Liiga: Pelicans - Ilves

Pe 09.02.2024 | 18:30 | Liiga | PELICANS - ILVES

Kohde sulkeutuu: 09.02.2024 18:30Liigassa kohtaavat Pelicans ja Ilves toisensa Isku Areenassa perjantaina kello 18:30.

Pelicansille jo yhdeksäs peräkkäinen kotivoitto!


Tommi Niemelän luotsaama Pelicans on tällä hetkellä Liigassa neljäntenä kerättyään 48 pelistä 85 pistettä maalisuhteella 143-118. Pelsut ovat ottaneet varsinaisella peliajalla voittoja 24 kertaa ja jatkoilla/rankkareilla kolmesti sekä hävinneet varsinaisella peliajalla 14 kertaa ja jatkoilla/rankkareilla seitsemän kertaa.

Viiden pisteen päässä kolmantena olevasta Jukureista (90) ja kuuden pisteen päässä toisena olevasta Tapparasta (91) oleva Pelicans otti kolmannen voittonsa neljään viime peliin napattuaan Bounce Backin KalPan kustannuksella 3-0 (0-0, 2-0, 1-0) Isku Areenassa keskiviikkona. Lahtelaisille voitto oli 12:s 15 viime pelissä, joista Pelicans on napannut vähintään pisteen 13 kertaa. Isku Areenassa puolestaan kotivoitto oli yhdeksäs peräkkäinen, joista kahdeksan viimeisintä on irronnut varsinaisella peliajalla.

Maalittoman avauserän jälkeen isännät avasivat maalihanansa Aatu Jämsenin vietyä onetimerilla oikean b-pisteen kaarelta kauden 27 pelissään 13.maalillaan Pelsut 1-0 johtoon Nathan Schnarrin ja Lubos Horkyn syötöistä. Ryan Lasch vei erän päätösminuutilla läpiajosta isännät 2-0 johtoon Kasper Puution syötöstä. Päätöslukemat viimeisteli tyhjiin kippari Miika Roine päätöserässä.

Neljännen pelinsä Pelicansin maalissa pelannut Niklas Kokko torjui kolmannessa voitossaan ja toisessa nollapelissään 19 torjuntaa. KalPan maalissa Leijonien EHT-reissun Ruotsiin välistä jättänyt Juha Jatkola torjui puolestaan 16/18 lättyä.
Liigan kovin vierasjengi Ilves otti Bounce Backin Kärpistä


Antti Pennasen luotsaama Ilves jatkaa liigakärjessä kerättyään 50 pelistä 96 pistettä maalisuhteella 159-127. Tupsukorvat ovat voittaneet varsinaisella peliajalla 27 kertaa ja neljästi jatkoilla/rankkareilla sekä hävinneet 12 kertaa varsinaisella peliajalla ja seitsemän kertaa jatkoilla/rankkareilla.

Kolme peliä vähemmän pelannut liigakakkonen Tappara (91) on jäänyt Ilveksestä viisi pistettä ja kaksi peliä vähemmän pelannut liigkolmonen Jukurit (90) kuusi pistettä. Liiganeloseen Pelicansiin (85) on matkaa 11 pistettä.

Seitsemännen voittonsa yhdeksään viime peliin, joista kahdeksatta kertaa vähintään pisteen ottanut Ilves nappasi Bounce Backin Kärpistä 4-1 (0-0, 1-1, 3-0) Oulun Energia Areenassa viime lauantaina jälkimmäisessä B2B-pelissään hävittyään edellisiltana samalla junalla sen kanssa Ouluun matkustaneelle Kärpille 3-4 jatkoilla Nokia Arenassa.
Liigan ylivoimaisesti vahvimpana vierasjoukkueena Ilves näytti taas kerran kyntensä vieraissa ja oli aivan eri joukkue kuin päivää aikaisemmin, jolloin se oli tahkonnut ensin kaksi erää nollilla eli kaikkiaan viisi peräkkäistä erää maaleitta nimenomaan Kärppiä vastaan, kunnes peli silloin aukesi. Nytkin avauserä jäi vielä maalittomaksi, mutta toisessa erässä Ville Meskanen aloitti maalinteon Petr Kodytekin ja Simon Stranskyn syötöistä jo erän toisella minuutilla. Joonas Kemppainen toi maalinedushässäkästä vielä erän päätösminuutilla isännät tasoihin Miika Koiviston ja Teemu Turusen syötöistä, mutta päätöserä oli Ilveksen juhlaa.

