Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Joona Rantala - Suomen suurin salibandylahjakkuus?

Joona Rantala

NST:ssä on kasvamassa salibandymaailman seuraava timantti, Joona Rantala. Vasta 16-vuotias hyökkääjä on iskenyt jo neljä maalia salibandyliigassa.

Joona Rantala voitti viime kaudella NST:n paidassa C-junioreiden pistepörssin ylivoimaiseen tyyliin, latomalla hirmutehot: 40+83. Nyt Rantala on pelannut NST:n liigajoukkueessa kolme ottelua tehoin 4+0. Todellisesta tulevaisuuden lupauksesta on siis kyse.

Rantalan perhe omaa vahvan salibandytaustan. Joonan isä on Jarkko Rantala, joka on valmentanut muun muassa NST:n miesten- ja naisten liigajoukkueita, sekä Classicia. Nykyään Jarkko valmentaa lappeenrantalaista 2. divisioonassa pelaavaa PoNoVo:a. Joonan äiti, Tuuli Rantala oli puolestaan nostamassa NST:n naisten joukkuetta liigaan ja pelasi pääsarjassakin muutaman kauden.

Joona pelasi ensimmäisen kauden C-junioreiden SM-sarjaa Classicissa, iskien runkosarjassa tehot 35+19 ja pudotuspelien viidessä ottelussa vielä 9+15. Kauden jälkeen hän muutti takaisin Lappeenrantaan ja pelasi toisen kauden C-junioreissa NST:n paidassa jäljen ollessa murhaavaa. 19 runkosarjaottelussa syntyi 123 tehopistettä ja pudotuspeleissä kahdeksassa ottelussa 30 tehopistettä lisää, mikä ei kuitenkaan auttanut NST:tä mestaruuteen, vaan kaulaan ripustettiin lopulta hopeiset mitalit. Joona pääsi viimekaudella ensimmäistä kertaa pelaamaan A-junioreiden SM-sarjaa, ollessaan 15-vuotias ja ensimmäisessä pelissään hän nakutti heti tehot 1+1.

Salibandyliigassa Joona pääsi ensimmäisessä pelissä OLS:a vastaan pelaamaan muutamia vaihtoja, mutta Happeeta vastaan hänet nostettiin kolmosketjun keskelle ja edellisessä ottelussa hän pelasi kakkosketjun oikeassa laidassa. Tällä hetkellä hän on NST:n sisäisessä pistepörssissä viidentenä ja vain Jarkko Nurmela on tehnyt Joonaa enemmän maaleja.

Nuorelle taiturille voidaan povata hienoa tulevaisuutta salibandyn parissa ja todennäköisesti miehen suorituksista pääsee nauttimaan koko Suomi, sillä kehityksen jatkuessa nähdyn kaltaisena nähdään hänet lähivuosina Suomen maajoukkueen paidassa.

Videolta ihailemaan Joonan ensimmäistä, mutta ei varmasti viimeistä, hattutemppua salibandyliigassa!

vedonlyonti.com-Toimitus
Sports Expert