetken, mutta tuntuu siltä, että olemme löytämässä identiteettiämme kummassakin päässä kenttää ja pystymme hoitamaan homman joka ilta”, Markkanen sanoi matsin jälkeen.

Siirtohuhut Markkasen ympärillä jatkuvat. Viimeisin vakavampi huhu on Golden State Warriorsin kiinnostus. Sacramento Kings on myös mainittu, mutta se ei ole uusi huhu. Markkanen on useasti sanonut haluavansa jatkaa Jazzin kanssa, hän pitää Salt Lake Cityssä asumisesta ja sanoo vielä uskovansa organisaatioon. Danny Ainge on kova kasvo GM:n hommissa, ja tämäkin kausi on osoittanut, että Will Hardy taitaa olla erinomainen valmentaja.

Markkanen ei ole vielä koskaan pelannut varsinaisia play offs -matseja. Clevelandissa hän hävisi kaksi säälipleijariottelua, mutta siinä kaikki. Nyt näyttää siltä, että tällä kaudella saattaisi taas olla mahdollisuus kokeilla pudotuspelipaikkaa.
Lakers-voiton jälkeen Jazz on Lännen konferenssissa jo sijalla yhdeksän, ja edellä Phoenix on vain yhden voiton päässä.

Jazzilla kulkee, All Stars -matsi lähestyy

päivitys 3.1.2024

Utah Jazz pelaa juuri nyt kauden parasta koristaan. Lauri Markkasen ei ole tarvinnut tehdä urotekoja joka ilta, kun muutkin ovat nostaneet tasoaan. Markkanen oli pitkään sivussa takareisivamman vuoksi, taukoa tuli marraskuun puolesta välistä joulukuun puoliväliin. Sairasloman jälkeen Markkanen on pelannut yhdeksän matsia, ja niissä Jazzin saldo on ollut 6-3.
Pariin otteeseen paluunsa jälkeen Markkanen on ollut joukkueen selkeä ykkönen. Voittopeleissä Torontoa ja San Antoniota vastaan hän teki 30 ja 31 pistettä. Koko kauden osalta Markkasen pistekeskiarvo on nyt 23.2.

Viimeksi Utah Jazz voitti kotikentällään Dallas Mavericksin 127-90. Markkasella oli hieman hiljaisempi peli. Fontecchio, Collins ja Clarkson olivat pelipäällä, joten vastuuta jaettiin. Markkasen saldo matsissa oli 17 pistettä, heitoista sisään 6/12 ja kolmosista 4/8, levyreitä tuli 4.
Markkanen otti ensimmäisen heittonsa vasta, kun avausneljännestä oli jäljellä viitisen minuuttia.

Viime kaudella Markkanen oli NBA:n All Stars -matsin avausviisikon pelaaja. Tällä kaudella All Stars -matsi pelataan Indianassa helmikuun puolivälin jälkeen. Äänestys avausviisikon pelaajista on käynnissä parhaillaan.
Markkanen ei ole tämän hetken kaavailuissa mukana All Stars -matsissa. Laitureiden paikat läntisessä konferenssissa ovat tiukilla, lännessä pelaa paljon erinomaisia laitahyökkääjiä. Bleacher Reportin joulun aikoihin tehdyssä arviossa Lännen avausviisikon kaksi laiturin paikkaa olisivat menossa LA Lakersin LeBron Jamesille sekä LA Clippersin Kawhi Leonardille. Penkillä sitten istuisivat Lakersin Anthony Davis ja Phoenix Sunsin Kevin Durant. Joukkueen villi kortti -paikoille Bleacher Reportin mukaan otettaisiin takamiehet Anthony Edwards sekä De'Aaron Fox.
Markkasen kanssa paikasta Indianan matsissa kisaavat vielä ainakin New Orleansin Zion Williamson, Clippersin Paul George ja Minnesota Karl-Anthony Towns.

Jos Utah ottaa nyt tammikuussa kunnon kirin ja nousee säälipleijaripaikoille, ja Markkanen pelaa tämän kuun aikana useammankin matsin, jossa hän on kentän ykkönen, niin sitten tilanne muuttuu. Sitä odotellessa.

Markkanen palasi NBA-kentille

päivitys 17.12.2023

Lauri Markkanen on palannut peleihin pitkän sairasloman jälkeen. Takareisivamman ovat konstikkaita, niiden on syytä antaa parantua kunnolla, ettei vamma uusi heti. Markkasta ollaan paluun jälkeen peluutettu säästeliäästi. Voittomatsissa New York Knicksia vastaan Markkanen pelasi 25 minuuttia ja teki 23 pistettä. Seuraavassa matsissa Portlandissa Markkaselle annettiin huilivuoro. Nyt viimeksi Sacramentossa Markkanen pelasi 28 minuuttia ja teki 18 pistettä, kun Jazz hävisi Kingsille 21 pisteellä.

Kun Utah Jazzin kausi on painumassa jo nyt pohjasakkaan, ja Lauri Markkasen sopimus tulee umpeutumaan kesällä 2025, niin siirtospekulaatiot ovat lähteneet käyntiin. NBA-kirjoittajat Amerikassa ovat jo todenneet, että Markkanen ei ole enää koskematon. He uskovat, että jos Utah saa sopivan tarjouksen, niin kaupat kyllä syntyvät.

