Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Pitkäveto

pitkaveto

Pitkäveto on Veikkaus Oy:n vuonna 1993 lanseeraama termi 1x2 -tyyppiselle (kotivoitto, tasapeli, vierasvoitto) urheiluveikkaukselle.

Veikkaus pitkäveto on aina ollut suosittua suomalaisten keskuudessa ja jo ennen Veikkauksen pitkävetoa vetoja tehtiin puhelimen välityksellä esimerkiksi englantilaisille vedonlyöntifirmoille. Löydät kattavat pitkäveto ohjeet tältä sivultamme!

#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Kierrätys
Arvostelu
1
100€ ilmaisveto
5x (T)
2
100% bonus 50€ asti
15x (T+B)
3
100% bonus 200€ asti
5x (T+B)
4
Pop
120% talletusbonus 120€ asti
5x (T+B)
5
100% bonus 220€ asti + 20€ ilmaisveto
5x (T+B)
6
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)
7
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)

Pitkävetovihjeet

Julkaisemme päivittäin ilmaisia pitkävetovihjeitä sivuillamme. Seuraa vihjeitämme pitkävetoon ja muihin pelimuotoihin VB:n sivuilla ja löydät pelattavaa joka päivälle eri lajeista ja sarjoista. Voit tarkastaa pitkäveto tulokset tänään, heti kun päivän vihjeet ja ottelut ovat päättyneet.

Esimerkki pitkävedosta

pitkis

Yleisin pitkävedon muoto on 1X2, jossa veikataan joko kotivoittoa, tasapeliä tai vierasvoittoa. Se ei kuitenkaan ole läheskään ainoa vaihtoehto, kuten tästä vedonlyöntisivusto Mr Greenin NHL-ottelun Carolina - Tampa Bay esimerkistä voi huomata. Vetoa on mahdollista lyödä myös vaikkapa ottelun maalimääristä tai tasoituksellisista kohteista.

Pitkäveto netissä

Pitkävetoa ja urheiluveikkausta voi pelata netissä niin perinteisellä tavalla vedonlyöntitoimiston asettamien kertoimien mukaan kuin vedonlyöntipörssissä muiden pelaajien asettamien kertoimien mukaan.

Vedonlyönnin ja pitkävedon uusin innovaatio, liveveto, tarjoaa mahdollisuuden pelata pitkävetoa myös otteluiden aikana. Oli tapa mikä tahansa, yksi asia on varmaa, pitkäveto lisää jännitystä otteluiden seuraamiseen!

pitkäveto on siirtynyt kioskeista nettiin


Pitkäveto on suurelta osin siirtynyt kioskeista nettiin. Kuva: Santeri Viinamäki

Pitkävetoa kannattaa pelata ehdottomasti ulkomaisten vedonlyöntitoimistojen kautta, sillä nämä tarjoavat paljon kohteita ja kotimaista vaihtoehtoa paremmat pitkävetokertoimet. Tämän lisäksi suuret ulkomaiset vedonlyöntitoimistot

 • ovat luotettavia
 • tarjoavat rahansiirrot monilla eri maksutavoilla
 • palvelevat asiakkaita suomenkielellä
 • tarjoavat pitkävetobonuksia

Rahansiirrot netissä onnistuvat huomattavasti monipuolisemmilla maksutavoilla kuin Veikkauksella. Voit käyttää esimerkiksi nettilompakoita tai kryptovaluuttoja, tavallisten verkkopankkimaksujen sekä pankki- ja luottokorttien ohella.

Fakta on, että suurin osa pelaajista häviää pitkävedossa pitkällä aikavälillä. Yksi suurimmista syistä häviöihin on surkeiden pitkävetokertoimien pelaaminen. Veikkaus pitkäveto häviää usein kertoimissa netin muille pelisivustoille.

Älä ole kuin muut. Valitse pelipaikkasi parhaita kertoimia tarjoavista ulkomaisista vedonlyöntisivustoista. Parhaat pitkäveto kohteet löydät muun muassa alla olevilta sivustoilta.

Suurimmat pitkävetovoitot

Veikkaus pitkäveto on ollut tarjonnassa Suomessa pitkään ja historiassa on jaettu Suomessakin hyvin suuria pitkävetovoittoja. Pitkävedon kautta aikain kaksi suurinta voittoa ovat molemmat menneet Sipooseen. Suurin pitkävetovoitto, 199 858 euroa, voitettiin vuonna 2006 kierroksella 35. Historian toiseksi suurimmalla voitolla kuitattiin 199 784 euron potti. Tämä tapahtui vuonna 2007.

