Ampumahiihdon MM-kilpailut: Naisten normaalimatka

Ampumahiihdon MM-kilpailut | Naisten normaalimatka | 13.2.2024 | 18:10

Kohde sulkeutuu: 13.02.2024 18:10


Naisten kilpailut ampumahiihdon MM-kilpailuissa ovat olleet jokseenkin niin totaalista yhden urheilijan hallintaa kuin mahdollista. Julia Simon on voittanut kolmessa startissaan kaiken mahdollisen eli sekaviestin, pikakisan ja päälle vielä takaa-ajonkin.

Viimeisimmässä tapahtumassa sunnuntaina hallinta oli lopulta sitä luokkaa, että Simon sai tyylitellä ja nautiskella viimeisen ampumasuorituksen jälkeen. Hän kävi tervehtimässä maajoukkueen muita jäseniä ja tuntui, että joitain kylänmiehiä ja -naisiakin taisi olla läpyt saaneiden joukossa.

Tästä huolimatta ero maalissa Lisa Vittozziin oli yli 45 ja Justine Braisaz-Bouchetiin lähes 50 sekuntia. Esimerkiksi viidenneksi sijoittunut Hanna Öberg hävisi jo minuutin ja 16, kisan seitsemäs Lou Jeanmonnot minuutin ja 43 sekuntia.

Simonin osalta kokonaishiihtoaika kannattaa jättää takaa-ajon osalta omaan arvoonsa. Fiksumpaa on miettiä ennen viimeistä ammuntaa voimassa ollutta vauhtia, eikä sitäkään ihan auringontarkasti. Simon pystyi kontrolloimaan tapahtumia koko ajan, kun hän piti johtoasemaa hallussaan.Braisaz-Bouchet hiihti taas kerran kovaa, mutta ensimmäisen pystypaikan kaksi ohilaukausta pudotti hänet mestaruustaistelusta. Kun erot olivat kisaan lähdettäessä suuret ja ranskalaisen suksissa kuljettajansa ansiosta vinha tahti, venyi "B-B" silti vielä mitalille asti.

Simon lähtee poikkeuksellisen suurena mestariehdokkaana myös normaalimatkalle. Poikkeuksellisen suurena sikäli, että jos joku niin tämä kilpailumuoto nostaa usein esille tarkkoja ampujia, jotka eivät hiihtobaanalla loista.

Ei maistu


Tällä hetkellä tilanne vaikuttaa kuitenkin Simonin näkökulmasta lähes ihanteelliselta. Kiertueen parhaista hiihtäjistä Anamarija Lampic & Ingrid Tandrevold takkuilevat ampumasuoritustensa kanssa pahemman kerran.

Vastaavasti Elvira Öberg näyttäisi kadottaneen hiihtovirettään tässä vaiheessa, jossa laukaukset osuvat vastaavasti tauluun suhteellisen hyvin. Isosisko Hanna Öberg ailahtelee ammunnassa, ja Karoline Knotten joutui jättämään takaa-ajon väliin sairastumisen vuoksi.

Ykköshaastajaksi Simonille näyttäisikin nousevan Vittozzi. Nousu takaa-ajossa hopeamitalille seitsemänneltä sijalta oli kova suoritus. Erityisen positiiviseksi asian teki se, että hän piti hiihdossa neljänneksi nopeinta vauhtia. Aiemmissa kuudessa henkilökohtaisessa kilpailussa hiihtoaika ei kertaakaan ollut kymmenen parhaan joukossa.

Yleisesti Vittozzi häviää hiihdossa sen verran, ettei näillä kerroinasetelmilla tee mieli lähteä hakemaan hänestä Simonin voittajaa. Toisaalta Simonista saatava tarjouskin on sen verran pieni, että kertoimet näyttävät oikein asetelluilta.

Pelikohde löytyy lopulta Saksasta


Pelikohteeksi nouseekin lopulta saksalaisvalinta. Franziska Preuss on ollut tällä kaudella poikkeuksellisen tasainen suorittaja siinä mielessä, että lajin molemmat osa-alueet sujuvat hyvin.

Tosin ampumatarkkuus on vielä suhteellisesti hiihtoa parempaa. Täyden sirkuksen kiertäneistä tarkempia ovat olleet vain Vanessa Voigt, Lou Jeanmonnot ja Lisa Vittozzi.Hiihdossa on jäänyt MM-areenalla parannettavaa. Se selittää syyn, miksi tuloksena on ollut "vain" kaksi kuudetta sijaa, vaikka osumaprosentit ovat olleet 90 ja 95.

Preussin ilona on kuitenkin kaksi asiaa. Normaalimatka painottaa kaikista kisoista eniten ampumatarkkuutta. Lisäksi kalustossa voi tulla vesikelissä merkittäviä eroja yhtenä päivänä yhteen suuntaan, kunnes trendi saattaa esimerkiksi tiistaiksi kääntyä merkittävästi.


Sekä hiihdon että ammunnan erinomaisesti hallitsevia ei naisten ampumahiihdosta tällä hetkellä montaa löydy. Siksi Preussin kaltaisen urheilijan menestyminen on yllättävän todennäköistä.

Kierrätysvapaa ilmaisveto arvoltaan jopa 50€!


ComeOn! tuli takaisin! Modernisoitu klassikkobooker tarjoaa edelleen loistopuitteet peleihin ja uusille pelaajille 50€ ilmaisvedon.
ComeOn: Nappaa jopa 50€ ilmaisveto

Pelivalintamme:

Franziska Preuss sijoittuu kolmen parhaan joukkoon @3.5

Huti
Bethard - Lue arvostelu

3.5

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonus Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä