Liiga: Kärpät - Ilves

La 03.02.2024 | 18:00 | Liiga | KÄRPÄT - ILVES

Kohde sulkeutuu: 03.02.2024 18:00Liigassa kohtaavat toisensa jälkimmäisessä B2B-pelissä Kärpät ja Ilves Oulun Energia Arenassa lauantaina kello 18:00.

Kärpät


Nokia Arenassa perjantaina pelatussa Ilveksen ja Kärppien ensimmäisessä B2B-pelissä oululaiset olivat lopulta parempia 4-3 jatkoilla (2-0, 1-0, 0-3, 1-0).

Kärpät oli selvästi parempi avauserässä, missä sen kärkiketju oli tehokkaalla pelituulella. Ville Koivunen livahti karkuun erän avauspuoliskolla, mutta Ilveksen pakeista Adam Clendening sai roikuttua sen verran oululaishyökkääjän hihassa kiinni, ettei Koivunen päässyt kunnolla laukomaan ja tilanteesta tuomittiin rankkari. Siinä Koivunen ajautui liian lähelle harhautuksessaan Ilves-vahti Jakub Malekin kilpikättä ja hyvä yritys tyssäsi siihen. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Koivisto pelasi Teemu Turusen maalipaikkaan eikä kärppä-laituri erehtynyt vaan vei kauden 21.maalillaan oululaiset 1-0 johtoon 16.minuutilla. Joonas Kemppainen rohmusi toisen syöttöpisteen. Erän viimeisellä minuutilla Koivunen vei Kärpät erätauolle 2-0 johdossa Turusen sekä Tommi Kivistön syötöistä.

Kärppien vahva pelaaminen ja parempi luistelu jatkui toisessakin erässä, missä vieraat dominoivat peliä ja maalintekoon livahtanut Arttu Hyry antoi raskaan rannelaukauksensa laulaa vieden Victor Berglundin ja Arttu Paason syötöistä oululaiset 3-0 johtoon kauden 11.maalillaan, kun toista erää oli jäljellä kuutisen minuuttia. Vahvaa kautta pelaava Hyry valittiin juuri toisen kerran peräkkäin Leijonien EHT-joukkueeseen eikä turhaan!

Päätöserään Ilves tuli aivan eri asenteella siihen. Se alkoi voittaa kaksinkamppailuja, se alkoi luistelemaan ja ennenkaikkea se alkoi laukomaan ja se näkyi myös tulostaululla. Ilveksen puolustajista Juho Rautanen ja Sami Niku pelasivat hienon kuvion päätteksi maalipaikan Eetu Päkkilälle, joka niittasi onetimerilla oikealta takatolpalta puolityhjän maalin edestä 1-3 kavennuksen erän kahdeksannella minuutilla. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Kärpät selvitti illan toisen alivoimansa mallikkaasti, mutta lähes heti sen jälkeen pääsi Päkkilä vasemmalta b-pisteen kaarelta pienellä harhautuksellaan jekuttamaan kärppäpelaajista Michal Jandusia ja laukomaan tsekin jaloista rannarilla kiekon tolpan kautta Niclas Westerholmin hanskakäden puolelta verkkoon: 2-3! Syöttöpisteen saivat Petr Kodytek ja Rautanen. Ilves nousi vielä ilman veskaria pelaten kuudella viittä vastaan tehtyä tasoituksen, kun Joona Ikonen maalatessa aivan maalinedustalta Eemeli Suomen ja Oula Palven syötöistä. Palve (16+34=50) rikkoi näin samalla ensimmäisenä liigapelaajana tällä kaudella 50 tehopinnan rajapyykin!
Ihan varsinaisen peliajan lopussa Clendening otti kakkosen Kärppien päästyä vielä maalipaikkaan ja oululaisille tarjoutui mahdollisuus ratkaista peli edukseen ylivoimalla, minkä sitten tekivätkin jatkoajalla. Siellä viisi peräkkäistä aloitustaan voittanut Kemppainen onnistui maalinedustalta iskemään riparista 4-3 voittomaalin kolmen tehopinnan iltaa viettäneen Turusen sekä Miika Koiviston syötöistä.

