Ampumahiihdon maailmancup 2023-24

Katso VL:n kausioppaasta kaikki ampumahiihdon maailmancupiin 2023-24: kilpailukalenteri, vedonlyönti, pisteet ja paljon muuta!

Tuoreimmat kuulumiset


Päivitetty 31.10.2023

Uusi kausi on jo ovella fluorittomuuksineen


Ampumahiihdon maailmancup-kiertue starttaa alle kuukauden päästä Ruotsin Östersundissa kokonaisella kisaviikolla ja vähän ylikin 25.11-3.12. Kontiolahdella on luvassa kolme henkilökohtaista matkaa (sprintti, normimatka ja takaa-ajo) ja peräti neljä viestikisaa.

Suomalaismenestys oli viime kaudella vähintäänkin vaihtelevaa. Maailmancupissa parhaan kokonaiskilpailusijoituksen saavutti 35-vuotias Mari Eder pohti uransa jatkoa jo yli vuosi sitten, mutta päätti vielä pysyä kiertueella. Nykyisin Itävallassa asuva Eder perusti miehensä kanssa aikanaan urheiluvälineliikkeen.

Ederin cup-sijoitus oli 22. Maaliskuussa tuli ilmoitus uran päättymisestä.

Kovin kaukana Ederistä ei maailmancupin kokonaistilanteessa ollut Suvi Minkkinen. Hänelle 27:s sija oli uran tähän asti paras. Niinpä Minkkisestä tulee ainakin alustavasti naisten maajoukkueen ykkösnimi, sillä Nastassia Kinnunen oli seuraavaksi parhaana suomalaisena 53:s.

Miesten puolella Tero Seppälän vahvana jatkunut kehitys katkesi viime kauteen. Kaudella 2021-2022 esimerkiksi kaksi vitossijaa ja yhden kuudennen sijan saavuttanut Seppälä sijoittui tuolloin kokonaiskisan 13:nneksi. Vajaa vuosi sitten marras-joulukuuta sotki sairastelu, ja kokonaissijoitus painui 29:nneksi vieläpä niin, että edellä olleisiin jäi eroa useita kymmeniä pisteitä.

Sen sijaan Olli Hiidensalo teki urallaan jopa parasta jälkeä oltuaan heti Seppälän takana 30:s. Tuomas Harjula täydensi 41. sijallaan tasaista viestijoukkuetta niin, että Suomen miehille tuli kohtalaisia viestisijoituksia.

Ampumahiihtoonkin tuo melkoisen lisämausteen fluorikielto. Urheilijoiden pitää suoriutua fluorittomilla voiteilla.

Edelleen Bö?


Vedonlyöjät miettivät kuumeisesti kuka vie kristallipallon tällä kaudella. Alta löytyy joitakin voittajakertoimia ampumahiihdon kisaviikonloppuun. Lähempänä kisaviikonloppuja vedonlyöntisivustoilta löytyy myös paljon jännittäviä H2H-kohteita, jossa arvoidaan kumpi sijoittuu paremmin kahden urheilijan välillä.

Johannes Thingnes Bö oli viime kaudella niin ylivoimainen, ettei hänelle ollut lokakuun lopulla tarjolla edes kerrointa maailmancupin kokonaisvoitosta.Naisten puolella asetelmat ovat etukäteen ajateltuna huomattavasti tasaisemmat, vaikka muutama nimi nouseekin esille.Ampumahiihto - Maailmancup 2023-24


Ampumahiihdon Maailmancup 2023-2024 on kansainvälinen ampumahiihdon sarja, missä kilpaillaan yhdeksän eri osakilpailua. Mukana on myös useampia eri matkoja yhteensä n. parikymmentä. Kilpailut kiertävät eri maissa. Tällä kertaa Suomessa ei kisoja nähdä, mutta Kontiolahti aloittaa cup-kalenterin jälleen ensi vuonna..

Kauden päätös nähdään tällä kertaa Kanadan Canmoressa.Urheilijat keräävät koko kauden ajan maailmancupin pisteitä osakilpailuista ja viimeisen kilpailun jälkeen kruunataan yksi maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja.

Hallitsevana mestarina ampumahiihdon maailmancupissa on miehissä Norjan Johannes Thingnes Bö, kun taas naisten kokonaiskilpailun voittoa puolustaa Ranskan Julia Simon.

Ampumahiihto kalenteri saa kaudelle 2023-24 oman lisämausteensa helmikuussa käytävien ampumahiihdon MM-kisojen johdosta, jotka järjestetään Tshekin Nove Mestossa.

Ampumahiihdon Maailmancup - Vedonlyönti


Ampumahiihto ja varsinkin ampumahiihdon mc on yksi parhaista lajeista vedonlyöntiin. VB (Vedonlyonti.com) tarjoaa myös vedonlyöntivihjeitä ampumahiihdon maailmancup-kiertueen osakilpailuihin. Alta löydät vihjeitämme sekä parhaimpia vedonlyöntisivustoja ampumahiihdon vedonlyöntiin.

