Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Vakiovihjeet

Vakiovihjeet

Tällä sivulla kerromme, mikä on Vakioveikkaus ja miten sitä pelataan. Sivultamme löydät kaikki Vedonlyonti.comin ilmaiset vakioveikkausvihjeet, jotka julkaisemme toisinaan Vakio 1 -kierrokselle tai viikon muille isoille kierroksille. Lisäksi esittelemme netistä löytyviä vaihtoehtoja Vakiolle.

#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Arvostelu
1
Uusi
100% bonus 100€ asti
2
100% bonus 100€ asti
3
Pop
30€ ilmaisveto

Seuraa säännöllisesti Vakiovihjeet-sivuamme, jossa julkaisemme yksilöllisesti perustellut vihjeemme! Nämä perinteiset 1X2-vihjeet laaditaan kokeneiden tipsteriemme toimesta, joille brittifutis ja vakioveikkauksen kohteena olevat lajit ovat ammattimaisessa seurannassa.

Vakioveikkaus - mikä se on?

Vakioveikkaus on monopoliyhtiö Veikkauksen peli, jossa veikataan 6-18 kohteen voittajia varsinaisella peliajalla, tai 2-3 kilpailijan keskinäisen kilpailun tulosta. Vaihtoehtona on myös tulosvaihtoehdon toteutuminen. Vakion palautusprosentti on 65 %. Vakioveikkaus oli aikanaan Veikkauksen kautta aikojen ensimmäinen peli, joka tuli Veikkauksen valikoimaan jo vuonna 1940.

Vakiossa valitaan voittajat jokaiseen kohteeseen vaihtoehdoista 1, X ja 2

 • 1 = Kotivoitto
 • X = Tasapeli
 • 2 = Vierasvoitto

Vakion ykköspeli eli Vakio 1 sisältää aina 13 pelikohdetta. Muissa Vakiopeleissä kohteita voi olla lajien ja tapahtumien mukaan 6-18 kappaletta. Vakion voittoluokat vaihtelevat kyseisen pelin kohdemäärien mukaan, Vakion voitto-osuudet puolestaan sen mukaan, kuinka monta vastaavaa riviä on osunut. On siis myös muista pelaajista kiinni, kuinka paljon täysosumalla voi netota. Rivihinta on pelistä riippuen 0,10-0,25 euroa.

Lajeina Vakiossa on ensisijaisesti jalkapallo ja jääkiekko, mutta tarjolla on myös muun muassa Formulaa, eSports-turnauksia ja erilaisia yksilölajeja. Jenkkifutiksen ystäville tarjolla on NFL-kauden aikana myös sunnuntain NFL-vakio.

Vakiovihjeet

Vakio 1 on vakioiden kuningas. Useimmiten lauantaisin pelattava kierros sisältää eurooppalaisen jalkapallokauden aikana eurofutista, pääosin englantilaista sellaista. Tarkista peliprosentit ja ruksi rivit sisään!

Vakiovihjeet - mitä voit pelata?

Vakiovihjeet

Löydät sivustoltamme satunnaisesti vihjeitä Vakio 1 -kierroksille. Sillon tällöin tarjoamme vakiovihjeitä myös pienempiin vakioveikkauksiin, kuten esimerkiksi jääkiekkovakioihin.

Vakiovihjeitä on luonnollisesti tarjolla runsaasti myös esimerkiksi Englannin cup-kilpailuihin FA Cupiin ja Liigacupiin. Vakio 1 -vihjeet sekä muut vakiovihjeemme ovat aina hyvin perusteltuja ja ottavat huomioon kohteen todennäköisyydet sekä vakioveikkauksen peliprosentit.

Voit hyödyntää vakiovihjeemme joko suoraan tai käyttää niitä oman päätöksenteon tukena.

Vakio 1

Lauantaisin pelattava Vakio 1 on viikon pääpeli. Vakio 1 kohdevalikoima on pääsääntöisesti jalkapalloa: pääosissa ovat Englannin Valioliiga ja pari alempaa sarjatasoa, FA Cupin ottelut sekä maajoukkuetauoilla maajoukkuepelit. Englannin liigojen ollessa tauolla suuri osa kohteista on kotimaista ja muiden maiden jalkapalloa.

Muita viikon vakioita nimetään kasvavilla numeroilla. Esimerkiksi Vakio 2 voi olla vaikkapa koripalloa ja Vakio 3 amerikkalaista jalkapalloa. Näin ollen esimerkiksi Vakio 2 vihjeet täytyy yleensä kerätä erillisistä vedonlyöntivinkeistä, sillä valmiita "vakiopaketteja" ei näihin eksoottisempiin kohteisiin juuri löydy.

Vakio Grand Prix

Vakion Grand Prix on uudistettu Vakio 1 veikkausmahdollisuus. Siinä kohteita on yleensä 15-18 kappaletta ja Grand Prix kierrokset pelataan pääsääntöisesti aina joka sunnuntai. Rivipanos tässä pelimuodossa on 0,10 euroa ja erikoisuutena tässä pelissä on se, että ylin voittoluokka on paras toteutunut tulos. Tämä voi siis olla pienempi kuin kohdemäärä.

Täysosuma löytyy siis jokaisella kierroksella ja muut voittoluokat lasketaan tästä parhaasta toteutuneesta tuloksesta alaspäin.

Minivakio

Minivakio on oma pelinsä, joka on tarjolla "normaalien" vakiorivien oheispelinä. Minivakiossa on 6-9 kohdetta ja myös oma voitonjakosysteeminsä. Usein minivakioon valikoituvat kierroksen isoimmat ottelut. Esimerkiksi perinteisessä Vakio 1:ssä minivakion voivat muodostaa kupongin Valioliigamatsit.

Kiekkovakio

Jääkiekkokauden aikana tarjolla on lähes viikottain myös kiekkovakioita. Kohteita on tarpeen mukaan kaikista suurista lätkäsarjoista painottuen kuitenkin kotimaan sarjoihin. Kiekkovakioiden rungon muodostavatkin usein Liigan ja Mestiksen kohteet. Toisinaan myös Naisten Liigan kohteita nähdään vakiokupongilla.

Vakion vaihtoehdot

Jos pelaaja kaipaa Veikkauksen Vakiolle vaihtoehtoja, jossa samaan vetoon saa useamman kohteen, niin kansainvälisten vetofirmojen hyville kertoimille voi rakentaa pitkiä yhdistelmiä, eli rekkoja. Palautusprosentti jättää näissä helposti taakseen Veikkauksen Vakion varsin heikon 65 prosentin palautuksen.

Toisinaan vetofirmat antavat vielä useamman kohteen vedoille lisävoittoa. Esimerkiksi perinteikäs sivusto nimeltä BetRebels antaa kymmenen kohteen betsille minimikertoimella 12 vielä päälle 22 prosenttia ylimääräistä lisävoittoa!

Vetofirmoille voi vielä hieman Vakiosysteemin tapaan rakentaa järjestelmävetoja, joissa kaikkien kohteiden ei tarvitse osua. Pelaaja itse määrittää oman järjestelmänsä mallin. Esimerkiksi seitsemästä kohteesta voi rakentaa Super Heinz -systeemin, jossa on lopulta yhteensä 120 vetoa, 21 tuplaa, 35 kolmen kohteen betsiä, 35 neljän kohteen betsiä, 21 viiden kohteen yhdistelmää, seitsemän kuuden kohteen yhdistelmä ja sitten vielä kaikkien seitsemän kohteen yhdistelmä. Jos järjestelmät ovat uusi asia, niihin kannattaa huolella tutustua ennen pelaamista.

Vakio voitonjako

Vakioveikkaus sisältää erilaisia pelimuotoja, joista yleisin on 13 kohteen vakioveikkaus. Voitonjako ja voittosummat riippuvat usein minkälaiset ovat itse vakioveikkaus tulokset. Normaalissa 13-kohteen vakioveikkauksessa voitonjako menee seuraavasti:

 • 13 kohdetta oikein 26 %
 • 12 kohdetta oikein 13 %
 • 11 kohdetta oikein 9 %
 • 10 kohdetta oikein 15 %.

Lisäksi jokaisella kierroksella vakioveikkauksen liikevaihdosta 2 prosenttia siirtyy maksettavaksi voittoina vakion myöhemmillä kierroksilla. Siirtyvistä voitoista kuitenkin määrää veikkaus yhtiön itse määrittämällä tavalla.

Jos kuitenkaan 13-kohteen vakioveikkauksessa ei löydy voittoon oikeuttavaa tulosta, siirtyy 15% kierroksen kokonaisliikevaihdosta myöhemmille kierroksille. Tällöin vakio voitonjako muuttuu hieman.

 • 12 kohdetta oikein 27 %
 • 11 kohdetta oikein 14 %
 • 10 kohdetta oikein 9 %.

Miten pelata vakiota tuloksellisesti

Tavoitteena pelissä on saada mahdollisimman monta kohdetta oikein. Eri kohteiden pohdintaan voi käyttää erilaisia tilastoja, jotka varmasti antavat osviittaa pelin mahdollisesta lopputuloksesta. Ehdottomasti kannattaa myös hyödyntää vedonlyöntisivujen kertoimia kyseeseen kohteeseen, betsifirmat kun ovat tehneet jo omat analyysinsä ottelun mahdollisesta tuloksesta.

Katseet kannattaa kiinnittää myös peliprosentteihin, jotka paljastavat, miten muut vedonlyöjät ovat peliä pelanneet. Onko kohdetta pelattu liikaa tunteella, onko joku kohde ylipelattu? Näin voi käydä esimerkiksi, kun Suomen jääkiekkomaajoukkue pelaa – Vakiota pelaavat lähes yksinomaan suomalaiset, eivätkä kaikki meikäläisistä voi välttää luottamista liiaksi Leijoniin.

Vakio tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet myös järjestelmäpelaamiseen. Harva pelaaja pelaa vain yhdellä ja ainoalla rivillä. Myös niin sanotut kimppapelit tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden pelaajille kasvattaa voittomahdollisuuksia kun peleihin lähdetään isommalla merkkimäärällä.

Peliprosentit

Veikkaus ilmoittaa Vakion peleistä peliprosentit, eli miten paljon kustakin kohteesta on pelattu mitäkin merkkejä. Näitä peliprosentteja voi vertailla vedonlyöntiyhtiöiden kertoimiin muuttamalla kertoimet todennäköisyysprosentteihin. Ovatko pelaajien peliprosentit suurin piirtein samoja kuin vedonlyöntiyhtiöiden todennäköisyysprosentit? Jos eivät ole, mistä tämä mahdollisesti johtuu? Löytyykö näiden peliprosenttien osalta joku mahdollinen yllätysmahdollisuun?

Järjestelmä

Vakion pelaamiseen on tarjolla erilaisia järjestelmäpelejä. Pelaaja voi haluamiinsa kohteisiin merkitä useampia tulosvaihtoehtoja ja tuolloin peli sisältää kaikki ne yksittäisrivit jotka valituista merkeistä voidaan muodostaa. Pelaaja näkee heti arvonnan jälkeen mikä on vähimmäisvoitto, tämän lisäksi järjestelmällä voi saada alavoittoja pienemmistä voittoluokista.

 • Varma: Kohteeseen valittu merkki 1, X tai 2
 • Osittain vaihdeltu: Kohteeseen valitut merkit 1X, 12 tai X2
 • Täysin vaihdeltu: Kohteeseen on valittu kaikki merkit 1X2

Vakio-pelissä voittoluokat menevät järjestelmäpelissä seuraavasti:

 • 13 kohteen Vakiossa voittoluokkia ovat 13, 12, 11 ja 10 oikein.
 • 12 kohteen Vakiossa voittoluokkia ovat 12, 11 ja 10 oikein.
 • 11 kohteen Vakiossa voittoluokkia ovat 11 ja 10 oikein.
 • 10 kohteen Vakiossa voittoluokkia ovat 10 ja 9 oikein.

Kimppapelit eli Porukkapelit

Vakiossa on mahdollista pelata peliä porukassa. Jokainen pelaaja voi itse luoda oman kimppapelin omalle porukalle, tai pelata jo valmiiksi tehtyä porukkapeliä Veikkauksen sivuilta tai vedonlyöntipisteessä. Porukkapelin voi kätevästi jakaa omalle pelaajaporukalle tai laittaa porukkapeli myyntiin muille pelaajille.

