Hiihdon maailmancup, Oberhof: miesten viesti

Hiihdon maailmancup, Oberhof | naisten viesti | 21.1.2024 | 14:10

Kohde sulkeutuu: 21.01.2024 14:10


Hiihdon maailmancup-kiertue jatkuu sunnuntaina miesten viestillä (4x7.5km). Lauantain 20 kilometrin perinteisen yhteislähdössä nähtiin aikamoista kyttäilyä. Kisan alkupuolella Iivo Niskanen yritti lisätä vauhtia, mutta irtipääseminen oli hankalaa vastatuulessa. Lisäksi laskuosuuksilla muu pääjoukko pystyi laskemaan kärjen kiinni. Ratkaisut nähtiin viimeisellä kierroksella ja maalisuoraa edeltävässä nousussa. Norjan Erik Valnes oli lopussa terävä ja nappasi toisen peräkkäisen voiton. Norjalaisten kolmoisvoiton varmistivat Martin Löwström Nyenget ja Pål Golberg. Suomalaiset olivat hyvin mukana ratkaisuhenkillä, mutta suomalaisten kiri ei aivan riittänyt kovimpia tykkejä vastaan. Perttu Hyvärinen oli kuudes, Ristomatti Hakola yhdeksäs ja Niskanen 11:s. Johannes Hösflot Kläbo ei ollut mukana palkintopallitaistelussa ja sijoittui kisassa sijalle 17.Rataprofiili


Sunnuntain kisassa kierrätään 2,5 kilometrin latu kolmeen kertaan. Rata kulkee pääasiassa sama latua kuin lauantain kisassa eli kierroksen alkuun hiihdetään ladun tiukin nousu. Ennen stadionia on myös sauma tehdä eroa, kun hiihdetään muutama nousu. Yhdellä kierroksella nousuametrejä kertyy yli 100, joten kolmen kierroksen aikana nousumetrejä kertyy yli 300. Uskon, että rankat ladut takaavat sen, että kisa ei mene hiihtelyksi ja eroja nähdään jo alkuosuuksilla. Vapaan poikkeavat hieman perinteisen radasta, kun radan keskiosassa tehdään pieni koukero.

Hiihdon maailmancup, Oberhof: miesten viesti

Suomella saumat podiumille


Norjan ykkösjoukkue on miesten viestin selkeä ykkössuosikki ja olisi yllätys, mikäli joukkue ei huomenna viestiä voita. Muista palkintopallipaikoista tullaan käymään tiukka taistelu ja ennakkoon ainakin Ruotsin 1:llä, Suomen 1:llä, Saksa 1:llä ja Norja 2:lla on mahdollisuudet podiumille. Ruotsin ykkösjoukkueen avaushiihtänä on Edvin Anger, joten voi olla, että isokokoinen sprintteri tummuu avausosuuden toisella tai kolmannella kierroksella. Yleensä Ranska ja Usa ovat vahvoja miesten viestissä, mutta huomisessa viestissä en usko kyseisten maiden mahdollisuuksiin.

Huippumaiden kokoonpanot viestiin:

- Ruotsi: Anger, Halfvarsson, Burman, Poromaa.
- Norja 1: Nyenget, Valnes, Golberg, Kläbo
- Saksa 1: Brugger, Notz, Moch, Bögl.
- Suomi: Hakola, Niskanen, Ruuskanen, Hyvärinen.
- Norja 2: Taugböl, Tönseth, Krüger, Stenshagen.


Peli-idea


Pelisuositus kohteeseen on, että Norjan kakkosjoukkue voittaa Ruotsin ykkösjoukkueen. Ruotsin avaaja Anger ei ole parhaimillaan näin pitkällä matkalla. Lisäksi radalla on paljon nousumetrejä, joten on vaarana, että Anger jää kauas avausosuudella. Toisella osuudella hiihtävä Halfvarsson keskeytti lauantain kisan, joten Ruotsilla on paljon kysymysmerkkejä perinteisen osuuksille. Norjan kakkonen laittaa sprintteri Taugbölin avamaan ja uskon, että mies tulee selviytymään osuudesta kohtuullisesti. Tämän jälkeen Norjalla on kolme kovaa menijää (Tönseth, Krügerja Stenshagen). Mielestäni Norja 2:n on selkeä suosikki tässä parissa ja itse asettaisin Norjan kertoimeksi 1.37


30€ ilmaisveto ilman kierrätystä XLBetiltä!


Uusi huippusivusto XLBet tarjoaa uusille pelaajille makoisan ilmaisvedon ilman kierrätystä. Talleta ja panosta 30€, saat 30€ ilmaisvedon!
XLBet: Lunasta 100% talletusbonus

Pelivalintamme:

Norja 2 - Ruotsi: 1 @1.48

Osuma
Bethard - Lue arvostelu

1.48

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonus Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Kirjoittanut: Jykke-setä