Malek torjui Ilveksen maalissa kaikkiaan 27/31 lättyä. Westerholm torjui puolestaan Kärppien maalinsuulla 20/23 limppua.

Kahden voiton jälkeen tappion karvasta kalkkia nielemään joutunut Antti Pennasen luotsaama Ilves säilytti kärkipaikkansa Liigan keulilla ja Tupsukorvat ovat saalistaneet nyt 49 pelistä 93 pistettä maalisuhteella 155-126. Se on voittanut 26 kertaa varsinaisella peliajalla ja neljästi jatkoilla/rankkareilla sekä hävinnyt 12 kertaa varsinaisella peliajalla ja seitsemän kertaa jatkoilla/rankkareilla.

Kuudennen voittonsa seitsemään viime peliinsä ottanut Kärpät jatkaa vastaavasti viidentenä kerättyään 46 pelistä 77 pistettä maalisuhteella 130-117. Se on voittanut 20 kertaa varsinaisella peliajalla ja kuudesti jatkoilla/rankkareilla sekä hävinnyt 15 kertaa varsinaisella peliajalla ja viidesti jatkoilla/rankkareilla. Ville Mäntymaan komennuksessa Kärpät on voittanut 11/16 kamppailua!
Ilves ottaa Bounce Backin!


Eilisen nähdyllä pelillä ei toisaalta ole ihme, että liigajohtaja Ilves on ollut Liigan viidenneksi heikoin kotijoukkue tällä kaudella. Miksikö se sitten johtaa Liigaa? Kenties siksi, että se on myös selvästi Liigan paras vierasjoukkue! Ilves on voittanut 17/24 vieraspeliään niistä 15 varsinaisella peliajalla keräten vieraissa 57 pinnaa eli peräti 12 pinnaa enemmän kuin toiseksi kovin vierasjoukkue Tappara (45) ja 18 pinnaa enemmän mitä kolmanneksi kovin vierasjoukkue Kärpät (39).

Viisi peräkkäistä vierasvoittoa ja niistä neljä varsinaisella peliajalla ottanut Ilves pisti Kärpät sellaiseen pyöritykseen päätöserässä perjantaina, että mikäli se onnistuu pelaamaan vastaavalla intensiviteetillä myös Oulussa se ottaa eittämättä Bounce Backin Liigan yhdeksänneksi kovimmasta kotijengistä Kärpistä, joka onnistui pitämään kaikkiaan viisi peräkkäistä erää Ilveksen nollilla Tampereella, mihin ei kovin moni liigajengi pysty. Ilves löi Kärpät edellisellä Oulun reissulla 6-3 lokakuussa!


Betstron uusille pelaajille 30€ kierrätysvapaa ilmaisveto vain meiltä!


2022 avattu Betstro täräyttää mukavan bonuksen uusille pelaajille kauttamme yksinoikeudella: 30€ ilmaisveto ilman kierrätystä! Talleta vähintään 30€, niin saat käyttöösi ilmaisen betsin, jonka voit käyttää jalkapallossa, jääkiekossa, koripallossa ja lentopallossa. Tutustu sivustoon arvostelussa tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
Betstro: Nappaa oma ilmaisvetosi! >>


Pelivalintamme:

Ilves ML @2.15

Osuma
Betstro - Lue arvostelu

2.15

Betstro - Valitse ensitalletuksen tuplaus tai ilmaisveto! Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Nords Casino - Lue arvostelu

2.15

Uutuussivusto heti lukijoiden suosikiksi Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Maxxwin - Lue arvostelu

2.15

Maxxwin – Tuore tulokas kattavalla tarjonnalla Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

2.1

ComeOn - Booker palasi uudistuneena Lue arvostelu Siirry pelaamaan
XLBet - Lue arvostelu

2.08

XLBet – Uutuussivustolle 5x20€ kierrätysvapaa ilmaisveto! Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä