Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Koripallon EM-kisat 2025

Koripallon EM-kisat 2025 pelataan neljässä eri maassa 27. elokuuta-14. syyskuuta. VB:n kisaoppaasta löydät kaiken mitä tarvitset kisoihin, mukaan lukien joukkueet, lohkot, Susijengi, otteluohjelma, televisiointi, vedonlyönti ja paljon muuta!

Jälleen neljän maan EM-kisat, alkulohko Tampereella!

Koripallon miesten EM-kilpailut vuonna 2025 ovat suomalaisittain harvinaista herkkua. Pelataanhan yksi kisojen alkulohkoista kotimaassamme, tällä kertaa tarkemmin todettuna Tampereella.

Tosin Suomi on maajoukkueen eli Susijengin kannattajineen profiloitunut jo siinä määrin koripallomaaksi, etteivät kisajärjestelyt ole enää suinkaan ainutlaatuinen juttu. Myös vuonna 2017 yksi alkulohkoista pelattiin Susijengin kotiedulla, silloin Helsingissä. Lisäksi Suomi järjestää myös naisten vuoden 2027 EM-lohkon.

Kisaisäntien valinnat merkitsevät samalla sitä, ettei Susijengin tarvitse karsia sisään lopputurnaukseen. Tässäkin mielessä aletaan puhua jo jonkin sortin perinteestä, sillä sen jälkeen kun kisapaikka aukesi vuoden 2011 EM-lopputurnaukseen, on kulloinenkin joukkue päässyt hyvin usein suoraan lopputurnaukseen.

Tästä huolimatta Suomi osallistuu karsintoihin, jotka eivät siis sen osalta ole tällä kertaa varsinaiset karsinnat. Sitä kautta joukkueen kokoonpano saattaa vaihdella hyvinkin paljon, ja jo ensimmäisissä valinnoissa nähtiin mielenkiintoisia kokeiluja alaikäisestä HBA Märskyn pelaajasta lähtien.

Ennen EM-lopputurnausta onkin edessä mielenkiintoinen tapahtuma olympiakarsintojen merkeissä.

Neljä EM-isäntämaata on ripoteltu eri lohkoihin sellaisten joukkueiden kanssa, joiden kisapaikka ei ole varma. Niinpä Suomikin pelaa esimerkiksi Euroopan ja maailmankin tähtiluokan koripallomaata eli Serbiaa vastaan. Jää nähtäväksi, kuinka kovatasoisia pelaajaryhmiä vaikkapa juuri Serbia saa jalkeille.

Suomen lisäksi alkulohkon järjestävät Kypros, Latvia ja Puola. Nämä valinnat ovat osin hyvinkin mielenkiintoisia esimerkiksi sen takia, ettei Kypros ole yltänyt koskaan pelaamalla lopputurnaukseen.

Tätä helmikuun puolivälissä 2024 kirjoittaessa näytti siltä, että kansainvälisen kattojärjestön eli FIBA:n ja Euroliigan järjestäjät ovat vihdoin päässeet jonkinlaiseen sopuun. Sitä kautta euroliigapelaajat saisivat olla mukana karsinnoissa toisin kuin monien aiempien vuosien vastaavissa otteluissa.

Tästä saattaisi olla Suomelle isokin haitta, sillä maasta ei juuri ennen karsintojen alkua euroliigapelaajia edelleenkään löydy. Mutta kun karsiutumispainetta ei ole, voidaan täälläkin toivottaa Euroopan huipputason pelaajat tervetulleiksi ilman pelkoa omasta takapakista arvokisojen kestokävijyyteen.

Historiatilastossa porskuttaa edelleen Neuvostoliitto

Koripallon miesten EM-kilpailut pelataan 42. kerran. FIBA harvensi tahtia siinä määrin, että pitkään voimassa olleen kahden vuoden syklin sijaan nyt on siirrytty lähtökohtaisesti neljän vuoden välein ohjelmassa olevaan turnaukseen. Koronapandemia sotki toki tilannetta siinä määrin, että loppukesälle ja alkusyksylle 2021 suunniteltu lopputurnaus pystyttiin viemään läpi vasta vuotta myöhemmin. Näin taukoa kertyy tässä tapauksessa kolmisen vuotta.

Vaikka sitä ei nykypäivänä useammastakaan syystä uskoisi, oli Neuvostoliitto EM-koripallossa aikanaan suorastaan dominoiva kansa. Se vei 14 EM-titteliä, eli vielä tovin sillä on hallussaan yli kolmasosa kaikista mestaruuksista.

Niin ikään jo edesmennyt Jugoslavia ehti ennen hajoamistaan kahdeksaan EM-kultaan. Nykyisin olemassa olevista valtioista Espanjalla on neljä, Liettualla komeasti kolme ja Italialla sekä Kreikalla kaksi Euroopan mestaruutta. Mikään muu maa ei ole onnistunut saavuttamaan titteliä yhtä kertaa enempää.

Koripallon EM 2025: Suomen Susijengi

Susijengin kokoonpano 2024

Päävalmentaja Lassi Tuovi nimesi kokoonpanon ensimmäisiin karsintaotteluihin. Viidestätoista pelaajasta kahdeksan edusti Suomea vuoden 2023 MM-lopputurnauksessa.

