Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Vuoden 2023 parhaat maalintekijät

Ronaldo Maalintekija

Kuva: Alamy

Kuka teki vuonna 2023 eniten maaleja? Ei kai vaan taas sama mies ykkösenä?

Maalitykkien vuosi 2023

Vuosi 2023 alkaa olla muisto vain. Jos listataan tämän kalenterivuoden aikana eri futisliigojen pääsarjoissa eniten maaleja tehneet pelaajat, niin ykkösenä on tuttu nimi: Cristiano Ronaldo.
Muutenkin listalla on tuttuja tähtiä, mutta myös suurelle yleisölle melko tuntemattomia maalipyssyjä.

Seuraavassa vuoden 2023 parhaat maalintekijä top 8 (listaus on espanjalainen urheilumedian Marcan laskema).

Cristiano Ronaldo, Al Nassr - 53 maalia (58 ottelussa)

Ronaldo pelaa Saudi-Arabian liigaa Al-Nassr -joukkueessa, eikä se sarja tietenkään, edes viime aikojen hankinnoista huolimatta, ole lähelläkään Euroopan suursarjojen tasoa.
Ronaldo oli kyllä nykyseurassaan ahkerasti maalinteossa. Esimerkiksi nyt hänellä on menossa viiden matsin putki, joissa jokaisessa hän on tehnyt vähintään yhden maalin. Tässä putkessa Ronaldo on tehnyt kuusi kassia, joista kolme tuli rankkarista.
Al Nassr on muutenkin joukkue, jonka matseissa verkko soi. Viimeisissä viidessä on yhteensä kumpaankin päätyyn tehty 28 kassia, eli 5,6 per ottelu.

Kylian Mbappe, PSG - 52 maalia (53 ottelussa)

52 kassia kovassa Ranskan liigassa, ja muissa PSG:n virallisissa matseissa on jo kova saldo. Mbappen imago ehkä maailman parhaana pelaajana juuri nyt ei ole pelkkää ilmaa, vaan se näkyy taulullakin. Mbappe on taas uutisissa seuran vaihtamisen vuoksi. Real Madridin on uutisoitu ottavan Mbappen edustajiin yhteyttä heti tammikuun alussa.

Harry Kane, Bayern Munchen - 52 maalia (57 matsissa)

52 kassia Saksan Bundesliigassa taitaa olla kuitenkin tämän listan kovin saavutus. Harry Kanelta ei kulunut matsiakaan aikaan sopeutua saksalaiseen futikseen, maalinteko jatkui heti. Kane osui heti Bundesliigan debyytissään Werder Bremenin verkkoon. Kalenterivuoden alkupuolen Kane pelasi vielä Spursissa, jossa hän teki kaudella 2022-23 komeasti 30 liigamaalia. Nyt Kanen tarvitsisi vain vihdoinkin voittaa joku pokaali.

https://twitter.com/xLeroysane10/status/1740387766788092400?s=20

Erling Håland, Manchester City - 50 maalia (60 ottelussa)

Vai onko 50 maalia englantilaisessa sarjafutiksessa sittenkin kovempi temppu kuin Kanen osumat? Håland jatkoi tällä kaudella siihen, mihin hän viime kaudella lopetti. Viime kaudella Håland oli Valioliigan maalitilaston ykkönen 36 maalia, ja nyt vuoden vaihteessa hän on taas ykkösenä, loukkaantumisista huolimatta, 14 maalilla.

Garbhan Couglan, Cashmere Technical - 41 maalia (27 ottelussa)

Listan tehokkain on Uuden Seelannin liigaa pelaava, 30 vuotias irlantilainen Coughlan. Hän on muuten hyvin tuntematon pelaaja. Ei maaotteluedustuksia, ei edes mitään kummoista menestystä ennen pelejä maapallon toisella puolella. Uusi-Seelannin liigan taso on suuri kysymysmerkki, mutta reilut puolitoista maalia per ottelu on joka tapauksessa kova saldo.

Denis Bouanga, Los Angeles FC - 40 maalia (53 ottelussa)

Bouanga on Ranskassa syntynyt, ja Gabonia edustava laituri. Viime kaudella hän oli kunnossa niin seurajoukkueessa kuin maajoukkueessakin. Marraskuun kahdessa MM-karsintamatsissakin Bouanga kävi kummassakin tekemässä yhden kassin. MLS-liigassa hän teki vuonna 2023 36 matsissa 25 maalia.

German Cano, Fluminense - 40 maalia (61 ottelussa)

German Cano on 35-vuotias argentiinalainen veteraanikärki yhdessä Brasilian suurseuroista. Cano on pelannut siellä täällä ympäri Etelä-Amerikkaa, mutta vasta nyt vanhalla iällä on löytynyt kovin kunto. Fluminenseen hän siirtyi joulukuussa 2021, ja siellä tilastolukemat ovat olleet paremmat kuin missään. Kaiken kaikkiaan Cano on pelannut jo yhdeksässä eri seurassa, maaotteluita maalipyssyllä ei ole pelattuna yhtään.

Romelu Lukaku, AS Roma - 40 maalia (61 ottelussa)

Parjattu Lukaku on ollut tehokas. Näyttää siltä, että Evertonista lähdön jälkeen Lukaku onnistuu vain Italiassa. Paluuyritykset Valioliigaan ovat kaikki päättyneet ikävästi. Se on pieni mysteeri. Ei Italian liigalla ja Valioliigalla niin suurta eroa ole, ja maaotteluissakin Lukaku vielä pelaa hyvin. Esimerkiksi hiljattain EM-karsinnoissa Azerbaijania vastaan Lukaku teki neljä maalia.