Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Razzies tulee taas - mikä oli viime vuoden surkein leffa?

Pena
Kirjoittanut:
Pena
razzie

Elokuva-alan vuosittainen häpeägaala The Golden Rasberry Awards on jälleen käsillä. Oscar-gaalaa tasapainottava vastavoima järjestetään 9. maaliskuuta ja kerta on jo 44., kun edellisvuoden rimanalitukset pistetään "paremmuus"järjestykseen.

Yli 40 vuotta kultaisia vattuja

Ensimmäinen Razzie Awards järjestettiin vuonna 1981 Yhdysvalloissa elokuva-alan sisäpiiriläisten henkilökohtaisena hupina. Sittemmin "gaala" on paisunut kuin pullataikina ja reilut neljä vuosikymmentä myöhemmin kultaista vadelmaa muistuttavat palkinnot ovat tulleet tutuiksi myös suurelle yleisölle. Nykyisin juuri ennen Oscareiden jakoa järjestettävä tapahtuma kerää hurjasti mielenkiintoa.

Historian saatossa eniten Razzies-palkintoja on kerännyt Sylvester Stallone, peräti kymmenen kappaletta. Kolme kertaa on puolestaan käynyt niin, että samana viikonloppuna sama henkilö on voittanut ensin Razzien ja perään Oscarin. Viimeisimpänä (ja historian ainoana näyttelijänä) tämän "kunnian" sai vuonna 2010 Sandra Bullock. Viime vuoden gaalassa vuoden 2022 huonoimman elokuvan Razzien sai Netflix-raina Blonde ja huonoimman miesnäyttelijän Razzien Jared Leto supersankarileffasta Morbius.

Vuoden 2023 osalta Razzies-gaalassa ehdolla olevat elokuvat ja muut suoritukset nimettiin tämän vuoden tammikuussa. Oscar Gaalan tavoin nykyisin myös Razzies on suosittu vedonlyöntikohde ja kertoimia eri kategorioihin löytyy useammaltakin vedonlyöntisivustolta. Ylivoimaisesti suosituin kategoria on huonoin elokuva, mutta kertoimia on tarjolla myös muun muassa huonoimman näyttelijän sekä ohjaajan valinnalle.

Razzies 2024: Huonoin elokuva

Vedonlyöntikertoimissa suosikkina viime vuoden huonoimman elokuvan Razzien saajaksi on brittiläinen kauhuversio rakastetusta Nalle Puhista, "Winnie-the-Pooh: Blood and Honey". Puolen hehtaarin metsän raju meno on hieman toisenlaista, kuin alkuperäisissä A.A. Milnen tarinoissa. Mikä parasta tai pahinta, tyrmäävä kritiikki ei ole lannistanut tekijöitä, sillä jatko-osakin on jo tekeillä.

Voit katsoa elokuvan Winnie-the-Pooh: Blood and Honey virallisen trailerin alta.

Kauhu-Puhia haastaa vankasti The Expendables-toimintasarjan neljäs osa, jota tähdittävät Razzie-kuningas Stallonen lisäksi Jason Statham ja 50 Cent. "Expend4bles" sai etukäteen eniten nimeämisiä tähän sarjaan, joten kannukset ovat kovat. Statham on tässä kisassa mukana myös toisella viime vuoden elokuvallaan "Meg 2: The Trench", joskin tämän meriseikkailun Razzie olisi melkoinen yllätys.

Sen sijaan DC Comicsin supersankarielokuva Shazam! Fury of the gods voisi olla ihan potentiaalinen Razzie-voittaja. Vajaat neljä vuotta synnytetty jatko-osa on pitkästyttävä tapaus, kuten myös kunnia tälle listalle päätymisestäkin kertoo. Viimeinen ehdokas on klassisen Manaaja-kauhusarjan elvytysyritys "The Exorcist: Believer". Tyrmäävät arvostelut saanut jatko-osa oli useimpien arvioiden mukaan suorastaan karmea, muttei suinkaan kauhuelokuvalle tarkoitetulla tavalla.

Huonoimman elokuvan Razzie 2024

Winnie-the-Pooh: Blood and HoneyKerroin 2,00Bethard Logo
Expend4blesKerroin 3,00dachbet logo
Shazam! Fury of the GodsKerroin 5,00olympusbet logo
The Exorcist: BelieverKerroin 9,00Bethard Logo
Meg 2: The TrenchKerroin 10,00dachbet logo

Tuoreimmat artikkelit