Susijengi ensimmäisessä karsintaikkunassa pelaajien numerojärjestyksessä:

Aatu Kivimäki
Sasu Salin
Luukas Vaara
Henri Kantonen
Mikael Jantunen
Elias Valtonen
Alexander Madsen
Edon Maxhuni
Jacob Grandison
Ilari Seppälä
Olavi Suutela
Topias Palmi
Daniel Dolenc
Max Besselink
Remu Raitanen

Susijengin karsintaottelut

23.2.2024 Serbia-Suomi
26.2.2024 Suomi-Tanska
21.11.2024 Suomi-Georgia
24.11.2024 Georgia-Suomi
21.2.2025 Suomi-Serbia
24.2.2025 Tanska-Suomi

Suomen lisäksi lohkon kaksi parasta maata yltää lopputurnaukseen.

Koripallon EM-kisat 2025: Joukkueet & lohkot

EM-kisoihin osallistuu 24 maata. Isäntämaat Suomi, Latvia, Kypros sekä Puola ovat automaattisesti mukana, ja karsintojen kautta kisoihin tiensä kisoihin selvittivät loput 20 maata.

Koripallon EM 2025 Vedonlyönti

Koripallon Euroopan-mestaruuskilpailut ovat perinteisesti urheilun ystävien lisäksi myös vedonlyöjien suosiossa. Susijengin hieno menestys on nostanut Suomessakin koripallon suosion aivan uudelle tasolle myös vedonlyönnissä. VB huomioi koripallon EM-kisat huolellisesti ennen kisoja ja niiden aikana.

Koripallon EM-vihjeet

Kisojen aikana tarjoamme vihjeet kaikkiin kiinnostavimpiin Eurobasket-peeleihin huomioiden luonnollisesti eritoten Suomen pelit. Löydät uusimmat EM-vihjeet automaattisesti alta. Kisoja odottaessasi muista katsoa päivittäin muiden lajien uudet pitkävetovihjeet!

Koripallon EM-kertoimet

Koripallon EM-kisat on iso tapahtuma, jossa merkittävää roolia näyttelevät ottelukohtaisten pitkävetokertoimien lisäksi koko kisaa koskevat vedot. Näistä tärkein on tietenkin voittajaveto, jossa veikataan sitä, mikä maa vie tällä kertaa koripallon Euroopan-mestaruuden.

Koripallon EM-bonukset & -tarjoukset

Useat vedonlyöntisivustot tarjoavat loistavia tarjouksia Eurobasket vedonlyöntiin. Uutena pelaajana saat nauttia myös vedonlyöntibonuksista, joilla saat selkeää lisäetua pelaamiseen. Katso kaikki vedonlyöntibonukset ja valitse suosikkisi - käytä se vaikka koripallon EM-kisoissa tai muussa haluamassasi tapahtumassa!

#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Kierrätys
Arvostelu
1
100€ ilmaisveto
5x (T)
2
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)
3
100% bonus 200€ asti
5x (T+B)
4
Pop
120% talletusbonus 120€ asti
5x (T+B)
5
100% bonus 220€ asti + 20€ ilmaisveto
5x (T+B)
6
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)
7
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)

Koripallon EM 2025: Televisiointi & live stream

Koripallon EM-kisat ovat näkyneet jo pitkään Suomen Susijengin otteluiden sekä yksittäisten muiden alkulohko-otteluiden osalta Yle TV2:n kautta ilmaisina televisiolähetyksinä. Samat pelit näkyvät myös Areenasta.

Koripallon EM 2025: Otteluohjelma

Päivitämme lopputurnauksen ohjelmaa, kun se on selvillä.

Usein kysytyt kysymykset / FAQ

1. Milloin koripallon EM-kisat järjestetään?

Koripallon EM-kisat 2025 pelataan neljässä eri maassa 27. elokuuta-14. syyskuuta 2025.

2. Missä koripallon EM-kisat pelataan?

EM-kisat järjestetään viime vuosien tapaan useammassa eri maassa. Alkulohkot pelataan Suomessa, Puolassa, Kyproksella ja Latviassa. Pudotuspelit ja mitaliottelut pelataan kokonaisuudessaan Latvian Riiassa.

3. Onko Suomi mukana koripallon EM-kisoissa?

Kyllä! Suomen Susijengi selvitti tiensä EM-kilpailuihin karsintojen kautta. Kisapaikka ratkesi viimeisessä karsintakuplassa Georgiassa helmikuussa 2021.

4. Mistä voi katsoa koripallon EM-kisat?

EM-kisojen televisioinnista on vastannut Suomessa Yle. EM-kisat on siis ollut mahdollista katsoa Ylen kanavilta sekä suoratoistopalvelu Areenasta.

5. Voinko lyödä vetoa EM-kisoista?

Kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat EM-koripalloon paljon kohteita. Kisojen alla on usein myös rahanarvoisia etuja ja kampanjoita, joita voit seurata ja hyödyntää sivujemme kautta.

Live Stream:
Katso kaikki koripallon EM-karsintaottelut suorana ja ilmaiseksi netissä! Unibet näyttää kaikki karsintojen pelit suorana lähetyksenä. Siirry katsomaan otteluita .

Uusimmat vihjeet - Koripallo