Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Liiga: KalPa - Ilves

Rolle
Kirjoittanut:
Rolle

Jääkiekon vedonlyönti netissä - Ohjeet voittavaan peliin
Tapahtuma päättynyt: Ke 27.03 klo 21.00
Peli ohi
Tasapeli (60 min)
4.0150€ ilmaisveto Lue arvostelu Pelaa
3.95Jopa 100€:llä ilmaisvetoja Lue arvostelu Pelaa

Liigassa kohtaavat playoffsien puolivälieräsarjan neljännessä kamppailussa KalPa ja Ilves toisensa Olvi Areenassa keskiviikkona kello 18:30. KalPa johtaa sarjaa otteluvoitoin 2-1.

Ilves otti vihdoin sarjan avausvoittonsa

Antti Pennasen luotsaama Ilves kaatoi Petri Karjalaisen piiskuroiman KalPan 3-2 jatkoerän (1-0, 0-1, 1-1, 1-0) jälkeen Nokia Arenassa maanantaina. Tässä sarjassa näin siis kaikki kolme peliä ovat ratkenneet vasta ensimmäisissä jatkoerissä.

Ilves oli pelissä parempi ja dominoivampi osapuoli, mutta taas kerran tälle sarjalle luonteenomaisesti se ei onnistunut hyödyntämään riittävän tehokkaasti maalipaikkojaan eikä jälleen kerran onnistunut kertaakaan maalaamaan ylivoimissa. Näin siitäkin huolimatta, vaikka Ilves oli vielä runkosarjassa Liigan tehokkain ylivoimajoukkue (28,6%) ja esimerkiksi neljässä pelissä KalPaa vastaan onnistui silloin 4/9 (44%) kertaa maalaamaan ylivoimassa. Tässä sarjassa Ilves on tahkonut tehottomasti peräti 14 kertaa ylivoimalla siis ilman yhtään osumaa Liigan toiseksi tehokkainta alivoimajoukkuetta vastaan.

Kun avauserää oli jäljellä pari minuuttia avasi Ilveksen kakkoskenttä isäntien maalihanat Joona Ikosen vietyä tämän kevään pudotuspelien avausosumallaan Tupsukorvat 1-0 johtoon Simon Stranskyn ja Dominik Masinin syötöistä. Tehopiste oli Ikoselle ensimmäinen tässä sarjassa. Maali syntyi Stranskyn voitettua kaksinkamppailun kulmassa KalPan Oliver Kapasen mentyä epäonnekkaasti katolleen tsekin saadessa näin tilaa syötölleen, minkä tsekkilaituri sitten antoi maalin takaa selkä maalinkulmalle päin, minne tiesi Ikosen suunnistavan päivystämään ja loppu oli historiaa!

Toisessa erässä Ilves loi liukuhihnalta paikkoja kilauttaen kahdesti maalirautoihin Petr Kodytekin epäonnistuttua mm. tyhjän maalin edessä saamaan lättyä tolppaa lähemmäksi vieraiden maaliverkkoa. Sitävastoin Saku Salmela onnistui tasoittamaan takatukka hulmuten playoffsien toisella osumallaan ja neljännellä tehopisteellään viiteen peliin varkain lukemat 1-1:een Tuomas Kiiskisen ja Juuso Mäenpään syötöistä hyökkäyspään kulmasta kiekon itselleen saatuaan ja toimitettuaan sen oikean B-pisteen kaarelta Ilveksen oman pelaajan peittäessä maskina Ilves-vahti Jakub Malekin näkökentän erän viimeistä edellisellä minuutilla.

Päätöserän alussa juuri Ilveksen väärästä vaihdosta saaman alivoiman umpeuduttua Kiiskinen pääsi tulittamaan parhaalta maalintekosektorilta KalPan 2-1 johtoon Salmelan ja Jesper Mattilan syötöistä. Neljä edellistä peliä sivussa ollut isäntien nelosvitjan laituri Santeri Virtanen onnistui tasoittamaan pelin erän puolivälissä 2-2:een Jeremy Gregoiren syötöstä ja kamppailun ratkaisua jouduttiin hakemaan tässä sarjassa jälleen kerran jatkoerästä.

Ilveksen voittomaalin pääsi iskemään sarjan toisen tehopisteensä sekä avausosumansa tehnyt Eemeli Suomi isäntien kärkiketjun noustua kreivin aikaan parrasvaloihin jatkoerän neljännellä minuutilla. Esityön osumaan tekijät Adam Clendening sekä runkosarjan pistepörssin voittanut Oula Palve, jolle tehopiste oli vasta toinen tässä sarjassa.

Ilveksen maalinsuulla Malekille kirjattiin 18/20 torjuntaa. Stefanos Lekkasille KalPan maalissa puolestaan 22/25 torjuntaa. Vieraiden vaihtoaitiossa nähtiin pitkästä aikaa luukkuvahtina vihdoin tervehtynyt Juha Jatkola, joka saatetaan lopultakin nähdä jo tässä sarjassa savolaisten maalinsuulla helpottamassa pitkään KalPan torjuntavastuun yksin kantaneen Lekkasin urakkaa. Toisaalta Lekkasin otteisiin ei vieraat kaatuneet päinvastoin.