Matias Mäntykivi vei kauden 14.maalillaan Tupsukorvat 2-1 johtoon ylivoimalla Eemeli Suomen ja Meskasen syötöistä kolmannen erän neljännellä minuutilla Koiviston kuluttaessa isännistä jäähypenkkiä. Kärppien junioreista aikoinaan maailmalle lähtenyt Eetu Päkkilä iski läpiajosta epäonnistuneella laukauksellakin Ilveksen 3-1 johtoon alivoimalla vain kolme minuuttia myöhemmin. Päkkilä oli omana koirana purrut kasvattiseuraansa kahdesti jo Tampereella edellisiltana. Päätöslukemat tuikkasi tyhjiin Suomi Oula Palven syötöstä Liigan pistepörssin kärkikaksikon rohmutessa näin lisäpinnoja plakkareihinsa.

Tomi Karhunen torjui Kärppien maalissa 24/27 kiekkoa ja Jonas Gunnarsson Ilveksen maalinsuulla puolestaan 26/27 lättyä.
Kaksi vierasvahvaa vastakkain - nähdäänkö taas vierasvoitto?


Ilves on rohmunnut vieraissa 25 pelistä huikeat 60 pistettä, kun toiseksi kovin vierailija Tappara on saalistanut 24 reissupelistään vaivaiset 48 pistettä. Tamperelaiskaksikosta ovat kolmanneksi ja neljänneksi kovimmat vierailijat Kärpät (39) ja Pelicans (38) jääneet melkoisen siivun.

Vastaavasti kotipeleissään Pelicans on Liigan kolmanneksi vahvin joukkue kerättyään 23 pelaamastaan pelistä Isku Areenassa 47 pistettä, kun Liigan vahvin kotijoukkue Jukurit on rohmunnut 25 kotipelistä Ikioma Areenassa 53 pistettä sekä toiseksi kovin kotijengi KalPa on napannut 24 kotipelistään Olvi Areenassa 49 pistettä. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että Ilves on vasta 11.kovin kotijoukkue eikä ole onnistunut poimimaan kotonaan Nokia Arenassa 25 kotipelistä kuin ainoastaan 36 pistettä.

Tämä kaksikko on kohdannut toisensa kolmesti tällä kaudella ja Pelicans on lyönyt Ilveksen kahdesti Nokia Arenassa lukemin 3-1 syyskuussa ja 5-3 tammikuussa. Siinä välissä Ilves kävi ryöstämässä Isku Areenasta 5-3 vierasvoiton joulukuussa. Viime kaudella Pelicans pudotti Ilveksen välierissä voitoin 4-2 ulos finaaleista voittaen silloin kaksi kolmesta pelistään niin kotona kuin vieraissakin.

EHT:ssa on mukana Pelsuista pakeista Filip Kral Tshekin joukkueessa ja Toni Utunen Leijonissa. Ilveksen hyökkääjistä Suomi ja puolustajista Niklas Friman sekä tsekeistä hyökkääjä Stransky ja veskari Jakub Malek ovat myös Beijer Hockey Gamesissa maajoukkueidensa matkassa.

Vaikka sota ei perinteisesti yhtä miestä kaipaa, kuten Jukuritkin todisti pystyvänsä kaatamaan kaksi edellistä mestaruutta vieneen Tapparan keskiviikkona ilman viittä tehokkainta pistemiestään onko Ilveksestä katkaisemaan Pelicansin yhdeksän peräkkäisen kotivoiton putkea ilman Suomea, joka on tusinassa viime pelissään yltänyt tehopisteille kymmenessä pelissä latoen niissä 4+8=12 pinnaa? Suomi on myös rohmunnut kaikissa kolmessa Pelsut-pelissä pinnoja 1+3=4 edestä aiemmin tällä kaudella. Uskomme, ettei Ilves kaadu Suomen poissaoloon ja se katkaisee Pelsujen peräkkäisten kotivoittojen putken Lahdessa tasoittaen kauden voitot samalla 2-2:een!


Betstron uusille pelaajille 30€ kierrätysvapaa ilmaisveto vain meiltä!


2022 avattu Betstro täräyttää mukavan bonuksen uusille pelaajille kauttamme yksinoikeudella: 30€ ilmaisveto ilman kierrätystä! Talleta vähintään 30€, niin saat käyttöösi ilmaisen betsin, jonka voit käyttää jalkapallossa, jääkiekossa, koripallossa ja lentopallossa. Tutustu sivustoon arvostelussa tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
Betstro: Nappaa oma ilmaisvetosi! >>


Pelivalintamme:

Ilves ML @1.95

Osuma
Betstro - Lue arvostelu

1.95

Betstro - Valitse ensitalletuksen tuplaus tai ilmaisveto! Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Nords Casino - Lue arvostelu

1.95

Uutuussivusto heti lukijoiden suosikiksi Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Maxxwin - Lue arvostelu

1.95

Maxxwin – Tuore tulokas kattavalla tarjonnalla Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.94

ComeOn - Booker palasi uudistuneena Lue arvostelu Siirry pelaamaan
XLBet - Lue arvostelu

1.94

XLBet – Uutuussivustolle 5x20€ kierrätysvapaa ilmaisveto! Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä