Emma Gaala 2022 - Lyö vetoa voittajista!

Emma Gaala 2022 - Lyö vetoa voittajista!
Emma Gaala tulee taas, mutta tällä kertaa aika ja paikka ovat poikkeukselliset. Huonontuneen koronatilanteen takia Emmat järjestetään perinteisen Hartsun sijaan Helsingin jäähallilla 6. toukokuuta. Lyö vetoa voittajasta jo nyt!

Emma Gaala 2022


Emma Gaala 2022 on jo 36. kerta, kun tilaisuus järjestetään. Viime vuoden tavoin juhlavaa gaalailtaa päästään viettämään ja seuraamaan vasta myöhemmin, sillä joulukuussa 2021 tapahtuma siirrettiin toukokuun alkuun. Myös paikka vaihtui Hartwallista Helsingin jäähalliin.

Emma Gaalassa palkitaan vuoden 2021 menestyneimmät kotimaiset artistit ja yhtyeet. Emma Gaalaan tulee tarjolle jälleen iso kasa mielenkiintoisia vedonlyöntikohteita. Voit lyödä vetoa muun muassa siitä, kuka voittaa vuoden kotimaisen artistin Emma, mikä pumppu on vuoden yhtye ja paljon muusta!

Emma Gaala 2022 - Vedonlyönti


Joka vuosi Emma Gaalaan ei ole saatu kertoimia, sillä kyseessä on kuitenkin kohtuullisen pieni tapahtuma kansainvälisesti, vaikka siellä kotimaan musiikkikentän kermaa nähdäänkin. Tänä vuonna on ollut kuitenkin ilo nähdä bookereiden aktivoituminen. Aivan kaikkia kategorioita et toki voi veikata, mutta XLBet tarjoaa kertoimet Vuoden single-, Vuoden albumi-, Vuoden artisti- ja Vuoden yhtye- kategorioihin.

Tällä hetkellä Emma Gaala kertoimet ovat poistuneet Xlbetiltä, mutta näet yhä alkuperäiset kertoimet alta. Seuraamme tilannetta.

Vuoden single


Selkeä suosikki vuoden singleksi on Blind Channelin Euroviisuissa menestynyt Dark side. Räjähtävässä "violent poppia" edustavassa kappaleessa on toki energiaa, mutta eikö se jo olisi saanut riittävän määrän suitsutusta viisuissa? Vai palkitaanko biisi juuri sillä perusteella, että se oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 2006 Lordi-jytkyn, kun suomalainen biisi ylipäätään on finaalin top-10:ssä? Muissa ehdokkaissa kilpailu ei ole ehkä aivan yhtä kovaa kuin joidenkin vuosien hittikimarat.Vuoden albumi


Vuoden albumiksi povataan vedonlyöntiyhtiön kertoimissa vahvasti kahden erilaisen väkevän artistin debyyttialbumeita, Erika Vikmanin nimikkolevyä ja Hassan Maikalin kriitikoiden keskuudessa ylistettyä Betonitarhaa. Vaihtoehtoja löytyy myös suomalaisen popkentän kiintotähdistä, Ellinoorasta ja paluun tehneestä Haloo Helsinki! -yhtyeen paluulevystä. Urbaanin musiikin edustajat ovat tällä kertaa pahnanpohjimmaisina: Gasellien Zenille ja Kuben Gasoo ei breikkei -levylle ei anneta kovin erityisiä saumoja.Vuoden artisti


Johan on porukka! Onko tässä ehkä seuraavan Vain elämää All-stars -kauden rosteri? Kolme naisartistia Ellinoora, Erika Vikman ja Yona lähtee Xlbetn mukaan lähes tasavahvoista asetelmista kisaamaan vuoden artistin palkinnosta. Kaija Koo edustaa kokeneempaa kaartia, kun taas urbaani osasto on tässäkin kategoriassa haastajan paikalla: tuottajuuden lisäksi uraa muusikkona tehnyt Keko Salata eli Sakke Aalto sekä räppäri Kube.Vuoden yhtye


Vuoden yhtyeestä ei tunnu juuri olevan kahta sanaa. Blind Channel toi Suomelle kunniaa Rotterdamissa, epäilemättä he saavat glooriaa osakseen myös Emmoissa. Valinta olisi varsin perusteltu, sillä yksikään bändi ei tehnyt aivan sitä lähtemättömintä vaikutusta edellisen musiikkivuoden aikana. Kakkossuosikki on yllätysnimi, indie-pohjalta ponnistava Ursus Factory.Emma Gaala 2022 – Muut kategoriat


Kaikkia kategorioita ei näy kerroinlistauksissa, kuten ei myöskään esimerkiksi Oscar Gaala vedonlyönnin tapauksessa. Siinä missä vedonlyönti keskittyy tärkeimpiin pääkategorioihin, Emmoissa palkitaan myös Vuoden tulokas, Vuoden pop, Vuoden rock, Vuoden metalli, Vuoden iskelmä, Vuoden rap/R&B, Vuoden jazz-albumi, Vuoden etnoalbumi, Vuoden klassisen musiikin albumi, Vuoden lastenmusiikki, Vuoden musiikkivideo, Vuoden tuottaja ja Kriitikoiden valinta.

Emma Gaala 2022 Esiintyjät


Emma Gaalassa palkitaan vuoden parhaita kotimaisia artisteja, joten ei ole mikään yllätys, että itse tapahtuman artistit ovat olleet vuodesta toiseen Suomen musiikkikentän kirkkaimpia tähtiä. Usein myös kisaehdokkaita nähdään esiintymislavan puolella, niin tälläkin kertaa. Esiintyjiksi on jo joulukuussa 2021 julkistettu Chisu, Blind Channel, Ellinoora, Gasellit, Juha Tapio, Lauri Tähkä ja Samma Gamla Vanliga -biisin kokoonpano. Lisää esiintyjiä on vielä tulossa.

Koska tapahtuma peruuntui, muutokset ovat mahdollisia. Tällä hetkellä peruutuksista ei ole kuitenkaan tietoa.

Emma Gaala 2022 Tuomarit


Emma Gaalan tuomaristossa vaikuttaa jälleen musiikkialan tekijöistä koostuva laaja raati, johon kuuluu peräti 27 nimeä. Sen lisäksi erikoisasiantuntemusta vaativissa kategorioissa on vielä omia tuomaristojaan. Päätuomaristossa on runsaasti muun muassa toimittajia, radiojuontajia, radioiden ohjelmapäälliköitä, levykauppojen pitäjiä, sisällöntuottajia, influencereita sekä tapahtuma-alan väkeä.

Emma Gaala 2021 - Voittajat


Viime vuoden Emma Gaalassa suurin palkintorohmu oli naisartisti BEHM, joka rohmusi viisi palkintoa tärkeissä kategorioissa. Vuoden yhtye -palkinto meni Maustetytöille.

Lue myös: UMK - Uuden Musiikin Kilpailu 26. helmikuuta Turun Logomossa!