Ilveksen kenttäpelaajista jäällä urakoi pisimpään puolustajista Sami Niku (21:32). KalPan jääaikakuningas oli puolestaan hyökkääjistä Mäenpää (20:50).

Eniten aloituksia voitti huikeat tehot kerännyt KalPan Aapeli Räsänen (14/18=77,78%) kirkkaasti ennen Ilveksen Kodytekia (9/15=60%).

KalPalta puuttui pelikiellossa sarjan kolmannessa ottelussa ollut kakkossentterinsä Jaakko Rissanen (runkosarja 52. 10+29=39; playoffs 4. 0+2=2), joka on ollut joukkueensa kantavia voimia niin vahvana aloittajana kuin runsaasti jääaikaa luottopelaajana luonnollisesti Karjalaiselta saavana työmyyränä. Karjalainen oli nostanut kolmosen laidasta Game 3:een Benjamin Korhosen tuuraamaan kakkosen keskelle Rissasta Aleksi Klemettin ja Kasper Simontaipaleen väliin ja tavallisesti KalPan neloslaiturina viihtyvä Andreas Okany otti vastaavasti Korhosen tontin kolmosen vasemmassa laidassa Räsäsen ja Kiiskisen rinnalla eikä tuo ketju yhtään hassummin pelannutkaan. Rissanen palaa taas laatikkoon sarjan neljänteen peliin oletettavasti omalle tontilleen.

Pienten marginaalien sarja jatkuu tasaisissa merkeissä

Ilves sai varmasti kateissa tappioiden myötä ollutta itseluottamustaan takaisin pakkovoitollaan ja tämän sarjan asetelmat pysyvät näin yhä herkullisina. Sen voittamista vaikeuttaa kuitenkin edelleen tehoton ylivoima, mikä toimi vielä runkosarjassa kuin junan vessa vaan ei toimi enää Liigan toiseksi tehokkaimman KalPan alivoiman saatua riisuttua sen täydellisesti aseista. Vastaavasti KalPa on onnistunut hyödyntämään huomattavasti tehokkaammat harvemmat tekopaikkansa. KalPa on saanut myös yllätettyä Ilveksen hyökkäyksiä avaavat syöttäjät housut kintuissa eikä Tupsukorvien tavallisesti niin vahva vastaisku- ja vauhdikas hyökkäyspeli ole päässyt puhkeamaan tässä sarjassa kukkaan. Kuvaavaa on ollut myös molempien joukkueiden vahva puolustus- ja maalivahtipeli, mitkä ovat pitäneet osittain toki onnenkin kanssa maalilukemat tasaisina.

Vain 5/59 (8,5%) kertaa Paras seitsemästä -sarjoissa, joita Liigassa on pelattu 2003 vuodesta lähtien on 0-2 tappiotilanteessa sarjassa ollut joukkue noussut lopulta sarjan voittoon. Toisaalta sattumaa tai ei, kolme kertaa noista kerroista laulukuoroon on joutunut juuri KalPa (vuosina 2011 Lukkoa, 2012 Bluesia ja 2017 Tapparaa vastaan).

Mikä mahtaakaan olla todennäköisyys sille, että tässä sarjassa neljäskin kamppailu etenisi jälleen kerran jatkoerään asti? Sitä joka tapauksessa betsataan. Joukkueiden erot ovat niin marginaaliset.

Tasapeli (60 min)
4.0150€ ilmaisveto Lue arvostelu Pelaa
3.95Jopa 100€:llä ilmaisvetoja Lue arvostelu Pelaa
3.9100% bonus 100€ asti Lue arvostelu Pelaa
3.85100% bonus 150€ asti Lue arvostelu Pelaa
3.85100% bonus 200€ asti Lue arvostelu Pelaa

Tuoreimmat vihjeet

VALIOLIIGA
Kohteen alkamisajankohta: 24.4.2024 klo 22.00
snooker MM
Kohteen alkamisajankohta: 24.4.2024 klo 16.30
VALIOLIIGA
Kohteen alkamisajankohta: 23.4.2024 klo 22.00
#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Arvostelu
1
100% bonus 200€ asti
2
Uusi
100% bonus 100€ asti
3
100% bonus 200€ asti
4
100% bonus 100€ asti
5
Pop
100% bonus 250€ asti
6
Uusi
100% bonus 100€ asti
7
Kolme vaihtoehtoa
8
100% bonus 100€ asti
9
2x10€ ilmaisveto
Rolle
Kirjoittanut: Rolle
Sports Expert
Penaalin terävin kynä. Bookkereiden viheliäinen painajainen. Pistää kuin paarma kuumana kesäpäivänä kaikkina vuodenaikoina ja rokottaa vedonvälittäjiä, kun sitä vähiten odotetaan. Ulottaa lonkeronsa lajista lajiin ja liigasta toiseen viihtyen siellä, missä haisee jumalainen rahan tuoksu. Lepäämätön ihmiskone futiksessa ja lätkässä. Tienasi ensimmäisen ”miljoonansa” alalta jo viime vuosituhannella. Nykyisin betsaa harrastamisen ilosta saaden henkisen viagransa kyykyttäessään bookkereita ja jakamalla vihjeitä tällä foorumilla.