Suomen presidentinvaalit 2024 - Lyö vetoa seuraavasta pressastamme!

Suomen presidentinvaalit 2024 - Lyö vetoa seuraavasta pressastamme!
Suomen seuraavat presidentinvaalit käydään vuonna 2024. Vaalipäivä on sunnuntai 28.1.2024. Sauli Niinistö astuu kahden kauden jälkeen sivuun. Katso, ketkä ovat ehdolla ja lyö vetoa Suomen seuraavasta presidentistä!

Presidentinvaalit 2024 vedonlyönti


Nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö on palvellut maamme presidenttinä vuonna 2024 kahden kuuden vuoden mittaisen kauden ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että uudet tulevat presidentinvaalit tuovat Suomeen uuden presidentin. Presidentinvaali järjestetään sunnuntaina 28. tammikuuta 2024. Jos heti yksi ehdokas saa vähintään 50 prosenttia äänistä, hänestä tulee uusi presidentti. Muussa tapauksessa järjestetään toinen kierros kahden eniten ääniä saaneen välillä. Mahdollisen toisen kierroksen vaalipäivä on sunnuntai 11. helmikuuta.

Vahvin ehdokas on tällä hetkellä marraskuun puolivälin jälkeen vedonlyöntiyhtiöiden mielestä Alexander Stubb, vaikka hän on ollut ehdokas vasta suhteellisen vähän aikaa. Hän on oikeiston vaihtoehto presidentiksi ja tullee käymään Pekka Haaviston kanssa kovaa kisaa. Haavisto tuli toiseksi "Salelle" kaksissa edellisissä vaaleissa sekä vuonna 2018 että 2012. Vuonna 2012 kisa oli tiukempi ja meni aina toiselle kierrokselle. Tuolloin Niinistö voitti prosentein 62,6 - 37,4. Niin ikään Mika Aaltola on kertonut pyrkivänsä pressaksi.

HS:n jutussa presidentinvaalivedonlyönnistä käytiin läpi presidentinvaalivedonlyönnin tilannetta lokakuun loppupuolella ja käytiin muun muassa läpi sitä, miksi Stubb sai hetkellisesti pienemmän kertoimen kuin Haavisto, vaikka Haavisto on mielipidemittauksissa edellä jatkuvasti. Syyksi esitettiin, että kertoimissa on kyse myös vedonlyöntiyhtiöiden markkinoinnista: ne tarjoavat houkuttelevia kertoimia saadakseen pelaajien huomion kiinnitettyä.

Ennen kaikkea presidentinvaalivedonlyönti kiteytyykin tällä hetkellä Stubbin ja Haaviston väliseen kisaan. Miksi Haavisto ei ole todennäköisin voittaja, kun on jo kaksi kertaa tullut toiseksi. Huomattavaa on myös oikeushallituksen tekemien toimien aiheuttamat kohut – onko oikeistopresidentti nyt kovassa huudossa?
Suomen presidentinvaalit 2024 - Lyö vetoa seuraavasta pressastamme!

Presidentinvaali 2024: Kertoimet


Kertoimet presidentinvaaleihin julkaistiin vedonlyöntisivustoilla ensi kertaa tammikuussa 2023, mutta jäivät pian pois saatavilta.

Tällä hetkellä marraskuussa 2023 kertoimia on tarjolla uudemmilta vedonlyöntisivustoilta. Stubb on suosikki kertoimella 1,70, perässään Haavisto kertoimella 2,40. Muiden kertoimet ovat hieman nousseet lokakuun alusta, eli heidän mahdollisuutensa katsotaan pienemmiksi.

Huomionarvoista on, että Olli Rehn on kiilannut vetofirmojen laskelmissa huomattavasti Aaltolan ohi kolmossuosikin paikalle, mutta ei hänellekään silti paljon mahdollisuuksia anneta.Miten lyön vetoa presidentistä?


Politiikka on yltänyt viime vuosina myös vedonlyöntimaailmaan. Nykyään vedonlyöntisivustot tarjoavat laajasti kohteita politiikkavedonlyöntiin eri maiden vaaleihin. Juuri nyt Suomen seuraavasta presidentistä veikkaamiseen ei löydy paljon kertoimia edellä mainittujen lisäksi, mutta lisää on varmasti tulossa vaalien lähestyessä!

Isoin pelivaihto on totta kai vedonlyönnillä koskien Yhdysvaltain presidentinvaalia. USA Presidentinvaalit käydään samana vuonna kuin Suomessa eli vuonna 2024. Tuolloin vahvoilla nousemaan valtaan on konservatiivinen rebuplikaani Ron DeSantis.

Lue myös: Eduskuntavaalit 2023 Vedonlyönti – Miten lyödä vetoa vaaleista?

Vedonlyönti presidentistä on helppoa. Suuntaa esimerkiksi yllä olevan taulukon kautta haluamallesi vedonlyöntisivustolle, joka tarjoaa kohteet ja kertoimet Suomen presidentinvaaliin. Läheskään kaikki sivustot eivät toki näin tee. Sitten luo tunnus, jos sinulla ei vielä sellaista ole, kirjaudu sisään ja tee haluamais suuruinen talletus. Suuntaa tämän jälkeen vedonlyöntiaulaan ja valitse lajilistasta "Politiikka" (joilain sivustoilla "Politics"). Etsi kohde koskien Suomen presidentinvaaleja, valitse haluamasi ehdokas ja lyö veto sopivalla panoksella!

Vedonlyöntisivut tarjoavat myös vedonlyöntibonuksia, joiden avulla oman talletuksen päälle saa lisäetuja, kuten talletusbonuksen tai ilmaisvetoja. Näiden käyttö sopii myös presidenttivedonlyöntiin, mutta huomaa, että bonuksilla on usein tietty voimassaoloaika, jonka jälkeen ne vanhenevat. Tällä hetkellä vaaliin on vielä kuukausia, joten jos nyt lyöt vetoa vaaleista, ei kannata käyttää bonusta – se ehtii todennäköisesti vanhentua, ennen kuin veto ratkeaa.

Presidentinvaalit 2024: Vaalitentit


Presidenttiehdokkaat ovat perinteisesti käyneet ennen vaaleja usempia vaalitenttejä syksyn ja talven aikana. Aiheina näissä vaaleissa on ollut pinnalla ajankohtaiset aiheet, kuten EU ja liittovaltio, Nato sekä ulkopolitiikka. Tammikuussa ennen vaaleja nähdään yleensä jokaisen ehdokkaan henkilökohtainen vaalitentti, jossa ehdokkaat saavat pitää 7 minuutin mittaisen, vapaan puheen äänestäjilleen.

Vaalitenttejä tulee olemaan nähtävissä muun muassa Yle Areenasta.