Kaikkien aikojen kolmanneksi suurin pitkävetovoitto voitettiin vuonna 2013. Onnekas voittaja tarvitsi oikean rivin laatimiseen neuvoa tyttöystävältään, joka veikkasi jääkiekon SM-liigan kierrokselle neljä kohdetta kaikki risteiksi. Kaikki tasoitusvedot osuivat tasoituksineen päivineen.

Näin mies kertoo tyttöystävänsä perustelleen näkemystään: “Muihin kohteisiin hän veikkasi yhden maalin voittoa Pelicansille, HPK:lle ja Jokereille, mutta kohteeseen Lukko-Blues kotijoukkueelle kahden maalin kaulaa sillä perusteella, että Rauma on niin mukava kesäkaupunki.” Onnistuuhan se pitkäveto näinkin!

Muut suuret voitot ovat vuodelta 2008, jolloin vantaalainen voittaja kuittasi 143 490 euroa sekä vuodelta 2010 jolloin Kotkassa raksitettu kuponki toi 119 966,40 euroa.

Pitkävetobonukset

Kyllä, luit oikein. Netissä toimivista vedonlyöntitoimistoilta voit saada pitkävetobonuksia. Vedonlyöntibonukset annetaan yleensä kahdella tapaa.

 • Joko talletuksen päälle tulevana ylimääräisenä pelirahana
 • tai ilmaisvetona

Ilmaisvedot ilman talletusta eli riskittömät vedot tarjoavat mahdollisuuden pelata haluamaasi kohdetta normaalisti ja voitot saat pitää. Mikäli veikkasit väärin, pelitiliäsi ei veloiteta vaan saat panoksesi takaisin. Sinulla ei siis ole mitään hävittävää.

Lähes jokainen vedonlyöntisivusto tarjoaa talletusbonuksia ja muita etuja. Mikäli sivusto ei tarjoa veikkausbonusta, tällöin sen kertoimet ovat usein muita sivustoja paremmat. Tälläinen vedonlyöntiyhtiö on esimerkiksi Betfair, jonka palautusprosentti on jopa 98%.

Veikkaus Oy ei tarjoa minkäänlaisia bonuksia ja tämän lisäksi sen kertoimet ovat usein melko vaatimattomia.

Usein kannattaakin katsoa juuri uusia suomenkielisiä vedonlyöntisivustoja, sillä näistä saat bonuksia, mitä et ole vielä käyttänyt. Esimerkiksi ja 888sport suomi on uudempi sivusto, jossa voit lyödä myös pitkävetoa bonusten avulla.

Pitkäveto kertoimet

Parhaat pitkävetokertoimet löydät ulkomaisilta vedonlyöntisivustoilta. Voit tarkastaa ulkomaisten yhtiöiden kertoimet kerroinvertailusivustoilta ja verrata niitä Veikkauksen vastaaviin. Tulet huomaamaan kuinka huonoja Veikkauksen pitkäveto kertoimet ovat. Pitkällä aikavälillä tällä voi olla suurikin vaikutus voitettuun rahamäärään.

Pitkävedosta löydät kahdenlaisia kertoimia, joko vaihtuvia tai kiinteitä kertoimia. Kiinteä pitkävetokerroin ei muutu enää pelattuasi sitä. Muuttuva kerroin heilahtelee panosmäärän mukaan aina kohteen sulkeutumiseen asti.

Ulkomaisilta vedonlyöntisivustoilta löydät kiinteät pitkäveto kertoimet, joten tiedät heti mikä on lopullinen voittosummasi. Lisäksi ulkomaiset yhtiöt tarjoavat kertoimia huomattavasti suurempaan määrään lajeja kuin Veikkaus.

pitkäveto kertoimet on syytä tutkia huolella ennen pelaamista.
pitkäveto kertoimet on syytä tutkia huolella ennen pelaamista.

Näistä voi esimerkkinä mainita dartsin, nyrkkeilyn, käsipallon, snookerin, biljardin jne. Veikkauksen pitkäveto kohteet eivät vedä vertoja kansainvälisille sivustoille.

Palautusprosentti

Pitkävetokertoimen suuruus riippuu viime kädestä vedonlyöntiyhtiön tarjoamasta palautusprosentista. Netissä palautusprosentit vaihtelevat 90-98% välillä. Veikkauksen pitkävedon palautusprosentti on noin 90%, jolla pitkäveto tulokset jäävät auttamatta laihoiksi.

Näin ollen netissä pelaamalla, saat aina enemmän vastinetta rahallesi paremman palautusprosentin, kertoimien ja bonusten muodossa.

Pitkäveto-ohjeet

Alta löytyviin pitkäveto-ohjeisiin on sisällytetty Veikkauksen sekä ulkomaisten vedonlyöntisivustojen kohdelistalla useimmiten käytetyt kohteet.

