Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Liiga: Ilves - KalPa

Rolle
Kirjoittanut:
Rolle
Jääkiekon vedonlyönti netissä - Ohjeet voittavaan peliin
Tapahtuma päättynyt: Pe 29.03 klo 21.00
Peli ohi
1x2: Ilves
1.9650€ ilmaisveto Lue arvostelu Pelaa
1.94Jopa 100€:llä ilmaisvetoja Lue arvostelu Pelaa

Liigassa kohtaavat playoffsien puolivälierässä Paras seitsemästä -sarjan viidennessä pelissä kohtaavat Ilves ja KalPa toisensa Nokia Arenassa Pitkäperjantaina kello 18:30. KalPa johtaa sarjaa otteluvoitoin 3-1.

KalPa korjasi voiton talteen huikeassa pelissä

Petri Karjalaisen luotsaama KalPa löi varsin hyvätasoisessa tämän sarjan ehdottomasti viihdyttävimmässä kamppailussa Antti Pennasen piiskuroiman Ilveksen 4-2 (1-1, 0-1, 3-0) Olvi Areenassa keskiviikkona.

Kolme sarjan ensimmäistä peliä ratkesivat kaikki vasta ensimmäisissä jatkoerissä, joten tästäkin pelistä oli syytä olettaa varsin tasaista ja erittäin tarkkaa vääntöä voitosta millaisena se näytti pitkään pysyvänkin, kunnes viimeisessä erässä savolaiset punnersivat tehokkaalla loppukirillään osittain onnekkaasti sekä vastaavasti myös erittäin epäonnisen Ilveksen kustannuksella. Ilveksellä oli tilaisuutensa ratkaista peliä lopullisesti 2-1 johtoasemassaan, mutta Michael O’Leary kilautti tuhannen taalan paikastaan kiekon tolppaan unelmasyötön paraatipaikalle Eemeli Suomelta saatuaan ja ehti nanosekunnin ajan tuulettaakin oletettua osumaansa sekä Petr Kodytek täräytti lätyn puolestaan KalPa-vahti Stefanos Lekkasin hanskakäden kautta ylärimaan. Kiekkojumalat eivät olleet kuitenkaan noissa tilanteissa suosiollisia Tupsukorville.

Runsaasti polemiikkia pelin jälkeen aiheuttivat myös kaksi hyväksytyksi tullutta paitsiomaalia, mitkä tasapuolisuuden nimissä kuitenkin jakaantuivat molemmille joukkueille. Ilveksen 2-1 johtomaali sekä KalPan 3-2 voittomaali olivat nimittäin selviä paitsioita Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönnin mukaan, joka harmittelee erityisesti sitä, ettei Liiga ole ottanut käyttöön toistuvista vaatimuksista huolimatta Kansainvälisen Jääkiekkoliiton (IIHF:n) alaisissa peleissä käytettyä paitsion haastamista, joka antaisi jälkikäteen mahdollisuuden hylätä selvät paitsiot ja tällaiset selvät tapaukset tulisivat oikeudenmukaisesti korjatuksi. Nyt pelissä tuomitut tilanteet jäävät voimaan olivat ne sitten oikeita tai vääriä.

KalPa siirtyi kamppailussa avauserän viimeistä edellisellä minuutilla 1-0 johtoon, kun Filip Westerlund onnistui viimeistelemään ylivoimalla Kasper Simontaipaleen ja Juuso Mäenpään syötöistä pelin avausosuman. Ilveksen toista kärkiketjua johtanut Matias Mäntykivi oli heitetty paria minuuttia aiemmin suihkuun huidottuaan KalPa-pakkia Lasse Lappalaista ranteeseen suojattomaan kohtaa käsivarteen. Hetkeä myöhemmin johtomaalista Lappalainen otti estämisestä jäähyn ja Simon Stransky tasoitti tasavajaalla pukkariosumallaan 1-1:een Adam Clendeningin ja Kodytekin syötöistä. Ensimmäiselle erätauolle lompsittiin näin tasatilanteessa, vaikka KalPa olisi voinut sinne mennä johdossakin Oliver Kapasen missattua mm. maalittomassa tasatilanteessa rankkarinsa.

Toisessa erässä Clendening istui kahteenkin eri otteeseen jäähyllä, mutta KalPa ei erikoistilanteitaan saanut hyödynnetyksi. Simontaival otti seuraavaksi savolaisista jäähyn ja juuri boksista vapauduttuaan onnistui Ilves siirtymään 2-1 johtoon Suomen maalattua Sami Nikun ja Joona Ikosen esitöistä siis paitsiomaalin, joka kuitenkin erheellisesti hyväksyttiin. Kodytek otti vielä erän päätösminuutilla kakkosen, minkä Ilves kuitenkin tappoi ansiokkaasti.

Päätöserässä edellämainittujen maalirautojen kolistelun lisäksi Jaakko Lantta isännistä sekä Ville Meskanen ja Otto Latvala vuoronperään vieraista istuivat jäähybokseissa ennenkuin KalPa aloitti ilotulituksen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Ensin KalPa-kasvatti Andreas Okany tasoitti pelin 2-2:een Sami Tavernierin ja Lantan esitöistä isäntien puurtajaketjun eli nelosen näyttäessä osaamistaan 13.minuutilla. Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaat kolme minuuttia iski tsekkihyökkääjä Matyas Kantner sitten voittomaaliksi jääneen pudotuspelikevään kolmannen osumansa Kapasen ja Jesper Mattilan esitöistä. Pennanen oli revetä ulos pöksyistään saatuaan tietää, että tilannetta edelsi 15 sentin paitsio ja silti osuma hyväksyttiin(!). Päätösminuutilla Okany niittasi vielä tyhjiin Kapasen ja Jaakko Rissasen syötöistä loppulukemat 4-2:ään.

