Hiihdon maailmancup, Canmore: naisten 10km (v)

Hiihdon maailmancup, Canmore| naisten 10km (v) | 9.2.2024 | 19:40

Kohde sulkeutuu: 09.02.2024 19:40


Hiihdon maailmancup-kiertue suuntaa kohti Pohjois-Amerikkaa, jossa urheilijat kisaavat Kanadan Canmoressa ja Yhdysvaltojen Minneapolisissa. Canmoressa kisataan neljä matkaa viiden päivään sisään, joten pienimuotoisesta Tour de skistä voidaan puhua. Avausmatkana on vapaan 15 kilometrin yhteislähtö, joka käydään perjantaina.Alunperin kisan piti olla 10 kilometrin väliaikalähtökisa, mutta FIS:n ajanottolaitteisto ei ehdi Kanadaan ajoissa. Yhteislähtökilpailussa ajanotto on teknisesti yksinkertaisempaa kuin väliaikalähdössä, jossa hiihtäjät starttaavat ladulle puolen minuutin välein.

Latuprofiili


Vapaan kisassa kierretään 3.75km rata neljään kertaan. Yhdelle kierrokselle nousumetrejä kertyy 133 metriä. Canmore sijaitsee 1309 merenpinnan yläpuolella, joten kisa käydään suhteellisen korkealla. Rata on hyvin selväpiirteinen, sillä kierroksen alkuosa on nousuvoittoinen. Kierroksen kaksi viimeistä kilometriä on hyvin laskuvoittoista, jossa hyvät laskijat pystyvät tekemään eroa muihin.

Hiihdon maailmancup, Canmore: naisten 10km  (v)

Digginsin heiniä


Canmoren vapaan radat on kuin tehty maailmancupia johtavalla Jessie Digginsille. Diggins on teknisesti todella taitava hiihtäjä ja pystyy varmasti vassuttamaan isoja pätkiä radan alkuosasta. Laskuosuuksilla Diggins on kenties tämän hetken paras naishiihtäjä ja pyrkii pitämään vauhtia myös laskuosuuksilla. Jos Diggins on kisan selvä ykkössuosikki, niin Ruotsin Frida Karlsson on yhtä selkeä kakkossuosikki. Ruotsalainen on löytänyt todella rautaisen vireen ja naisen sijoitukset Tour de skin jälkeisissä kisoissa ovat olleet 4, 1, 4 ja 2.

Pronssipallille on useita ehdokkaita, mutta ennakkoon vahvimmin kolmospaikasta taistelevat Ebba Andersson, Victoria Carl, Linn Svahn ja Delphine Claudel. Potentiaalinen musta hevonen kisaan on Yhdysvaltojen Sophia Laukli. Suomen Krista Pärmäkoski päätti jättää Pohjois-Amerikan kiertueen väliin huonon vireen johdosta.


Peli-idea


Pelisuositus kohteeseen on Teresa Stadloberin ja Kerttu Niskanen välinen H2H-kohde. Allekirjoittanut luottaa tässä parissa itävaltalaiseen, joka on hyvä massakisoissa ja pystyy usein roikkumaan kärkiletkan mukana. Radan alkuosan nousu sopii myös Stadloberille. Lisäksi, kun Niskanen on todella heikko laskemaan, niin hyvin mahdollista, että suomalainen häviää useita sekuntteja pääjoukolle. Omissa papereissani Stadlober on tässä parissa suosikki, joten 2.11 on oikein maistuva ylikerroin.


Betstron uusille pelaajille 30€ kierrätysvapaa ilmaisveto vain meiltä!


2022 avattu Betstro täräyttää mukavan bonuksen uusille pelaajille kauttamme yksinoikeudella: 30€ ilmaisveto ilman kierrätystä! Talleta vähintään 30€, niin saat käyttöösi ilmaisen betsin, jonka voit käyttää jalkapallossa, jääkiekossa, koripallossa ja lentopallossa. Tutustu sivustoon arvostelussa tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
Betstro: Nappaa oma ilmaisvetosi! >>


Pelivalintamme:

H2H: Teresa Stadlober - Kerttu Niskanen: 1 @2.11

Osuma
Fezbet - Lue arvostelu

2.11

FEZbet tarjoaa 200€ bonusta vedonlyöntiin! Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Kirjoittanut: Jykke-setä