1X2

Veikkaat ottelun varsinaisen peliajan lopputulosta - kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto. Tämä on ehdottomasti yleisin tapa pelata pitkävetoa.

12

Veikkaat koko ottelun lopputulosta - koti- tai vierasvoitto. Tätä kutsutaan myös moneyline-kohteeksi.

Tasoitusvedot

Veikkaus käyttää 1x2-tasoituskohteiden peleissä +1-tasoitusta. Tämä tarkoittaa, että joukkue jolle +1 on annettu aloittaa pelin yhden maalin johdossa. Tälläistä tasoitusvetoa nähdään harvoin muilla yhtiöillä.

+0,5- ja +1,5-tasoituksia kutsutaan aasialaisiksi tasoitusvedoiksi. Tämä tasoitusmuoto poistaa tasapelin mahdollisuuden pelistä.

Yli tai alle

Veikkaat ottelun kokonaismaalimäärää esim. yli tai alle 2,5 maalia varsinaisella peliajalla. Ulkomaisilla sivustoilla yli/alle kohteita voi pelata myös tasaluvuilla. Esimerkiksi yli 3 maalin kohteessa kolmen maalin lopputulos palauttaa panoksesi takaisin ja pienentää näin riskiäsi.

Koti- tai vierasjoukkue yli tai alle

Veikkaat koti- tai vierasjoukkueen maalimäärää varsinaisella peliajalla.

Ensimmäisen maalin tekijä

Veikkaat kumpi joukkue tekee ottelun ensimmäisen maalin. Ulkomaisilla sivustoilla voit veikata myös samaa pelaajista.

Kaksi vaihtoehtoa

Veikkaat päättyykö ottelun varsinainen peliaika kotivoittoon tai tasapeliin (1X), koti- tai vierasvoittoon (12) tai tasapeliin tai vierasvoittoon (X2).

Voittajaveto

Veikkaat kumpi tai kuka urheilijoista sijoittuu muita paremmin.

Puoliaika- ja erävedot

Voit veikata lähes jokaista peliä myös puoliaikakohteena. Yllä olevat pitkäveto-ohjeet pätevät tällöin eri puoliajoille ja eriin.

Moneyline

Otetaan vielä tarkemmin käsittelyyn moneyline, koska se on varmaankin maailman yleisin ja toisaalta yksinkertaisin pelimuoto. Moneyline siis poistaa veikkauskohteesta tasapelin mahdollisuuden. Jos ottelu päättyy tasan, panos palautuu. Suomalaisille vähemmän tuttu "Draw no bet" toimii samalla tavalla, joskaan se ei ota mahdollista lisäaikaa ja rangaistuslaukauksia huomioon.

Pelaat moneyline-kohteessa vain merkkejä 1 tai 2. Moneyline-veto ottaa huomioon lisäajan ja rangaistuslaukaukset. Voit yhdistää moneylinejä toisiin kohteisiin. Et voi kuitenkaan veikata samaan kohteeseen moneylineä ja tavallista 1x2-vetoa.

Moneylinea käytetään usein kohteissa, joissa piste-erolla ei ole niin paljon merkitystä, kuten tenniksessä ja nyrkkeilyssä. Toisaalta taas esim. jalkapallossa, jääkiekossa ja baseballissa tasapelin poistolla annetaan vedonlyöjälle yksi tapa lisää löytää ottelusta pelattavaa. Löydät moneylinen suurelta osalta netin peliyhtiöistä.

Pitkävetosäännöt

Pitkävetosäännöt koskevat yleensä peliyhtiön voitonjakoa, voitonmaksua, kohteita, kertoimia, panostusta ja yleisiä pelaamisen sääntöjä. Tärkeimmät kohdat näistä ovat voitonjakoa, -maksua sekä panosten palauttamista koskevat säännöt.

Pitkävetosäännöt vaihtelevat peliyhtiöittäin ja niihin pääset tarkemmin tutustumaan kyseisen yhtiön omilta sivuilta.

Esimerkkejä sääntöeroista:

 • Veikkauksen pitkävedossa et voi lunastaa kuponkiasi kohteiden ollessa käynnissä, eli ns. cash out-optio. Ulkomaisilla sivustoilla tämä on usein mahdollista
 • Veikkauksen maksiminettovoitto on 6000€. Ulkomaisilla yhtiöillä ei rajoituksia
 • Veikkauksen panos per kuponki johdetaan maksimivoittorajasta. Ulkomaisilla yhtiöillä senteistä useisiin tuhansiin

Pitkäveto kohteet

Pitkävetokohteet ovat yleensä palloilulajeja, joissa tasapelin mahdollisuus ei ole liian pieni.

