Blogiseuranta: Lauri Markkasen toinen kausi NBA-tähtenä!

Blogiseuranta: Lauri Markkasen toinen kausi NBA-tähtenä!
Kuva: Alamy

Viime kaudella Lauri Markkasesta tuli NBA:n tähtipelaaja. Miten käy nyt? Sama meno jatkuu? Nousu supertähtien joukkoon? Vai voiko tulla notkahdus?

Jazz taisi löytää toimivan avausviisikon

päivitys 19.11.2023

Utah Jazz ja Lauri Markkanen ovat nyt pelanneet kolme matsia melko käsittämätöntä NBA:n In-season -turnausta. Turnaus keksittiin, kun runkosarja oli kriisissä. 82 matsia on liikaa, ja varsinkin merkityksettömiä otteluita on liian paljon, mutta tuskin tilanne muuttuu miksikään, jos kesken kauden osa otteluista nimetään jonkin keinotekoisen turnauksen peleiksi. Tuskin ketään kiinnostaa, kuka tämän turnauksen voittaa.

Joka tapauksessa, Utah aloitti turnauksen voittamalla ensin Memphis Grizzliesin 127-121. Markkasen saldo matsissa oli 26 pistettä ja 7 levypalloa. Seuraavaksi Utah voitti Portland Trail Blazersin 115-99, ja Markkasen lukemat olivat 21/9. Viimeksi Jazz hävisi Phoenix Sunsille 128-131, ja Markkaselle 21/2.Utah Jazzin alkukauden ongelma oli takamiesten pelaaminen, mutta nyt rookie Keyonte George ja Jordan Clarkson ovat saaneet peliä kulkemaan. George on kolmessa viime matsissa antanut 24 korisyöttöä ja menettänyt pallon vain 7 kertaa. Clarkson on kolmessa viime matsissa tehnyt pisteitä 26, 30 ja 37.

Viime kierroksilla Markkanen on joutunut puolustuksessa pelaamaan sentterin paikkaa, kun Walker Kessler on ollut loukkaantuneena sivussa. Tämä on vaikuttanut Markkasen pelaamiseen, hän on selvästi ollut väsyneempi eikä ole löytynyt samalla tavalla paukkuja kuin aikaisemmin. Markkanen kyllä myös pelasi Phoenixia vastaan 40 minuuttia, ja se on paljon.
Markkanen tulee hyötymään suuresti, kuten myös koko Jazzin joukkue, siitä, että George on avauksessa ja Kessler palaa peleihin.

Tällä hetkellä Jazz on kaksi voittoa pudotuspelipaikkaa perässä, joten ei se tarvitse kuin kunnon voittoputken, niin Jazz on taas mukana play offs -spekuloinneissa.
Kausi alkoi - jotain hyvää, jotain vaisua

päivitys 29.10.2023

Utah Jazz ja Lauri Markkanen ovat nyt pelanneet kolme matsia 82 ottelun NBA-kautta. Yksi peleistä oli oikein hyvä ja kaksi heikonlaisia, niin Jazzilta kuin Markkaselta.
Tällä hetkellä näyttää siltä, että hyvänä päivänä kotikentällä Jazz voi voittaa kenet vain, mutta vieraissa tulee olemaan usein vaikeaa.

Jazzin kausi alkoi kehnosti. Sacramento Kings tuli Salt Lake Cityyn ja vei voiton 130 – 114. 130 pisteen antaminen kotikentällä oli surkeaa. Varsinkin Jazzin paikkapuolustus oli avausottelussa aivan hukassa.
Lauri Markkasen saldo Kingsiä vastaan oli 19 pistettä ja kymmenen levypalloa. Heittoprosentti jäi pieneksi. 15 kudista kuusi meni sisään, ja näistä kaaren takaa saldo oli 2/6.

Seuraava matsi Jazzilla oli kotikentällä Los Angeles Clippersiä vastaan. Clippers oli parhaimmillaan mukana, mutta Jazz vei voiton 120 – 118.
Markkanen oli Clippers-ottelussa kentän ykkönen. Saldo oli 35/12.Heti Clippers-voiton jälkeen Jazz joutui tien päälle Seuraavana päivänä oli matsi Phoenixissa Sunsia vastaan. Suns pelasi ilman Bealia ja Bookeria, silti se hoiteli Jazzin helposti 126 – 104. Vaisu ottelu Utahilta. Ei pitäisi vielä näin kauden alussa back-to-back -matsit painaa.
Markkanen pelasi heikonlaisesti Sunsia vastaan. Saldona 19/3. Kaaren takaa seitsemästä viisi osui, mutta sitten lähempää pallo ei mennyt koriin.

Pikaisella kolmen matsin otoksella voi sanoa, että Markkanen on edelleen Jazzin selvä ykkönen. Nyt vastustajat eivät enää aliarvioi Markkasta, eli sen myötä tästä kaudesta varmasti tulee vaikeampaa.
Kolmen matsin perusteella voisi myös sanoa, että Jazz on epätasainen joukkue. Viime kaudella Mike Conley oli takeena sille, että joukkue ei notkahdellut. Nyt ykköspaikalla on ammottava aukko.