Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Leijonat Karjala turnauksessa - riittääkö liigavauhti EHT:llä?

Leijonat Karjala

Tampereen Nokia Arenassa pelattava Karjala-turnaus starttaa jälleen maajoukkueiden EHT-kiertueen. Leijonat lähtee kotiturnaukseen nuorekkaalla nipulla, jonka pääpaino on liigapelaajissa. (Kuva: JUSSI NUKARI/AFP via Getty Images)

Leijonien nuorennusleikkaus kotiturnaukseen

Suomen jääkiekon A-maajoukkueen kausi alkaa perinteiseen tyyliin Karjala-turnauksella. Ensi kertaa Tampereella pelattavassa Euro Hockey Tourin avausturnauksessa esiintyvät Leijonien lisäksi Sveitsi, Tshekki ja Ruotsi. Karjala-turnaus pelataan tänä vuonna 9. - 12. marraskuuta.

Suomi on aiempina vuosina kasannut nimenomaan kotiturnaukseensa mahdollisimman vahvan joukkueen ympäri Eurooppaa. Tänä vuonna päävalmentaja Jukka Jalonen on kuitenkin valinnut toisenlaisen tien. Vahvasti liigapainotteinen joukkue sisältää vain kolme pelaajaa Sveitsin liigasta ja kuusi peluria Ruotsin pääsarjasta SHL:stä. Loput kahdeksantoista pelaajaa tulevat kotoisesta Liigasta.

Turnauksessa aikuisten leijonadebyyttinsä tekee peräti kuusi pelaajaa. Ensi kertaa miesten maajoukkueessa esiintyvät Jesper Mattila, Henrik Borgström, Roope Taponen, Niko Huuhtanen, Ville Koivunen sekä Kristian Vesalainen. Borgströmiä lukuunottamatta kaikki debytantit pelaavat kotimaan liigajoukkueissa.

Leijonien kokoonpano kauden avausturnaukseen näyttää tältä:

Maalivahdit
Christian Heljanko (Tappara)
Roope Taponen (HIFK)

Puolustajat
Niklas Friman (Ilves)
Oskari Laaksonen (Luleå)
Otto Leskinen (Tappara)
Petteri Lindbohm (HIFK)
Jesper Mattila (KalPa)
Sami Niku (JYP)
Juuso Riikola (SCL Tigers)
Vili Saarijärvi (SCL Tigers)
Mikael Seppälä (HV71)
Veli-Matti Vittasmäki (Tappara)

Hyökkääjät
Hannes Björninen (Örebro)
Henrik Borgström (HV71)
Eemil Erholtz (Ässät)
Niko Huuhtanen (Jukurit)
Joona Ikonen (Ilves)
Juha Jääskä (HIFK)
Ville Koivunen (Kärpät)
Janne Kuokkanen (Malmö)
Anton Levtchi (Tappara)
Julius Mattila (Lukko)
Ahti Oksanen (Oskarshamn)
Sebastian Repo (Lukko)
Antti Suomela (Lausanne)
Jerry Turkulainen (JYP)
Kristian Vesalainen (HIFK)

Vedonlyöntikertoimien perusteella luottoa Leijoniin löytyy edelleen. Alla parhaat kertoimet Karjalan avauspäivän matseihin.

Sveitsi - Suomi to 9.11.

Ruotsi - Tshekki to 9.11.

Sarjaohjelman ehdoilla kotiturnaukseen?

Moni jääkiekkoseuraaja hieraisi varmasti pariinkin kertaan silmiään, kun Jalonen esikuntineen julkaisi tämän vuoden Karjala-kokoonpanon. Perinteisesti kotiturnauksessa on haettu menestystä hyvin vahvalla joukkueella ja kokeilut on jätetty muihin EHT-turnauksiin. Nyt Leijonien valmennusjohto oli kuitenkin myös otteluohjelman armoilla, sillä Liigan ainoa EHT:n kanssa yksiin osuva pelitauko on juuri Karjalan aikaan.

Nuoren joukkueen "isähahmoiksi" on sentään mukaan otettu muutamia Leijonissa aiemmin menestyneitä konkareita á la Petteri Lindbohm ja Hannes Björninen. Kaikkiaan joukkue on kuitenkin maajoukkueeksi hyvin kokematon ja myös melko nuori. Nähtäväksi jää, piisaako liigavauhti kansainvälisissä peleissä ja kuinka moni (tai harva) tästä joukkueesta taistelee tosissaan vaikkapa ensi kevään MM-kisapaikasta.

Viimeistä kauttaan Leijonia ainakin tällä erää päävalmentava Jalonen saa pisteet ennakkoluulottomuudesta. Lopullinen onnistuminen mitataan kuitenkin vasta itse turnauksessa. Nuoren leijonaryhmän otteita tullaan varmasti seuraamaan tarkalla silmällä läpi kotiturnauksen.

Pena
Kirjoittanut: Pena
Sports Expert
Kaikki palloilu kiinnostaa, mutta vedot lähtee yleensä ison yleisön keskuudessa hieman vähemmän tunnettuihin lajeihin, kuten snookeriin ja golffiin. Myös NFL ja NBA ovat lähellä sydäntä. Näistä löytyykin säännöllisesti mukavia pelikohteita. Vihjaushistoriaa on viitisen vuotta. Housut jalassa ja panostaso kunnossa niin hyvä tulee.