Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 4.11.2023

Lauantain Vakio 1-kierroksen kohteet koostuvat totuttuun tapaan brittifutiksesta! Peliaika päättyy perinteisesti lauantaina klo 16.58 | 04.11.2023 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 04.11.2023 16:58

1. Newcastle - Arsenal


Vakio-kierros startataan Newcastlen ja Arsenalin kohtaamisella, kyseessä on melkoinen herkkupala kaikille jalkapallon ystäville. Newcastle tulee otteluun sarjan kuudennelta sijalta, kun taas Arsenal on sarjassa toisena. Piste-eroa joukkueilla on vieraiden hyväksi seitsemän pistettä ja formietukin aavistuksen vieraiden puolella. Newcastlen kotietu kuitenkin tasoittaa puntteja merkittävästi, eikä selvää suosikkia tähän matsiin löydy. Ottelu on hankala pelattavaksi ja kulutammekin kierroksen ensimmäiseen otteluun jo merkkejä reilusti, pelaamme kohteen läpi.

Tulos: 1X22. Manchester C - Bournemouth


Cityn ja Bournemouthin välisessä ottelussa ei tasoerosta ole epäselvyyttä. City on massiivinen suosikki, emmekä usko Bournemouthin pystyvän millään isäntiä haastamaan. Pep Guardiolan luotsaama City on peliprosenteissa 80% suosikki, joka on täysi ansaittua, sen verran suuri tasoero joukkueiden välillä on. City tulee ottelun kotonaan voittamaan, emmekä näe syytä merkkien kulutukseen, isännät varmaksi.

Tulos: 13. Brentford - West Ham


Keskikastin kahinassa Brentford saa vieraakseen West Hamin. Isännät tulevat matsiin kahden matsin mittaisessa voittoputkessa, kun taas vierailijat ovat hävinneet kolme viimeisintä otteluaan. Brentford on siis vieraita paremmassa vireessä ja saa matsiin itselleen kotiedun, uskomme näiden seikkojen riittävän isännille voiton nappaamiseen. Vahvana kotijoukkueen tunnettu Brentford on kotiluolassaan vaikea vastus kenelle tahansa ja näin se tulee olemaan myös West Hamille, isännät varmaksi.

Tulos: 14. Everton - Brighton


Vaikka Everton onkin saanut omaan tekemiseensä ryhtiä, on se silti selvä altavastaaja kotonaan Brightonia vastaan. Isännät tulevat matsiin sarjataulukon sijalta 15, kun taas vierailija Brighton on seitsemäntenä, piste-eroa vieraiden hyväksi on seitsemän pistettä. Everton on edellisestä viidestä matsistaan voittanut kolme ja hävinnyt kaksi, Brightonin saldo samassa ajassa on vain yksi tappio. Brighton on myös materiaaliltaan isäntiä edellä, mutta Evertonin kotietu tasaa puntteja hieman. Brighton on ottelussa suosikki, mutta emme uskalla joukkuetta varmaksi pelata, piristynyt Everton antaa varmasti tiukan vastuksen ja varmistelemmekin vierasvoiton tasapelillä.

Tulos: X25. Burnley - Crystal P


Sarjassa viimeistä edellisenä oleva Burnley saa vieraakseen Crystal Palacen. Burnley on kymmenestä pelaamastaan alkukauden ottelusta voittanut vain yhden ja onkin nyt jo selvää, että joukkueen päätavoite tällä kaudella on sarjapaikan säilyttäminen. Palace sen sijaan on alemmassa keskikastissa, kahdeksan pistettä isäntien yläpuolella. Kumpikin joukkue tulee matsiin tappioputkessa, isännillä se on kolmen matsin mittainen ja vierailla kahden. Tässä matsissa Palacella on kuitenkin oiva tilaisuus palata takaisin voittokantaan, sillä sen verran vaikealta Burnleyn tekeminen on vaikuttanut. Luotammekin tässä ottelussa vieraisiin ja pelaamme Crystal Palacen varmaksi!

Tulos: 26. Sheffield U - Wolverhampton


Sarjajumbona oleva Sheffield United on ongelmissa, joukkue on kerännyt tällä kaudella vain yhden tasuripisteen ja pelaaminen on muutenkin karmeaa katseltavaa. Wolves majailee sarjassa alemmassa keskikastissa sijalla 12 ja vaikka vieraat ovatkin hävinneet kaksi viimeisintä otteluaan, on se silti valtaisa suosikki tähän otteluun. Sheffield U on sarjan ylivoimaisesti heikoin joukkue ja se antaakin Wolvesille oivat mahdollisuudet voittokantaan paluuseen, emme millään usko joukkueen jättävän tätä mahdollisuutta käyttämättä vaan pelaammekin vieraiden kautta tämän kohteen.

