Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

WRC: Kenian MM-ralli

Miro
Kirjoittanut:
Miro
Ralli Vedonlyönti - Kausi 2024
Tapahtuma päättynyt: La 30.03 klo 12.40
Huti
Paras Toyota: Elfyn Evans
3.2100% bonus 100€ asti Lue arvostelu Pelaa

Rallin MM-sarjassa on vuorossa kolmas osakilpailu, joka on Keniassa ajettava legendaarinen Safari-ralli. Viime vuosista poiketen kesällä ajettu Safari-ralli ajetaan nyt hieman eri ajankohtana, missä yleensä on ollut Meksikon osakilpailu.

Safari-ralli tarjonnee tänäkin vuonna kuljettajille ennennäkemättömän haastavat olosuhteet, joita riittää yhteensä jopa reilun 367 erikoiskoekilometrin verran!

Keniassa menossa sadekausi - lähtöpaikkoihin vaikutusta

Kenian olosuhteet ovat olleet joka vuosi haastavat, oli sitten kyseessä kuiva tai kostea maasto. Hiekkaan sekä mutaan juuttumisen lisäksi kuljettajia tulevat piinaamaan todennäköisesti myös tien poikki viilettävät villieläimet.

Keniassa on keväällä menossa sadekausi, jolloin vettä on ennustettu tulevan tuplasti se määrä mitä kesäkuussa, jolloin ralli on yleensä ajettu. Kirjoitushetkellä säätieto on vielä epävarmaa, mutta ralliviikolle on sateita kuitenkin johonkin väliin luvattu.

Sateiset olosuhteet vaikuttavat radikaalisti kuljettajien lähtöpaikkojen tuottamiin haittoihin sekä hyötyihin. Kuivalla kelillä ensimmäisenä reitillä oleva auto on yleensä irtosoran takia hitaampi, mutta kostealla kelillä ensimmäisenä autona saattaa olla parempi olosuhde ajaa, ennen kuin tiet urittuvat ja mutaantuvat. Mutaantunut tie on renkaille katastrofi, sillä muta täyttää renkaiden kuvion heikentäen pito-ominaisuuksia. Oikein kosteissa olosuhteissa sopisi siis odottaa, että ensimmäisenä reitillä olevat autot saavat lähtöpaikasta pientä eroa perjantain lenkille. Pitää kuitenkin muistaa, että lauantaina on vuorossa käännetty lähtöjärjestys.

MM-sarjan pistetaisto käy kiivaana

Kalle Rovanperän ajaessa tällä kaudella vain puolikkaan MM-sarjan tarkoittaa se sitä, että kuluvalla kaudella nimetään uusi maailmanmestari.

Monte Carlon sekä Ruotsin MM-rallin jälkeen pistetaisto käy kuumana Hyundain ja Toyotan ykköstykkien Thierry Neuvillen sekä Elfyn Evansin välillä, kun vain neljä MM-pistettä erottaa parivaljakon tällä hetkellä. Neuville voitti Monte Carlossa, ja Evans on ajanut molemmissa ralleissa kolmanneksi. Kolmantena MM-sarjassa on Ruotsissa yllättänyt Adrien Fourmaux, joka on valahtanut MM-pisteissä jo lähes parinkymmenen pisteen päähän.

Uusi ja paljon kritiikkiä kohdannut pisteenlaskujärjestelmä tulee kuitenkin näyttelemään loppukaudesta roolia, eikä mitään ole vielä toistaiseksi hakattu kiveen asti. Tämän osoitti muun muassa se, että Ruotsin rallin voittanut Esapekka Lappi keräsi vain yhden MM-pisteen enemmän kuin vaikka neljänneksi sijoittunut Neuville.

Evansista Toyotan hevonen?

Elfyn Evans on ainakin tällä kaudella kirjoittanut nimensä mestaruustaistoon, ja lähtee Keniassa varmasti ajamaan voitosta sekä etunenässä kilpaa Thierry Neuvillea vastaan. Evansin tallikavereina Keniassa ajavat Takamoto Katsuta sekä Kalle Rovanperä, jotka joutuvat starttaamaan perjantain reitille jonon hänniltä.

Sekä Katsutalla että Kallella on Keniasta hyvää historiaa vauhdin puolesta, mutta uskomme että jos olosuhteet ovat perjantaina edes hieman kosteat, saa Evans lähtöpaikastaan hyvän hyödyn verrattuna tallitovereihinsa.

Kilpailun paras Toyota -kohde tarjoaa mestaruusmotivaatiossa ajavalle Evansille hyvää reilun kolmen kerrointa, kun Kalle on asetettu rallin suureksi voittajasuosikiksi. Evans nopein Toyota -kohdetta puoltaa myös se, että mestaruustaistosta pois luettu Rovanperää saattaa mahdollisuuksien mukaan auttaa Evansia MM-pisteiden keräämisessä, mikäli oma ralli alkaa sijoituksen myötä olla paketissa.

Paras Toyota: Elfyn Evans
3.2100% bonus 100€ asti Lue arvostelu Pelaa

Tuoreimmat vihjeet

formula 1
Kohteen alkamisajankohta: 21.4.2024 klo 10.00
nhl
Kohteen alkamisajankohta: 21.4.2024 klo 0.00
VALIOLIIGA
Kohteen alkamisajankohta: 20.4.2024 klo 21.30
#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Arvostelu
1
100% bonus 200€ asti
2
Uusi
100% bonus 100€ asti
3
100% bonus 200€ asti
4
100% bonus 100€ asti
5
Pop
100% bonus 250€ asti
6
Uusi
100% bonus 100€ asti
7
Kolme vaihtoehtoa
8
100% bonus 100€ asti
9
2x10€ ilmaisveto
Miro
Kirjoittanut: Miro
Sports Expert
Urheilufanaatikko, jota viehättää vauhti ja vaaralliset tilanteet. Suurennuslasin alla vuosien ajat olleet salibandy, jääkiekon NHL sekä MM-ralli, joista edellä mainitut eivät ainakaan jää puuttumaan. Reseptinä vihjeille toimii lajitietämys sekä intohimoinen tilastoniiloilu sekoitettuna ripaukseen omaa ajatusta, jolla pyritään tuottamaan laadukkaat vetovihjeet lajeista kiinnostuneille.