Markkanen on NBA-kirjoittajien mukaan hyvin pidetty Jazzin organisaation puolesta ja selvästi hän on myös yleisön suosikki. Ongelmana tässä nyt on aika. Nykyjoukkueella Jazz ei pelaa play offs -paikoista. Varausvuoroja Jazzilla on tulevaisuudessa vaikka kuinka, mutta niiden kanssa mahdollinen menestys tulisi vasta 5-6 vuoden päästä, eli aivan liian myöhään Markkasen kannalta.
Tapahtuu seuraavaa, mutta sitä ei vielä tiedä, että milloin: Joko Markkanen kaupataan muualle tai Jazz hankkii vahvistusta nykyjoukkueeseen.

NBA:ssa on jatkuvasti paljon siirtohuhuja liikkeellä. Jazzin kohdalla on huhuttu siitä, että kesällä hankittu John Collins ei tyydyttäisi valmennusta, ja hän saattaisi olla kaupan. Samaten Kelly Olynyk on mainittu huhuissa.
Mistään ei löydy edes huhua siitä, että Jazz olisi hankkimassa tänä talvena vahvistuksia. Tyyntä myrskyn edellä?

Jazz taisi löytää toimivan avausviisikon

päivitys 19.11.2023

Utah Jazz ja Lauri Markkanen ovat nyt pelanneet kolme matsia melko käsittämätöntä NBA:n In-season -turnausta. Turnaus keksittiin, kun runkosarja oli kriisissä. 82 matsia on liikaa, ja varsinkin merkityksettömiä otteluita on liian paljon, mutta tuskin tilanne muuttuu miksikään, jos kesken kauden osa otteluista nimetään jonkin keinotekoisen turnauksen peleiksi. Tuskin ketään kiinnostaa, kuka tämän turnauksen voittaa.

Joka tapauksessa, Utah aloitti turnauksen voittamalla ensin Memphis Grizzliesin 127-121. Markkasen saldo matsissa oli 26 pistettä ja 7 levypalloa. Seuraavaksi Utah voitti Portland Trail Blazersin 115-99, ja Markkasen lukemat olivat 21/9. Viimeksi Jazz hävisi Phoenix Sunsille 128-131, ja Markkaselle 21/2.

Utah Jazzin alkukauden ongelma oli takamiesten pelaaminen, mutta nyt rookie Keyonte George ja Jordan Clarkson ovat saaneet peliä kulkemaan. George on kolmessa viime matsissa antanut 24 korisyöttöä ja menettänyt pallon vain 7 kertaa. Clarkson on kolmessa viime matsissa tehnyt pisteitä 26, 30 ja 37.

Viime kierroksilla Markkanen on joutunut puolustuksessa pelaamaan sentterin paikkaa, kun Walker Kessler on ollut loukkaantuneena sivussa. Tämä on vaikuttanut Markkasen pelaamiseen, hän on selvästi ollut väsyneempi eikä ole löytynyt samalla tavalla paukkuja kuin aikaisemmin. Markkanen kyllä myös pelasi Phoenixia vastaan 40 minuuttia, ja se on paljon.
Markkanen tulee hyötymään suuresti, kuten myös koko Jazzin joukkue, siitä, että George on avauksessa ja Kessler palaa peleihin.

Tällä hetkellä Jazz on kaksi voittoa pudotuspelipaikkaa perässä, joten ei se tarvitse kuin kunnon voittoputken, niin Jazz on taas mukana play offs -spekuloinneissa.

Kausi alkoi - jotain hyvää, jotain vaisua

päivitys 29.10.2023

Utah Jazz ja Lauri Markkanen ovat nyt pelanneet kolme matsia 82 ottelun NBA-kautta. Yksi peleistä oli oikein hyvä ja kaksi heikonlaisia, niin Jazzilta kuin Markkaselta.
Tällä hetkellä näyttää siltä, että hyvänä päivänä kotikentällä Jazz voi voittaa kenet vain, mutta vieraissa tulee olemaan usein vaikeaa.

Jazzin kausi alkoi kehnosti. Sacramento Kings tuli Salt Lake Cityyn ja vei voiton 130 - 114. 130 pisteen antaminen kotikentällä oli surkeaa. Varsinkin Jazzin paikkapuolustus oli avausottelussa aivan hukassa.
Lauri Markkasen saldo Kingsiä vastaan oli 19 pistettä ja kymmenen levypalloa. Heittoprosentti jäi pieneksi. 15 kudista kuusi meni sisään, ja näistä kaaren takaa saldo oli 2/6.

Seuraava matsi Jazzilla oli kotikentällä Los Angeles Clippersiä vastaan. Clippers oli parhaimmillaan mukana, mutta Jazz vei voiton 120 - 118.
Markkanen oli Clippers-ottelussa kentän ykkönen. Saldo oli 35/12.

Heti Clippers-voiton jälkeen Jazz joutui tien päälle Seuraavana päivänä oli matsi Phoenixissa Sunsia vastaan. Suns pelasi ilman Bealia ja Bookeria, silti se hoiteli Jazzin helposti 126 - 104. Vaisu ottelu Utahilta. Ei pitäisi vielä näin kauden alussa back-to-back -matsit painaa.
Markkanen pelasi heikonlaisesti Sunsia vastaan. Saldona 19/3. Kaaren takaa seitsemästä viisi osui, mutta sitten lähempää pallo ei mennyt koriin.

Pikaisella kolmen matsin otoksella voi sanoa, että Markkanen on edelleen Jazzin selvä ykkönen. Nyt vastustajat eivät enää aliarvioi Markkasta, eli sen myötä tästä kaudesta varmasti tulee vaikeampaa.
Kolmen matsin perusteella voisi myös sanoa, että Jazz on epätasainen joukkue. Viime kaudella Mike Conley oli takeena sille, että joukkue ei notkahdellut. Nyt ykköspaikalla on ammottava aukko.