Tulos: 27. Birmingham - Ipswich T


Championshipin keskikastissa oleva Birmingham saa vieraakseen hurmoksessa liitävän Ipswichin. Birmingham on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan, kun taas vieraat ovat voittaneet neljä viimeisintään. Ipswich on sarjassa toisella tilalla, takana tuleva Leeds on jäänyt peräti yhdeksän pisteen päähän. Ipswich liitää melkoisessa hurmostilassa ja onkin virittelemässä melkoista tuhkimotarinaa. Tuhkimotarina tulee saamaan jatkoa tässä ottelussa, sillä niin valtaisa ero joukkeuiden välisessä vireystilassa on. Ipswich on peliprosenteissa yli 50% suosikki ja me allekirjoitamme sen myös, pelaammekin vieraat rohkeasti varmaksi lapullemme.

Tulos: 28. Plymouth - Middlesbrough


Plymouthin ja Middlesbroughin välinen vääntö on mielenkiintoinen. Plymouth on valunut sarjataulukossa häntäpäähän, kun taas Middlesbrough on noussut jo kymmenenneksi karmean alkukautensa jälkeen. Tästä ottelusta voidaan odottaa tasaista, Plymouth on edellisillä kierroksilla osoittanut jälleen pieniä piristymisen merkkejä, eikä Middlesbroughille ole helppoa iltapuhdetta luvassa. Tässä ottelussa näemmekin oivan mahdollisuuden pelata tasapelin lapulle, varmistelemme tasapelin kuitenkin vielä vieraiden voitolla, eli tuplamerkit lapulle.

Tulos: X29. Swansea - Sunderland


Swansean ja Sunderlandin välisessä taistossa pelivalintanamme on kierroksen ainoa varma risti. Championshipin keskikastin kahinassa ei suurta eroa löydy suuntaan eikä toiseen, emmekä löydä ottelusta suosikkia vaikka kuinka tutkisimme. Kolmen ottelun formit ovat identtiset ja piste-eroa sarjataulukossakaan ei ole kuin neljä pistettä. Tasaiseen otteluun pelaamme siis varman ristin merkiksi.

Tulos: X10. Millwall - Southampton


Millwall on erikoisessa vireessä, joukkue on pelannut edellisestä neljästä ottelustaan kolme tasan ja hävinnyt kertaalleen. Vieraat sen sijaan ovat pelanneet kuusi viimeisintä otteluaan ilman tappiota ja tuleekin matsiin suosikkina. Southampton on siis paremmassa vireessä mitä isännät ja on myös materiaaliltaan selvästi Millwallia edellä, uskommekin näihin faktoihin nojaten siihen, että Southampton ottelusta nappaa itselleen täyden pistepotin.

Tulos: 211. West Bromwich - Hull


Championshipin matseista kiharaisin on ylivoimaisesti WBA:n ja Hullin välinen vääntö. Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä sijoilla viisi ja seitsemän, eikä formissakaan merkittävää eroa ole suuntaan eikä toiseen. Kulutammekin tähän otteluun säästöön jääneitä merkkejä, kyseessä on pelaajan kannalta niin äärimmäisen vaikea kohde, että pelaamme sen läpi, eli kaikki mahdolliset merkit tähän otteluun.

Tulos: 1X212. Preston - Coventry C


Preston tulee otteluun Coventryä vastaan sarjan yhdeksänneltä sijalta, piste-eroa nousukarsijan paikalle on joukkueella vain yksi piste, joten voi sanoa että kausi on sujunut mallikkaasti. Coventry sen sijaan on sarjan häntäpäässä sijalla 20, mikäli voittoja ja pisteitä ei ala ropista, on uhkana jopa putoamispeikon lähentely. Preston on pelannut seitsemän viimeisintä otteluaan ilman voittoja, mutta tässä ottelussa sillä on oiva mahdollisuus palata voittokantaan, sillä sen verran surkeaa on ollut Coventryn tekeminen. Mikäli teillä on merkkejä säästössä, on tässä hyvä varmistella kotivoitto tasapelillä, mutta me pelaamme isännät varmaksi.

Tulos: 113. Stoke - Cardiff C


Stoke on äitynyt hyvään vireeseen, sillä se on voittanut kolme viimeisintä otteluaan. Voitot ovat tulleet Sunderlandista, Leedsistä ja Middlesbroughista, eli mitään rupusakkeja isännillä ei ole ollut vastassa. Vaikka Cardiff on myös voittanut viime kierroksilla matsejaan, ovat sen vastustajat olleet selvästi heikompia. Stoke on tunnetusti myös äärimmäisen kova kotijoukkue ja myös se kaataa vaakakuppia isäntien puolelle. Me luotamme pienimuotoisessa hurmostilassa pelaavaan kotijoukkueeseen ja pelaammekin isäntien kautta tämän päätöskohteen.

Tulos: 1
Vakio 1 4.11.2023 koko kierros:


1: 1X2
2: 1
3: 1
4: X2
5: 2
6: 2
7: 2
8: X2
9: X
10: 2
11: 1X2
12: 1
13: 1