Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Marjamäelle kenkää Kärpistä - nähdäänkö lisää potkuja?

Marjamaki

Liigan päävalmentajatilanne on pääosin varsin stabiili, mutta kaikki koutsit eivät ole turvassa. Viimeisin lähtijä on Lauri Marjamäki, jolle Kärpät näytti ovea pelillisesti heikon jakson jälkeen. (Kuva: Alamy)

Marjamäen aika päättyi Oulussa

Jouluviikon aluksi törmättiin kotimaisessa Liigassa yllättävään uutiseen, kun sarjassa viidentenä oleva Oulun Kärpät ilmoitti vapauttaneensa päävalmentaja Lauri Marjamäen tehtävistään. Syyksi mainittiin urheilullinen menestys, joka on Marjamäen aikana jäänyt jatkuvasti tavoitteista.

Marjamäen asemalla Kärppien peräsimessä on toki spekuloitu pitkään, sillä tulokset ovat olleet panostuksiin nähden vaatimattomia. Silti moni epäili entisen mestarivalmentajan jo turvanneen selustansa ainakin tämän kauden osalta, sillä oululaiset ovat heikon alun jälkeen nousseet suorille pudotuspelipaikoille. Kärppätoimistolla katsottiin kuitenkin vihdoin myös tulosten taakse, pelillisesti Kärpät ei ole ollut kauden aikana muiden "isojen" tasolla kuin hyvin satunnaisesti.

Oman mausteensa soppaan tuo Marjamäelle viime keväänä sorvattu pitkä jatkosopimus. Alunperin valmentajan sopimus olisi loppunut tämän kauden jälkeen ja jatkopahvi yllätti viime kaudella monet, sillä Kärpät vaikutti jo silloin krooniselta alisuorittajalta. Nyt Kärpillä on kuitenkin jälleen edessä päävalmentajan haku, siihen asti mennään apuvalmentajasta vt-pääluotsiksi nousevan Ville Mäntymaan johdolla.

Kärppien seuraava mahdollisuus parantaa menoaan aukeaa tiistaina Vaasassa, jossa oululaiset ovat kertoimien perusteella hienoinen altavastaaja Sportia vastaan.

Sport - Kärpät ti 19.12. klo 18.30
SportKerroin 2,38
TasapeliKerroin 4,05
KärpätKerroin 2,55

Vaihtamalla paranee?

Valmentajien sopimusuutiset ovat muutenkin olleet alkukauden aikana kuuma peruna. Ilveksen nykyinen luotsi Antti Pennanen siirtyy kauden jälkeen maajoukkueen peräsimeen ja Pelicans-käskijä Tommi Niemelä korvaa "Pendon" Ilveksessä. KooKoo:n Olli Salo vaihtaa seuravalmennuksen jääkiekkoliiton hommiin ja Olli Jokinen puolestaan Mikkelin ulkomaan pestiin.

Kovasti satsanneen Pelicansin surkea startti kauteen nosti keskusteluihin myös Niemelän erottamisen jo kesken tämän kauden, mutta sittemmin otteet ovat kohentuneet. Myös muut Liigan päävalmentajat ovat melko turvallisessa tilanteessa työpaikkansa suhteen. HPK ehti jo käyttää optionsa ensi kaudesta Maso Lehtosen kanssa. Isolla kädellä kauteen panostanut TPS puolestaan on pelillisesti ollut odotuksiin nähden heikko, mutta pidetyn Tommi Miettisen asema Turussa lienee silti melko vakaa.

Ihan oma lukunsa on sitten liigajumbo SaiPa. Seuran oman kasvatin Ville Hämäläisen näytöt joukkueen peräsimessä ovat lähinnä surkuhupaisat, mutta erittäin rajalliset ovat toisaalta olleet myös käytettävissä olevat palaset. Alakuloa lisää SaiPa:n karmea taloustilanne, joka tuskin mahdollistaa palkan maksaminen yhdellekään ylimääräiselle kovan luokan tekijälle.

Tuoreimmat uutiset

Päivitetty viimeksi: 2. heinäkuuta 2024
Päivitetty viimeksi: 23. kesäkuuta 2024
Utah liittyy NHL:ään
Päivitetty viimeksi: 21. huhtikuuta 2024
Pena
Kirjoittanut: Pena
Sports Expert
Kaikki palloilu kiinnostaa, mutta vedot lähtee yleensä ison yleisön keskuudessa hieman vähemmän tunnettuihin lajeihin, kuten snookeriin ja golffiin. Myös NFL ja NBA ovat lähellä sydäntä. Näistä löytyykin säännöllisesti mukavia pelikohteita. Vihjaushistoriaa on viitisen vuotta. Housut jalassa ja panostaso kunnossa niin hyvä tulee.