Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 28.10.2023

Lauantain Vakio 1-kierroksen kohteet koostuvat brittifutiksen lisäksi myös El Clasicosta! Peliaika päättyy perinteisesti lauantaina klo 16.58 | 28.10.2023 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 28.10.2023 16:58

1. Arsenal - Sheffield U


Arsenalin ja Sheffield Unitedin välisessä ottelussa ei ennakkosuosikista ole epäselvyyttä. Arsenal on materiaaliltaan selvästi vieraita edellä eikä tule kotonaan pisteitä tässä ottelussa menettämään. Mikel Artetan miehistö taistelee jälleen tällä kaudella mestaruudesta, eikä turhiin pistemenetyksiin todellakaan ole varaa. Tästä otteusta ei sellaista tule, vaan Arsenal tulee hoitamaan ottelun nimiinsä, kotijoukkue varmaksi.

Tulos: 12. Bournemouth - Burnley


Valioliigan jumbofinaalissa Bournemouth isännöi Burnleyä, joukkueet ovat sarjataulukossa perätysten sijoilla 18 ja 19. Kumpikin näistä joukkueista tulee tällä kaudella taistelemaan sarjapaikkansa puolesta, eikä kummallekkaan ole helppoa taistelua siitä luvassa. Kumpikin joukkueista on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan, eikä niissä ole paljoa hurraamista ollut. Meidän kirjoissamme Burnley on hiuksenhieno suosikki, mutta varmaksi tässä ei kannata ketään pelata. Lähtökohtaisesti merkkinämme tässä on tasapeli, mutta varmistelemme tasurin vierasvoitolla, joka on peliprosenteissa vähemmän pelattu merkki mitä kotivoitto.

Tulos: X23. Wolves - Newcastle


Wolves saa vieraakseen Newcastlen, joka taistelee jälleen paikoista eurokentille. Wolves tulee otteluun sarjataulukon sijalta 12, kun taas vierailija Newcastle majailee kuudentena. Kumpikin joukkueista on napannut itselleen seitsemän pistettä edellisestä kolmesta sarjamatsistaan, joten hyvässä vireessä on kumpikin jengeistä. Newcastle on materiaaliltaan isäntiä edellä ja on alkukauden aikana osoittanut olevansa vahva joukkue. Me luotammekin tässä ottelussa rohkeasti vieraisiin ja pelaamme Newcastlen varmaksi lapullemme.

Tulos: 24. Barcelona - Real Madrid


Yksi jalkapallomaailman suurimmista ja kauneimmista otteluista, El Classico on päätynyt Vakion kohteeksi. Lähtökohtaisesti El Classicot ovat aina pelaajan kannalta silkkaa kolikonheittoa, niin myös tälläkin kertaa. Suurella todennäköisyydellä se on juurikin Barcelona ja Real Madrid jotka La Ligan voitosta taistelevat, muista tuskin on haastamaan. Me emme tässä kohteessa ota minkäänlaisia riskejä, vaan laitammekin lapulle kaikki mahdolliset merkit, eli pelaamme kohteen läpi.

Tulos: 1X25. Watford - Millwall


Watford tulee suosikkina otteluun Millwallia vastaan. Vaikka joukkueet ovatkin sarjataulukossa perätysten sijoilla 15 ja 16, on etu selvästi isännillä. Watford on osoittanut vihdoin heräämisen merkkejä ja onkin pelannut kolme viimeisintä otteluaan ilman tappiota. Millwall on samassa ajassa pelannut kaksi tasuria ja hävinnyt kertaalleen, on siis selvää että erisuuntaan joukkueiden kuntokäyrät osoittavat. Paremman forminsa ja kotiedun turvin pelaammekin kotijoukkueen varmaksi lapulle.

Tulos: 16. Sunderland - Norwich


Sunderlandin ja Norwichin välisessä ottelussa on vastakkain kaksi heikkovireistä joukkuetta ja kummankin sarjasijoitus valuu kierros kierrokselta alaspäin. Sunderland on hävinnyt kolme perättäistä otteluaan, kun taas Norwichin saldo neljästä edellisestä matsista on kolme tappiota ja yksi tasapeli. Sunderland on peliprosenteissa selvä suosikki, jota me emme aivan ymmärrä. Tämä matsi on niin ympäripyöreä, että läpipeluukaan ei olisi huono idea, mutta meidän lapullemme lähtee merkit peliprosentteja vastaan, eli merkit tasapelille ja vierasvoitolle.

Tulos: X27. QPR - Leicester


Sarjassa viimeistä edellisenä oleva QPR saa vieraakseen sarjaa johtavan Leicesterin. Tässä ottelussa ei merkistä ole epäselvyyttä, sillä emme millään jaksa uskoa heikon kotijoukkueen pystyvän pisteistä taistelemaan. Leicester on todistanut alkukauden aikana kuuluvansa sarjaporrasta ylemmäs ja tuleekin suurella todennäköisyydellä Championshipin voittamaan. Leicester varmaksi.