Vihjeet


Löydät alla olevasta boxista kaikki tuoreimmat vihjeet maailmancupin kilpailuihin. Voit myös katsoa muita talviurheilulajien tai muiden lajien vihjeitä veikkausvihjeet sivultamme.


Parhaat sivustot ampumahiihdon vedonlyöntiin


Monet vedonlyöntisivustot omaavat nykyään valtavan tarjonnan kohteita ja kertoimia ampumahiihdon vedonlyöntiin. Voit katsoa alta suosittelemamme sivustot sekä hyödyntää myös rahanarvoiset vedonlyöntibonukset.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Mobilebet2x10€ kierrätysvapaa ilmaisveto0xPelaa nyt
Betsamigo120% talletusbonus 120€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
3.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
4.Comeon!50€ ilmaisvetoEi kierrätystäPelaa nyt
5.Bethard100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt

Ampumahiihdon MC: Kausivedot & voittajaveto


Suosituimpia vedonlyöntikohteita ampumahiihtoon on luonnollisesti kilpailukohtaiset vedot voittajista tai sijoituksista. Ennen kautta kuitenkin pystyt veikkaamaan koko kauden mestaria tai sijoituksia. Alta voit lukea miesten sekä naisten maailmancupin kausivedoista ja ennakkosuosikeista.

Miesten kokonaiskilpailu


Miehissä kokonaiskilpailu on ollut viime vuodet yhden miehen show'ta, kun Johannes Thingnes Bö on juhlinut voittoa neljästi viiden viimeisen vuoden aikana.
Voittoputken katkaisi toissa kaudella Quentin Fillon-Maillet.

Naisten kokonaiskilpailu


Ennakkoon kokonaiskisan kristallipallosta taistelevat muiden muassa Ruotsin Elvira Öberg ja hallitseva mestari Ranskan Julia Simon. Molemmat ovat aivan maailman eliittiä hiihtovauhdissa. Öbergin otteet hieman ailahtelevat pystyammunnassa, ja nähtäväksi jää myös, kantaako Simonin lento viime kauden tapaan.

Naisten cup-sirkukseen jää kahden norjalaismenestyjän kokoinen aukko. Tiril Eckhoff ja Marte Röiseland ilmoittivat lähes samanaikaisesti uriensa päättyvän. Erittäin suuren määrän arvokisamitaleita saavuttaneet naiset lukeutuivat viime vuosinakin kiertueen suurimpiin tähtiin.

Ampumahiihdon kilpailukalenteri


Ampumahiihdon kilpailukalenteri sisältää talvikaudella 2023-24 paljon muutakin kuin ampumahiihdon maailmancupin. Kisakalenteriin kuuluu myös maailmancupia pykälän alempi kansainvälinen IBU Cup, juniorihiihtäjien IBU Cup sekä luonnollisesti kansalliset mestaruuskilpailut kuten SM-kisat. Lisäksi helmikuussa käydään MM-kisat Saksan Oberhofissa.

Ampumahiihdon Maailmancup ohjelma & tulokset 2023-2024


Maailmancup starttaa Kontiolahden kilpailulla marraskuun lopussa. Yhteensä osakilpailuja on kauden aikana yhdeksän kappaletta ja kilpailut kiertävät kahdeksassa eri maassa. Löydät koko ampumahiihtokalenterin sekä ampumahiihtotulokset tänään aina tuoreina sivuiltamme!

Kilpailukalenteri kaudelle 2023-24

Aika
Paikka
Maa
25.11.–03.12.
Östersund
Ruotsi
8.-10.12.
Hochfilzen
Itävalta
14.-17.12.
Lenzerheide
Sveitsi
4.–7.1.
Oberhof
Saksa
10.-14.1.
Ruhpolding
Saksa
18.-21.1.
Anholz-Anterselva
Italia
7.-18.2.
Nove Mesto
Tshekki (MM-kisat)
29.2.-3.3.
Oslo
Norja
8.–10.3.
Soldier Hollow
Yhdysvallat
14.-17.3.
Canmore
KanadaPistelaskujärjestelmä


Ampumahiihdon Maailmancupissa jaetaan kilpailijoille pisteitä sijoituksen mukaan. Nykyisessä järjestelmässä pisteitä saa 40 parasta kilpailijaa. Yhteislähdössä on mukana aina vain 30 kilpailijaa, joten sille luotiin oma pistelaskujärjestelmä.

Voittaja saa aina 90 pistettä, toinen 75, kolmas 60, neljäs 50, viides 45, kuudes 40, seitsemäs 36, kahdeksas 34 pistettä ja yhdeksäs 32 pistettä.

Tämän jälkeen loput kilpailijat saavat aina yhden pisteen vähemmän kuin edellinen kilpailija.

Pistejärjestelmä toimii yhteislähdöissä samalla tapaa 21 parhaan osallistujan kesken. Yhdeksän viimeistä kilpailijaa saa sen sijaan pisteitä kahden pisteen erotuksella edelliseen.