Lekkas KalPan maalinsuulla saalisti kaikkiaan 23/25 torjuntaa, kun taas Jakub Malekille Ilveksen maalissa kirjattiin 22/25 torjuntaa.

KalPasta eniten jääaikaa kellottivat pakeista Westerlund (20:06) ja hyökkääjistä sarjan edetessä otteitaan selvästi parantanut Aapeli Räsänen (19:46). Jälkimmäiseen suurimpana syynä varmasti pelituntuman palautuminen peliajan karttuessa tiiviissä pelitahdissa pitkältä sairaslomalta palattuaan riittävästi pelejä taas vyölleen saatuaan. Ilveksen jääaikakuninkaita olivat puolustajista Dominik Masin (22:19) ja kippari Niklas Friman (20:48).

KalPan tehokkain aloittaja oli pelikiellostaan takaisin omalle tontilleen laatikkoon palannut Rissanen (9/14=64,29%). Hyvänä kakkosena tuli kintereillä Lantta (4/7=57,14%) ja kolmosena Räsänen (8/15=53,33%). Ilveksestä Kodytek (8/17=47,06%), O’Leary (7/15=46,67%) ja Oula Palve (9/20=45%) hävisivät kaikki enemmän aloituksiaan kuin voittivat niitä.

KalPan Lappalaiselle (12) kirjattiin eniten laukauksia. Isännistä myös Kantner (8) ja Westerlund (7) laukoivat hanakammin kuin yksikään Ilveksen pelaajista, joilta vetoja lähti eniten Ikoselta (6) ennen Clendeningiä (5), Nikua (5) ja Meskasta (5).

Ilves raapii pakkovoiton ja venyttää vielä sarjaa

Nokia Arenassa tämä sarja on nyt sitten ensimmäisen kerran katkolla ja yksi kevään suurimmista mestarisuosikeista totisen paikan edessä. Kestääkö se rajuja suosikin paineita pelattuaan läpi kauden huonommin kotiluolassaan kuin vieraissa, missä se on ollut kirkkaasti koko Liigan valovoimaisin joukkue. Ilveksen suurin perisynti näissä pudotuspeleissä on yhä edelleen ollut sen ylivoimapeli. Runkosarjassa se tulitti tuossakin tilastossa Liigan ykkösenä (28,6%) ja onnistui KalPaakin vastaan keskinäisissä peleissä (4/9=44,4%) vahvasti erikoistilanteensa hyödyntämään. Tässä sarjassa Ilveksen yv-tilastoa koristaa silti edelleen pyöreä tai soikea nolla. Eikä Pennasen suojatteja voi edes puolustella sillä, ettei Tupsukorvat olisi päässeet pelaamaan ylivoimaa. Kaikkiaan 17 missattua erikoistilannetta hipoo varmasti jo ennätyksiä eikä kyse voi olla pelkästään KalPan erinomaisuudesta alivoimapelissä saati huonosta onnesta tolppalaukausten muodossa! Myöskin noin kurittomalla pelillä, miten Ilves pelasi Kuopiossa Game 4:ssä voi rantapallojen puhaltamista alkaa miettiä jo kohta vakavissaan. Sarjan tähän asti ehdottomasti kovin ja eittämättä myös paras kamppailu on vitospelistä odotettavissa ja Ilves venyttänee sarjaa vielä ainakin kuudenteen peliin!

1x2: Ilves
1.9650€ ilmaisveto Lue arvostelu Pelaa
1.94Jopa 100€:llä ilmaisvetoja Lue arvostelu Pelaa
1.9100% bonus 100€ asti + 20€ ilmaisveto Lue arvostelu Pelaa
1.9100% bonus 100€ asti Lue arvostelu Pelaa
1.9100% bonus 150€ asti Lue arvostelu Pelaa

Tuoreimmat vihjeet

VALIOLIIGA
Kohteen alkamisajankohta: 24.4.2024 klo 22.00
snooker MM
Kohteen alkamisajankohta: 24.4.2024 klo 16.30
VALIOLIIGA
Kohteen alkamisajankohta: 23.4.2024 klo 22.00
#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Arvostelu
1
100% bonus 200€ asti
2
Uusi
100% bonus 100€ asti
3
100% bonus 200€ asti
4
100% bonus 100€ asti
5
Pop
100% bonus 250€ asti
6
Uusi
100% bonus 100€ asti
7
Kolme vaihtoehtoa
8
100% bonus 100€ asti
9
2x10€ ilmaisveto
Rolle
Kirjoittanut: Rolle
Sports Expert
Penaalin terävin kynä. Bookkereiden viheliäinen painajainen. Pistää kuin paarma kuumana kesäpäivänä kaikkina vuodenaikoina ja rokottaa vedonvälittäjiä, kun sitä vähiten odotetaan. Ulottaa lonkeronsa lajista lajiin ja liigasta toiseen viihtyen siellä, missä haisee jumalainen rahan tuoksu. Lepäämätön ihmiskone futiksessa ja lätkässä. Tienasi ensimmäisen ”miljoonansa” alalta jo viime vuosituhannella. Nykyisin betsaa harrastamisen ilosta saaden henkisen viagransa kyykyttäessään bookkereita ja jakamalla vihjeitä tällä foorumilla.