Kaikkein parhaimmat pitkäveto kohteet löytyvätkin tästä syystä jalkapallosta, jääkiekosta ja pesäpallosta. Voit lyödä pitkävetoa myös pienemmistä lajeista kuten salibandy tai koko ajan suosiotaan kasvattava e-urheilu. Pitkäveto jalkapallo kohteista on ylivoimaisesti suosituimpaa niin Veikkauksella kuin kansainvälisillä sivustoilla. Esimerkiksi Valioliiga kohteet ovat pitkäveto kohteista valtavan suosittuja.

Lajeissa, joissa tasapelin mahdollisuus on pieni (kuten koripallossa) tai kaksinpeleissä, kuten tenniksessä, pelataan yleensä moneylinejä tai aasialaisia tasoitusvetoja.

Kohteet kannattaa yleensä aina pelata yksittäisinä eli singleinä varianssin ja analysointivirheiden minimoimiseksi. Mikäli nämä asiat ei kuitenkaan huoleta, voi pitkävetoa pelata myös usealla kohteella, jolloin yhteiskerroin ja voitot kasvavat rajustikin.

Pitkäveto tulokset

Näet pitkäveto tulokset kätevimmin sen vedonlyöntisivuston kautta, jossa löit pitkävedon. Tarkistat vedonlyöntihistoriasi ja näet pitkäveto kuponkisi, josta näet suoraan kuinka vetosi kävi. Pitkäveto tulokset näet kuitenkin myös muualta, kuten netin livetulokset sivuilta, joita on useampia. Tämä on kätevä tapa tarkistaa pitkäveto tulokset jalkapallo ja jääkiekkokohteisiin muun muassa.

Myös vedonlyöntisivustot itse tarjoavat livetuloksia ja pitkäveto tulokset on nähtävissä hyvin useilta sivustoilta. Monet sivustot tarjoavat nykyään hyvinkin kattavia tilastoja muun muassa ennen otteluita, joita hyödyntään pitkävedossa.

Pitkäveto lopuksi

Pitkäveto netissä on tehty erittäin helpoksi. Jos olet löytänyt itsesi tälle sivulle omin päin, osaat myös pelata urheiluveikkausta netissä. Sinun ei tarvitse muuta kuin

 1. Avata tili vedonlyöntisivustolle
 2. Tehdä talletus esimerkiksi nettipankkisi kautta
 3. Etsiä haluamasi kohde kohdelistalta
 4. Asettaa panos ja hyväksyä veto

Pitkäveto veikkaus - Mobiili

Pitkävedon pelaaminen mobiilina on kasvattamassa suosiotaan. Tätä kehitystä silmällä pitäen vedonlyöntiyhtiöt ovat kehittäneet sivustojaan mobiiliystävälliseen suuntaan.

Mobiilissa pelattuna kohteiden pelipainikkeet ja kertoimet ovat suurempia ja selkeämmin näkyvillä. Navigointi on tehty helpommaksi ja kohteiden määrää on saatettu rajoittaa pöytäkoneversioon nähden.

Uusi innovaatio liveveto on kehitetty myös mobiilipelaamista varten. Kokeile yhdistää pitkävedon mobiili- ja livepelaaminen otteluiden seurantaan, niin saat kutkuttavaa jännitystä ottelu-iltoihin. Pitkäveto veikkaus on kätevää niin älypuhelimella kuin tabletillakin käyttöjärjestelmästä riippuen.

Usein kysytyt kysymykset / FAQ

1. Mikä on pitkäveto?

Pitkävedossa pelataan kohteen voittajaa tai muuta tulosyhdistelmää. Yleisin pitkävedon muoto on 1X2, eli voit veikata kotivoittoa, tasapeliä tai vierasvoittoa. Pitkävetoa voi pelata lähes kaikkiin urheilulajeihin, sekä myös muihin erikoisempiin kohteisiin (viihdevedonlyönti, politiikka yms.)

2. Missä on parhaat pitkäveto kertoimet?

Myös pitkävedossa kertoimet vaihtelevat eri vedonlyöntisivujen välillä. Vertailemalla eri sivustojen tarjontaa, löydät parhaat pitkäveto kertoimet kuhunkin otteluun. Paremman palautusprosentin ansiosta korkeimmat kertoimet löytyvät usein ulkomaisilta vedonlyöntisivustoilta.

3. Mistä parhaat pitkäveto vihjeet?

Pitkävetovihjeitä on tarjolla useissa erilaisissa lähteissä. Vedonlyonti.com tarjoaa pitkävetovihjeitä ilmaiseksi vuoden jokaiselle päivälle. Vihjeet on myös vuosien saatossa todettu voitollisiksi, joten kannattaa tutustua sivustomme tarjontaan myös tältä osin! Vihjeistämme voit keskustella Facebook-ryhmässämme.