Ampumahiihdon MM-kisat: Naisten pikakilpailu

Ampumahiihdon MM-kisat | Naisten pikakilpailu | 9.2.2024 | 18.20

Kohde sulkeutuu: 09.02.2024 18:20


Ampumahiihdon MM-kilpailujen sekaviestissä huomion kiinnitti etenkin valtavat erot hiihtoajoissa. Naiset urheilivat kolmannella ja neljännellä osuudella, ja suksilla mentiin kovin erilaista vauhtia.

Kolmannella osuudella Justine Braisaz-Bouchet jätti Lena Häcki-Grossin, Franziska Preussin & Hanna Öbergin reilusti yli puolen minuutin päähän hiihtoajoissa. Karoline Knotteniin ero oli lähes minuutti, mikä osaltaan ratkaisi myös viestin voiton Ranskalle ennen Norjaa.

Ranskalaiskaksikko on vahvoilla


Samankaltainen tilanne oli myös päätösosuudella. Ingrid Tandrevold & Elvira Öberg pysyivät kellolla mitattuna hieman yli kymmenen sekunnin päässä Julia Simonista, mutta Lisa Vittozzi jäi yli 40 sekuntia ja Vanessa Voigt jo miltei minuutin. Silti vielä Simoniakin vauhdikkaammin eteni taaempana kilpailussa edennyt Anamarija Lampic.

Voittajaehdokkaita on helppo lähteä haarukoimaan näiden aikojen perusteella. Braisaz-Bouchet ja Simon näyttävät olevan sekä hiihtovireeltään että mitä ilmeisimmin myös kalustoltaan vahvaa menestyskandidaattia nytkin.

Sinällään nämä asetelmat eivät ole yllättäviä. Löytyyhän Braisaz-Bouchet maailmancupissa toiselta ja Simon neljänneltä sijalta. Kun cup-ykkönen Tandrevold hiihti -vitosen Öbergin tavoin varsin hyvin, ovat hekin toki varteenotettavia ehdokkaita vähintään mitalille.Naisten kilpailijapakka on suhteellisen sekaisin, ja arvokisoissa voisi silloinkin ajatella olevan tilaa yllätysmenestyjille. Nytkin mitalille on tarjolla hyvinkin kymmenen ehdokasta, mutta mainitut suosikit erottuvat kuitenkin suhteellisen selvästi.

Suomalaisittain naisten kisoista ei ole odottavissa suurta triumfia. Venla Lehtonen hävisi hiihtoajoissa hurjasti, lähes kolme minuuttia Braisaz-Bouchet'lle. Suvi Minkkisenkin ero Lampiciin oli yli kaksi minuuttia.

Minkkisen kausi on ollut vaikea, ja hän totesi ennen MM-kisoja olevan vaikeaa määritellä realistisia odotuksia. Viime kausi oli naiselle uran paras, mutta nyt ei ole lähtenyt maailmancupissa sujumaan.

Esimerkiksi viimeisimmässä Anterselvan kilpailussa sijoitus hiihtoajoissa oli murheellinen 79:s. Yleisestikin hiihtoajat ovat pyörineet 50:nnen paikkeilla, millä ei kisoissa kovin pitkälle pötkiä edes Minkkisen ampumataidoilla.Ammunta on kyllä kulkenut, kun osumaprosentit ovat pyörineet jälleen 90:n yläpuolella. Se oikeuttaa edelleen cupin kärkipään tarkkuuksiin. Näiden osa-alueiden yhdistelmä on kuitenkin oikeuttanut maailmancupissa vasta 48. sijaan, ja viidessä viimeisimmässä kisassa ei ole kertynyt yhtään lisäpistettä.

Gasparin liikkuu vauhdikkaammin


Tilanne on sama myös Elisa Gasparinin kohdalla. Gasparinilla on sikäli potentiaalia hieman parempiin sijoihin, että hänen hiihtonsa kulkee Minkkistä paremmin.

Samoin ampumasuoritukset ovat olleet sveitsiläisellä oman aiemmin tason yläpuolella. Toki osumaprosentti on edelleen jonkin verran suomalaista matalampi, mutta pikakisassa painotetaan kuitenkin hieman enemmän hiihtoa. Siinä sveitsiläinen on ollut siinä määrin edellä varsinkin viimeisimmissä kisoissa, että parivertailussa hänen asetelmansa vaikuttaa hyvältä.


Minkkisen hiihto kulki sekaviestissä niin huolestuttavan heikosti, että siinä kilpailemattomalla Gasparinilla on lähtökohtaisesti isohko etu.


Kierrätysvapaa ilmaisveto arvoltaan jopa 50€!


ComeOn! tuli takaisin! Modernisoitu klassikkobooker tarjoaa edelleen loistopuitteet peleihin ja uusille pelaajille 50€ ilmaisvedon.
ComeOn: Nappaa jopa 50€ ilmaisveto

Pelivalintamme:

Elisa Gasparin-Suvi Minkkinen 1 (Gasparinin parempi loppusijoitus) @1.675

Huti
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.675

Hyödynnä alan parhaat kertoimet Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä