Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

NHL: Siirtorintamalla kuhisee

NHL: Siirtorintamalla kuhisee

Don Sweeney on laittanut tuulemaan viimepäivien aikana. Lisäksi Jarmo Kekäläinen asioi Chicagon kanssa seitsemän pelaajan kaupan.

Chicago Blackhawks ilmoitti tehneensä treidin Columbus Blue Jacketsin kanssa. Columbukseen matkaa Brandon Saad, Alex Broadhurst ja Michael Paliotta. Chicagoon vastaavasti lähtee Artem Anisimov, Marko Dano, Jeremy Morin ja Corey Tropp. Chicagon osalta Brandon Saad oli tänäkin keväänä yksi Joel Quennevillen luottopelaajista, jonka vuoksi siirto shokeerasi julki tullessaan. Columbuksen kannalta treidi on kuitenkin selvästi ylihintainen. Saad on ikäisekseen kokenut hänen ollessa vasta 22-vuotias, mutta vaihtoarvo ei täsmää häneen ladattavia odotuksia.

Danolla kun on vielä kaksi kautta tulokassopimusta jäljellä ja lisäksi hänen potentiaali on täysin ulosmittaamatta. Anisimov taas on pelaaja, joka saattaa päästä aivan uudelle tasolle Chicagossa. Hän on vakiinnuttanut paikkansa taalajäillä, mutta kärsinyt vielä liian epätasaisista otteista. Quennevillen valmennuksessa hänestä voidaan kuitenkin odottaa paljon parempaa, mitä tähän mennessä on nähty. Hän on "jo" 27-vuotias, mutta juna ei todellakaan ole vielä mennyt ohitse. Tämän myötä Chicago voidaan nähdä treidin selvänä voittajana, koska Saadista saatava korvaus on täysin ylimitoitettu. Stan Bowman saa samalla yhden ongelman pois listalta, kun hänen ei tarvitse mahduttaa Saadia tiukan palkkakaton alle jatkosopimuksen takia.

Boston Bruins teki jälleen kauppoja, kun juuri draftin yhteydessä hankittu maalivahti Martin Jones matkaa San Jose Sharksin riveihin. Boston saa San Joselta vaihdossa ensi vuodelle ensimmäisen kierroksen varauksen ja yliopistohyökkääjä Sean Kuralyn pelaajaoikeudet. Juuri kun näytti siltä, että kerrankin Tuukka Raskilla olisi salonkikelpoinen kakkostorjuja, niin Don Sweeney pyyhki tällä olettamuksella lattiaa. Miehen ensimmäiset siirrot joukkueen GM:nä, ovat olleet vähintäänkin erikoisia ja näyttää sille, että tämä on vasta alkua.

Sweeneyn ajatusmaailma on tällä hetkellä hyvin mielenkiintoinen ja kun otetaan huomioon Bruinsin aikaisemmat siirrot, niin on todella vaikea nähdä mitä hän pyrkii rakentamaan. Los Angeles Kings ei varmasti ole kovin tyytyväinen tästä siirrosta, koska kaupatessaan Jonesin he ajattelivat päästävänsä hänet seuraan, joka olisi mahdollisimman kaukana länsirannikosta ja tyynenmeren divisioonasta. Sharksin kun huhuttiin aikaisemmin tekevän Jonesille tarjous, johon Kingsillä ei olisi välttämättä ollut varaa vastata. Bostonin piti siis olla "turvallinen" vaihtoehto, mutta toisin kävi. Tälläisellä silmään kusemisella ei tehdä kovin hyvää vaikutusta, vaikka kauppa olisikin ollut järkevä Bostonin kannalta.

Anaheim Ducks kertoi hankkineensa puolustaja Kevin Bieksan Vancouverista. Treidissä Vancouver sai ensivuoden varaustilaisuuteen toisen kierroksen varauksen. Bieksalla oli sopimuksestaan vielä vuosi jäljellä Vancouverin kanssa. Bieksalla oli ns. no trade clause sopimuksessaan, joten häneltä piti saada suostumus ennen siirtoa. Ducksin treidattua puolustaja James Wisniewski Carolina Hurricanesiin jäi puolustukseen aukko, joka täytettiin nyt tulleella Bieksalla.

Los Angeles Kings on purkanut sopimuksensa hyökkääjä Mike Richardsin kanssa. Kings oli aikeissa kaupata tai vaihtoehtoisesti ostaa sopimus ulos, mutta tapahtui käänne, kun Kings kuuli draftin aikaan miehen olevan poliisitutkinnassa ja pystyi sen turvin irtisanomaan sopimuksen. Jos pelit kentällä ovat menneet hänen osaltaan mollivoittoisesti, niin nyt hän on vielä isommissa ongelmissa.

Sopimuksen irtisanomisesta kun voi vielä nousta isompikin kohu, sillä pelaajayhdistys NHLPA harkitsee oikeustoimia. NHL:n sääntöjen mukaan hän on kuitenkin vapaa tekemään uuden sopimuksen minkä tahansa muun joukkueen kanssa. Kaikki riippuu lähinnä siitä, onko miehen tekemisistä aiheutuneet seuraamukset riittävä peruste sopimuksen purkamiselle. Jos näin ei ole, niin hänen sopimus pitää ostaa ulos. Lisäksi uuden palkkasopimuksen mukaan Kings saa irtisanomisesta 1.32 miljoonan rangaistuskulun palkkakattoonsa. Se tulisi olemaan voimassa yhtä kauan, kuin irtisanotun pelaajan sopimuksen kesto. Tässä tapauksessa siis kauteen 2019-2020.

Edmonton Oilers on kaupannut hyökkääjä Boyd Gordonin Arizona Coyotesiin. Vaihdossa öljymiehet saavat suomalaishyökkääjä Lauri Korpikosken. Korpikoski pelasi viime kaudella ylivoimaisesti uransa huonoimman kauden NHL:ssä. Hän teki 69 pelissä 21 tehopistettä ja plus/minus tilasto oli pakkasella 27 osuman verran. Edmonton voidaan kuitenkin nähdä tästä huolimatta kaupan voittajana, sillä vastakappaleena aavikolle lähteneen Boyd Gordonin palkka on herran taitoihin nähden täysin ylimitoitettu. Korpikosken hankintaa ei toki voi pitää minkäänlaisena mega-diilinä, mutta on varmasti Todd Mclellanille mieluisampi vaihtoehto eteenpäin mentäessä. Joukkueella oli ylitarjontaa sentteriosastolla Connor McDavidin varauksen jälkeen, joten kallispalkkainen Gordon joutui liipasimelle.

Tuoreimmat uutiset

vedonlyonti.com-Toimitus
Sports Expert