Harava-järjestelmä

Haravajärjestelmä on yksi Vakion järjestelmäpelaamisen muoto. Haravajärjestelmä on epätäydellinen järjestelmä, eli siihen on poimittu valikoitu rivimäärä vastaavasta täydellisestä järjestelmästä. Jokaiselle haravalle on olemassa tietty kaavio, jonka avulla pelijärjestelmä poimii ns. päärivit. Vakiossa harava 0+4 (paras tulos -1) sisältää yhdeksän riviä, kun vastaava täydellinen järjestelmä sisältää 81 riviä.

Haravajärjestelmä ei takaa täysosumaa, vaikka kaikki oikeat merkit löytyisivät kupongilta. Se takaa mahdollisuuden täysosumaan ja samalla takuun pienemmistä voitoista. Matemaattisesti haravan avulla saatava täysosuma on sama kuin haravan rivimäärän suhde vastaavan järjestelmän rivimäärään. Haravan tarkkaa voittotulosta ei näe suoraan tositteelta. Haravaan kuuluvat rivit löydät vaikkapa Veikkauksen ohje-pdf:stä.

Vakiovihjeet Veikkaus

Vakio on perinteinen Veikkauksen peli, mikä mielletään usein nimenomaan Iso-Britannian jalkapallosarjoihin. Vakio ja Brittifutis ovat ainakin Vakio 1 pelin osalta erottamaton kaksikko. Tämän rinnalle on tullut myös paljon muita sarjoja ja pelejä, mutta Englannin Liigan asema Vakion kohteissa on järkkymätön.

Myös vakio vihjeet suuntautuvat useimmiten englantilaiseen jalkapalloon. Tosin viime vuosina kohdemäärän raju kasvu on laajentanut valikoimaa myös pelivihjeiden osalta. Viikonlopun kierroksien Vakio 1 vihje on kuitenkin edelleen ylivoimaisesti suosituin ja luetuin tietopaketti Vakioon.

Vakiovihjeet lauantai

Vakiovihjeitä haetaan usein nimenomaan Englannin Valioliigan ja Championshipin lauantai-kierrokselle. Vakioveikkaus-vihjeet suuntautuvat siis näihin sarjoihin ja julkaisemme joka viikko ennakon lauantain Vakio 1-kohteisiin.

Lauantain vakioveikkauksella on Suomessa lähes pyhä asema ja nimenomaan silloin, kun kierros pelataan briteissä. Lue siis perustellut arviot joka lauantain kierrokselle ja paranna helposti tulostasi vakiossa!

Vakiovihjeet - Veikkausliiga ja muut sarjat

Englannin Valioliigan ollessa tauolla kesätauon tai vaikkapa maajoukkuepelien takia, kohteiksi valikoituu usein Veikkausliigan tai muiden käynnissä olevien liigojen pelejä. Suosittuja pelikohteita ovat viikonloppuisin pelattavat maajoukkuepelit, Jalkapallon MM-kisojen tai EM-kisojen karsintapelit.

Joskus Vakion kohteet voivat todella yllättää, samalle lapulle voi päätyä vaikkapa Valioliigaa, Championshipiä ja Veikkausliigaa, tai vaikkapa kohteita Ruotsin tai Norjan pääsarjoista. Joskus kupongille voi eksyä hieman eksoottisempiakin vakiokohteita.

Vakioveikkaus vihjeet - suosion salaisuus

Vakioveikkaus on Suomessa todella suosittu veikkauspeli. Sen suosio perustuu pitkälti historiaan, onhan peli ollut Suomessa pelattavissa jo yli 80 vuotta. Vakio on yhdessä Loton kanssa suomalaisten kestosuosikki ja taitopeleistä pitkävedon kanssa se suosituin.

Peli on kiehtova, sillä jokaisesta kohteesta on olemassa vain kolme eri vaihtoehtoa ja jos nämä kaikki kohteet saa oikein, voi palkinto olla varsin ruhtinaallinen. Varsinkin jos on osannut haistaa lapulle muutamia yllätyksiä. Toisaalta palautusprosentti ei tässä vaihtoehdossa päätä huimaa, eivätkä vedonlyöntibonukset tunnetusti kuulu Veikkauksen repertuaariin. Siksi netistä löytyykin selvästi voitokkaampia vaihtoehtoja pelaajille.