Tulos: 28. Middlesbrough - Stoke


Kotijoukkue on tosiaan herännyt tähän kauteen. Middlesbrough tulee otteluun peräti seitsemän ottelun mittaisessa voittoputkessa ja vaikka Stokekin on hyvässä vireessä, kalpenee sen formi isäntiin verrattaessa selvästi. Middlesbrough on myös materiaaliltaan vieraita selvästi parempi joukkue ja tulee kotietunsa turvin olemaan tässä ottelussa vahvoilla. Peliprosenteissa Boro on 65% suosikki ja me allekirjoitamme tämän, voittoputkessa liitävä kotijoukkue tuleekin varmaksi meidän peleihin.

Tulos: 19. Ipswich - Plymouth


Satumaista syyskautta pelaava Ipwsich hurjastelee sarjassa peräti toisena, kun taas Plymouth on sijalla 18. Ipswich on kolmantena tulevaa Leedsiä edellä peräti yhdeksän pisteen erolla ja on myös pelannut pelin vähemmän mitä haastajansa, joten isäntien kannalta pullat ovat paremmin kuin hyvin uunissa. Ipswich on voittanut kolme edellistä otteluaan erolla 8-2, joten kone ei todellakaan näytä yskähtelyn merkkejä. Vaikka Plymouth onkin pelannut edellisillä kierroksilla hyvin, ei joukkueesta ole haastamaan hurmoksessa liitävää kotijoukkuetta. Emme näe syytä kuluttaa tässä kohteessa merkkejä, vaan pelaamme kotijoukkueen varmaksi.

Tulos: 110. Hull - Preston


Hullin ja Prestonin välisestä taistosta voidaan odottaa tasaista vääntöä. Joukkueet ovat sarjataulukossa kahden pisteen päässä toisistaan, eikä formissakaan suurta eroa ole suuntaan eikä toiseen. Preston on pelannut kaksi viimeisintä matsiaan tasan, eikä pistejako ole todellakaan kaukana tässäkään ottelussa. Pienten marginaalien taistossa tuskin maaleilla juhlitaan ja se nostaakin tasapelin mahdollisuutta, pelaammekin kierroksen ainoan varman ristin tähän kohteeeseen.

Tulos: X11. Cardiff C - Bristol C


Cardiffin ja Bristolin välinen ottelun on vedonlyöjän kannalta silkkaa lottoa, sillä niin tasaisesta otteluparista on kyse. Joukkueiden piste-ero sarjataulukossa on isäntien hyväksi kaksi pistettä ja kummankin joukkueen otteita riivaa epätasaisuus. Formieroa ei ole kummankaan hyväksi, joten näemmekin että tässä kamppailussa on oiva mahdollisuus varmistelulle. Kulutamme tähän otteluun kaikki mahdolliset merkit mitä säästöön on jäänyt ja pelaamme kohteen läpi, eli kaikki merkit tähän otteluun.

Tulos: 1X212. Blackburn - Swansea


Blackburnin ja Swansean kohtaamisessa on vastakkain kaksi täysin erisuuntiin matkalla olevaa joukkuetta. Blackburn lähtee hakemaan tästä matsista itselleen jo peräti neljättä perättäistä voittoaan, kun taas Swansea yrittää katkaista kahden ottelun mittaista tappioputken alkuaan. Blackburn on kolmessa edellisessä ottelussa päästänyt omiinsa vain yhden maalin, kun taas Swansea on kahdessa edellisessä matsissa maalannut vain kertaalleen. Tämäkin fakta kääntää vaakakuppia isäntien puoleen ja uskommekin Blackburnin nappaavan ottelusta itselleen neljännen perättäisen voittonsa!

Tulos: 113. Charlton - Bolton


Ykkösliigan keskikastissa oleva Charlton saa vastaansa kärkikahinoissa mukana olevan Boltonin. Charlton tulee otteluun tappio niskassaan, kun se edellisellä kierroksella taipui vieraskentällä Lincolnille 3-1. Bolton sen sijaan on voittanut kaksi edellistä otteluaan ja tuleekin matsiin paremmassa vireessä. Vieraat ovat myös materiaaliltaan Charltonia vahvempi ja se tulee näkymään myös kentällä. Paluuta Championshipiin havitteleva Bolton on matsissa suosikki myös meidän kirjoissamme ja pelaammekin sen rohkeasti varmaksi tähän otteluun.

Tulos: 2
Vakio 1 28.10.2023 koko kierros:


1: 1
2: X2
3: 2
4: 1X2
5: 1
6: X2
7: 2
8: 1
9: 1
10: X
11: 1X2
12: 1
13: 2