Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Kuka on futiskentän nopein? Nyt se on mitattu

Mbappe Nopein

Photo:Alarmy

Euroopan futaajien huippunopeudet on mitattu. Ykkönen on iso yllätys!

Kylian Mbappeakin nopeampi on kaksi

Futiksessa nopeus on valttia. Mitä olisi nuori Cristiano Ronaldo ilman nopeutta, tai Kylian Mbappe? Gareth Balekin nousi huipulle suurelta osin nopeuden ansiosta.
Nopeus on aina vain tärkeämpi ominaisuus huippufutiksessa. Kun katsoo vanhaa filminpätkää vaikka 1980-luvu huippufutiksesta, niin ensimmäisenä kysytään heti, että: ”miks noi on noin hitaita?”

Sportskeeda-sivusto on listannut tämän kauden huippuliigojen seitsemän nopeinta pelaajaa. Kuka on ykkönen? Nopein pelaaja on varmasti yllätys.

7. nopein on AC Milanin Rafael Leao, 36.50 km/h

Portugalilainen kärkipelaaja Rafael Leao on nousemassa huipulle, ja nopeus on hänelle iso ase. Portugalin maajoukkueessakin jo 16 matsia pelannut Leao on vahva, nopea ja taitava. Hän on tällä kaudella pelannut AC Milanissa kaikki turnaukset mukaan lukien 27 matsia, ja niissä Rafael Leao on tehnyt yhdeksän maalia ja antanut yhdeksän maalisyöttöä.

4-6.nopein on Chelsean Mykhaylo Mudryk, 36.60 km/h

Mudryk oli tammikuun siirtoikkunan yksi halutuimmista pelaajista. Chelsea vei voiton, ja sai Mudrykin 70 miljoonan euron hinnalla. Chelsealla menee Valioliigassa vaisusti, mutta kyllä Mudrykille voi ennustaa hyvää tulevaisuutta. Ukrainalainen on taitava ja nopea, niin pienessä tilassa pallon kanssa kuin pitemmälläkin spurtilla.

4-6.nopein on Wolverhamptonin Adama Traore, 36.60 km/h

Traore tiedettiin nopeaksi, ja nyt se on todistettu mittaamallakin. Traore on paha pideltävä puolustuksille, kun hän on vielä härkämäisen vahva.
Vaikka Traorella on kaikki palaset kohdalla, niin tulosta ei oikein tule. Tämän kauden 23 ottelussa Wolvesin paidassa Traore on tehnyt vain kaksi maalia.
Vuosi sitten Traore oli puolen kauden lainalla, mutta Barca ei halunnut tehdä sopimuksesta pysyvää.

4-6.nopein on Barcelonan Ousmane Dembele, 36.60 km/h

Barcan ranskalaislaituri Dembele on mitattu samoilla nokeuksille kuin Mudryk sekä Traore. Dembelellä oli pitkään hankalaa Barcelonassa, mutta kun Xavi Hernandez tuli joukkueen manageriksi, niin Dembele sai pelinsä kuntoon. Nyt hän on yksi maailman parhaista pelipaikallaan.
Dembele harhauttaa ja laukoo hyvin kummallakin jalalla, ja se yhdistettynä nopeuteen on kova ase.
Tämän kauden 28 matsissa Dembele on tehnyt Barcelonalle kahdeksan maalia ja antanut seitsemän maalisyöttöä.

3. nopein on PSG:n Kylian Mbappe, 37.90 km/h

Mbappe saattaa olla nyt maailman ykköspelaaja, ja toki kaikki tiesivät hänen nopeutensa. Se on useasti nähty tilanne, kuinka Mbappe voittaa puolustajan juoksukisassa ja pääsee veskarin kanssa kaksin.
Mbappe on vasta 24-vuotias, vaikka hän on ollut huipulla jo vuosikaudet. Tällä kaudella Mbappe on tehnyt PSG:lle 25 matsissa 25 maalia ja antanut vielä kuusi maalisyöttöä.

2. nopein on Liverpoolin Darwin Nunez, 38.00 km/h

Tämä on kyllä iso yllätys, mutta Liverpoolissa ensimmäistä kauttaan pelaava Darwin Nunez on hyvin nopea pelaaja. Hän ei ole ollenkaan onnistunut tällä kaudella. Ajoittain Nunez on väläytellyt potentiaaliaan, mutta ajoittain sitten kaikki on mennyt täysin pieleen.
Hän on pelannut Poolin paidassa nyt 25 matsia ja niissä on tullut kymmenen maalia ja kolme maalisyöttöä.

Nopein pelaaja on Newcastlen Sven Botman, 39.21 km/h

Se joka sanoo arvanneensa Euroopan nopeimman pelaajan, valehtelee varmasti. Hollantilainen Botman on listan ainoa puolustuspään pelaaja.
Botmanilla on kaikki ominaisuudet olla loistava puolustaja, mutta vielä hänen nimensä ei ole ollut juurikaan esillä. 23-vuotias Botman on nopeutensa lisäksi loistava taklaava ja erinomainen pääpelaaja. Hän oli avainpelaaja, kun Lille voitti Ranskan Ligue 1:n kaudella 2020-2021. Botman oli Newcastlelta hyvä kauppa.