Ilmaiset vakioveikkaus vihjeet

Päivän vakiovihjeet voi löytää tämän sivuston lisäksi paljon myös muista hyvistä lähteistä. Esimerkiksi Iltalehti tarjoaa lähes aina ilmaiset vakiovihjeet ja myös IS vakiovihjeet kannattaa ottaa seurantaan.

Moni vakioveikkaaja haluaakin lukea useamman vihjeen ennen omia pelivalintojaan. Myös Twitterissä hashtagin #vakiovihjeet alta löytyy paljon erilaisia vihjeitä Vakioon. Lisäksi vihjeitä voi etsiä Googlen kautta tai esimerkiksi keskustelupalstoilta, kuten Suomi24.

Kannustammekin vertailemaan omia ajatuksia kohteisiin lukemalla eri lähteiden vihjeitä peleihin. Muodostamalla kokonaiskuvan tilastojen, omien ajatusten ja erilaisten vihjeiden avulla pelaaja pääsee mahdollisimman lähelle sitä toivottua lopputulosta.

Veikkausvihjeet vakiovinkit

Vedonlyöjän tulisi aina käyttää harkittua strategiaa pelatessaan Tämä on haastavaa, sillä 13 kohteen saaminen oikein vaatii niin taitoa kuin myös tuuria.

Vakiossa ei ole syytä veikata aina suosituimpia joukkueita, sillä suurin osa pelaajista tekee niin ja voitto-osuudet jäävät silloin pienemmiksi.

Parhaat vakioveikkaus tulokset saat, kun valitset vakioriviisi joukkueita, joihin on kohdistunut vääristynyt pelivaihto suhteutettuna joukkueen voittotodennäköisyyteen. Jos jokin joukkue jää alipelatuksi, vaikka heillä on isompi todennäköisyys voittaa, nämä ovat hyviä valintoja vakioveikkaukseen.

1. Mitä eroa on Vakio 1 ja Vakio Grand Prix - peleillä?

Vakio 1 on perinteinen, aina 13 kohdetta sisältävät lauantai-peli, jossa on tarjolla pääsääntöisesti jalkapallokohteita. Vakio Grand Prix peli on uudistettu versio Vakio 1 pelistä. Tässä pelissä voi olla 15-18 kohdetta ja ylin voittoluokka on tässä pelissä paras saavutettu rivi.

2. Missä voin pelata Vakio-pelejä?

Vakio on Veikkauksen peli, mutta myös muutamat vedonlyöntisivustot tarjoavat lähes samanlaisia tapoja pelata pelejä. Ihan samanlaiseen suosioon nämä eivät ainakaan ole nousseet, vaikka palautusprosentit ovat huomattavasti parempia kuin Veikkauksella.

3. Miten Vakiota pelataan tuloksellisesti?

Muodosta oma rivi tai järjestelmä omien tutkimustesi ja tilastojen perusteella ja lue myös vakio vihjeet. Lisää siihen vielä muutama mahdollinen yllätysvaihtoehto ja menestyksen reseptiä on ainakin noudatettu. Aina tämäkään ei tuota sitä haluttua lopputulosta, tämä on myös yksi Vakion suosion salaisuuksista.

4. Mitä erilaisia Vakiopelejä on tarjolla pelaajille?

Perinteisen Vakio 1 pelin lisäksi pelaaja voi pelata Gran Prix Vakiota, Minivakio-peliä, Formula 1, Kiekkovakio ja Futisvakiopelejä. Veikkaus kehittelee jatkuvasti Vakion ympärille uusia pelejä.

5. Voinko voittaa jättipotteja Vakiosta?

Varsinaisia progressiivisia jättipotteja ei ole olemassa, mutta pelaaja voi toki voittaa kierroksella tarjolla olevan isomman jättipotin. Potti voi olla tarjolla kaikille parhaan tuloksen saavuttaneille, ainoalle täysosumalle tai vaikkapa voittoluokkalisäys 13 oikein voittoluokkaan.

6. Mistä löydän ilmaiset vakioveikkaus vihjeet?

Löydät sivustoltamme ilmaiset vakiovihjeet viikoittain. Tarjolla on Vakio 1 vihjeet viikonlopulle sekä paikoitellen myös muita ilmaisia vakiovihjeitä. Tämän lisäksi kannattaa seurata myös muita ilmaisia vakioveikkaus-vihjeitä tarjoavia sivustoja.