Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Super Bowl LVIII on huippukallis viihdesirkus Las Vegasissa - katso erikoisimmat kertoimet!

Taylor Swift

Amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelu Super Bowl ja sen ympärille kietoutuva tapahtumaviikko on jälleen paljon muutakin kuin vain urheilutapahtuma. Me otamme pikakatsauksen ottelun ympärillä pyörivään viihdesirkukseen. (Kuva: Alamy)

Super Bowl-viikko ensi kertaa Nevadassa

Super Bowl on yksi maailman suurimmista urheilutapahtumista ja kerää vuodesta toiseen valtavat yleisömäärät niin paikan päälle kuin erilaisten vastaanottimienkin ääreen. Tänä vuonna kaikki on erityisen isoa, sillä Super Bowl järjestetään ensimmäisen kerran maailman epävirallisessa viihdepääkaupungissa Las Vegasissa.

Super Bowl-viikko alkaa paikallista aikaa maanantaina 5. helmikuuta Allegiant Stadiumilla järjestettävässä avajaisillassa. Kaikki myös huipentuu samaisella stadionilla, kun sunnuntaina 11. helmikuuta on vuorossa historian 43. Super Bowl, jossa kohtaavat NFL:n hallitseva mestari Kansas City Chiefs sekä San Francisco 49ers.

Itse ottelun televisioinnista vastaa CBS ja Suomessa Super Bowlin voi katsoa MTV Katsomossa sekä MTV3- ja MTV Urheilu 1-kanavilla 11-12.2 välisenä yönä klo 01.30 alkaen. Myös Super Bowl-lähetysten mainoksia kannattaa katsoa tarkalla silmällä, sillä mainosaika on maailman kalleinta. Viime vuonna puolen minuutin tv-mainos lähetyksen aikana maksoi huimat seitsemän miljoonaa dollaria. Jääkaapilla kannattaa siis tauoilla käydä nopeasti.

Viikon varrelle mahtuu ennen kuumaa matsia myös monenlaista huippuviihdettä laidasta laitaan. Maailman kärkikaartin artisteista Las Vegasissa konsertoivat viikon aikana mm. Adele, U2 ja Christina Aguilera. Lisäksi ainakin 50 Cent ja Wu-Tang Clan on bookattu keikoille, kuten myös kymmenet pienemmät nimet eri genreistä. Ei ihan heikko kattaus siis.

Itse Super Bowl-ottelu on myös vedonlyöntimielessä maailman isoin yksittäinen tapahtuma, vetoja lyödään tänäkin vuonna miljardeilla dollareilla ympäri maailman. Kohteet eivät suinkaan rajoitu pelkästään Super Bowlin urheilulliseen antiin, vaan tarjolla on mitä mielikuvituksellisimpia pelikohteita läpi koko matsin. Olemme keränneet tälle sivuilla muutamia esimerkkejä ei niin vakavasti-otettavista vedonlyöntikohteista.

Kumpi joukkue voittaa kolikonheiton
ChiefsKerroin 1,90
49ersKerroin 1,90

Nähdäänkö Taylor Swift paikalla?

Super Bowl kerää joka vuosi valtavan määrän silmäätekeviä paikalle ja eiköhän tänäkin vuonna katsomosta bongata riittävästi isompia ja pienempiä julkkiksia. Yksi tarina on kuitenkin etukäteen ylitse muiden. Nähdäänkö sunnuntaina Allegiant Stadiumin luksusaitiossa maailman tämän hetken kenties suosituin laulaja Taylor Swift?

Swiftin ja Kansas City Chiefsin tähti-tight end Travis Kelcen suhde on puhuttanut ihmisiä yli lajirajojen tämän NFL-kauden aikana. Konferenssifinaali Baltimore Ravensia vastaan oli jo kauden 12. ottelu, jonka superpari koki yhdessä paikan päältä.

Swift nähtäisiin normaalioloissa luonnollisesti takuuvarmasti paikalla myös Super Bowlissa, mutta laulajattaren keikkakalenteri on tiivis. Vielä edellisiltana Swift esiintyy Vegasista lähes kymmenentuhannen kilometrin päässä Tokiossa. (Kuva: Alamy)

Nähdäänkö Taylor Swift paikalla?

FUN FACT: Swift piti Chiefsin aiemmassa pudotuspeliottelussa yllään Kristin Juszczykin suunnittelemaa Chiefs-takkia. Kristin puolestaan on 49ers-keskushyökkääjä Kyle Juszczykin vaimo.

Kosiiko joku pelaaja ottelun jälkeen kentällä?
KylläKerroin 3,50
EiKerroin 1,25

Swiftin fanit (ja todennäköisesti myös NFL:n markkinointikoneisto) ovat kilvan laskeneet vaihtoehtoja, miten siirtymä Japanista Nevadaan kivuttomimmin onnistuisi. Muiden muassa näyttelijä ja juontaja Drew Barrymore teki aiheesta perusteelliset laskelmat, joiden mukaan Swiftille ei tuottaisi mitään ongelmia ehtiä Tokiosta Las Vegasiin vaaditussa ajassa.

Swiftin pitäisi siis käytännössä lähteä melkein heti konserttinsa jälkeen yksityiskoneella Tokiosta kohti Yhdysvaltoja. Matkaa varten Swiftin täytyisi vuokrata vähintään 6000 mailin lentomatkasta suoriutuva yksityinen suihkukone. Tällä taktiikalla ehtiminen ei olisi 12 tunnin lentomatkasta huolimatta minkäänlainen ongelma. Nähtäväksi siis jää, nähdäänkö superpari vielä kerran yhdessä jenkkifutiskentällä tämän kauden aikana.

Näin oleellinen asia noteerattiin toki myös useilla uutiskanavilla, voit katsoa NBC:n TODAY-kanavan videon aiheesta alta.

Usher tähdittää puoliaikaa

Ihan oma lukunsa on tottakai jälleen kerran Super Bowlin puoliaikashow, jota tähdittää tällä kertaa Usher. Ikoninen laulaja-lauluntekijä on kotimaassaan Yhdysvalloissa supersuosittu artisti ja Applen sponsoroimasta puoliaikashowsta veikkaillaan kokonaisuutena yhtä kaikkien aikojen komeimmista. Ollaanhan nyt Las Vegasissa, joten asiaa ei ole syytä sen suuremmin epäillä.

Super Bowlin puoliaika on huomattavasti normaalia NFL-ottelun taukoa pidempi. Siinä missä "tavallinen" puoliaika kestää vain vajaan vartin, venyy tänäkin vuonna Super Bowlin tauko lähemmäs puolta tuntia. Pääartistille on tästä ajasta varattu noin puolet tai vähän alle, loppuaika kuluu lavarakennelman siirtämiseen kentälle ja sieltä pois. Ja täytyyhän joukkueille hieman jättää myös lämmittelyaikaa ennen toista puoliaikaa.

Nähdäänkö ottelun aikana sähkökatko?
KylläKerroin 16,00

Kallista Super Bowl-lystiä

Liput itse Super Bowl-otteluun ovat tehneet ainakin hintojensa puolesta uusia ennätyksiä tiuhaan viime vuosina. Myös tällä kertaa rikottaneen kaikki aiemmat ennätykset, onhan vastakkain kaksi erittäin suosittua ja menestynyttä joukkuetta ensi kertaa Las Vegasin kirkkaissa valoissa.

Jälkimarkkinoilla halvimmatkin tarjolla olevat piletit 65 000 tuhatta katsojaa vetävälle Allegiant Stadiumille liikkuvat tällä hetkellä yli 5000$ hinnoissa. Parhaimmista paikoista keskellä sivukatsomoa saa puolestaan varautua pulittamaan jopa lähes neljäkymmentätuhatta taalaa.

Eikä ole halpaa Vegasissa juuri nyt muutenkaan. Halvimmat hyvän sijainnin hotellihuoneet Super Bowl-viikonlopulle liikkuvat noin kolmensadan dollarin tuntumassa per yö. Lentohinnat Vegasiin ovat nekin selvästi normaalia suolaisempia, eikä jo valmiiksi kalliin kaupungin yleinenkään hintataso ainakaan laske, kun sadattuhannet turistit vyöryvät soikean pallon perässä Syntien Kaupunkiin.

Minkä väristä nestettä kaadetaan ensimmäisenä voittavan joukkueen valmentajan päälle?
Lime, vihreä tai keltainenKerroin 2,50
PunainenKerroin 3,75
OranssiKerroin 3,75
SininenKerroin 5,00
ViolettiKerroin 5,00
Väritön/vesiKerroin 15,00