Miesten Korisliiga: BC Nokia - Karhubasket

Miesten Korisliiga | BC Nokia - Karhubasket | 14.2.2024 | 18:30

Kohde sulkeutuu: 14.02.2024 18:30


Miesten Korisliigan mielenkiintoinen runkosarja heijastuu BC Nokian ja Karhubasketin väliseen otteluun. Vastakkain ovat ennen kauden alkua oletetullakin tavalla suosikki ja haastaja. Voimasuhteet ovat vain heilahtaneet ensimmäisen neljän ja puolen liigakuukauden aikana toisin päin kuin piti.

Onkin käynyt niin, että BC Nokia on kuulunut läpi syksyn ja talven liigan kärkikastiin. Karhubasket on puolestaan kömpinyt kolostaan ja isoista vaikeuksista ensin ylempään jatkosarjaan sekä ylipäänsä hyvään tuloskuntoon.Tämä kaikki on tapahtunut siitä huolimatta tai juuri siksi, että joukkueen pelaajamateriaali näyttää nyt jopa selvästi heikkotasoisemmalta kuin silloin, kun peli ei kulkenut.

BC Nokia on ollut toki osaltaan myös onnekas. Se on välttynyt kokonaisuudessaan isommilta loukkaantumisilta ja pidempiaikaisilta sairasteluilta. Esimerkiksi koko liigan tähtikategoriaan kuuluneet Both Gach & Tucker Richardson ovat pystyneet pelaamaan kaikki ottelut.

Siten joukkue on onnistunut ylläpitämään ja kehittämäänkin pelaamisen tasoa kauden mittaan. Vähän poissaolot ovat olleet ensiarvoisen tärkeitä, sillä pelaajamateriaali ei edelleenkään näytä erityisn laajalta.

Hyvä esimerkki tästä ovat Hugo Bomanin & Kalle Peltosen hyvin pienet peliminuutit. Käytännössä vastuu jakautuu valtaosin ulkomaalaisnelikolle sekä Niko Mattilalle, Fiifi Aidoolle & Tomas Murphylle. Jos yksikin tästä seitsikosta puuttuu, ovat vaikutukset välittömät ja varsin merkittävät.

Karhubasketin kausi on puolestaan sisältänyt NBA-historian pelaajan Courtney Fortsonin, joka lähetettiin lakeuksilta kotimaahansa. Sen lisäksi ryhmään ovat kuuluneet korisliigatasolle varsin maineikkaat Horace Spencer & Vincent Sanford - eivät kuulu enää.

Miksi Karhu on tällä kokoonpanolla aiempaa parempi?


Heidän sijaan ryhmässä on nyt ehdottomasti kovan tason liigapelaaja Samuel Givens sekä kolme tälle tasolle varsin kirjoittamatonta "ulkomaalaiskorttia". Kristian Sjolundin & Junior Madut'n pelillinen vastuu on kasvanut vähitellen.Pelaaminen on muuttunut hyvin mielenkiintoisella tavalla. Hyökkäyspään potentiaalia on juuri nyt ryhmässä poikkeuksellisen vähän, mutta silti viimeisimmästä viidestä ottelusta on neljä ja kymmenestä viimeisimmästäkin seitsemän voittoa. Miksi?

Osa-ansiot menevät tietysti Givensin ja Topias Palmin hyökkäysosaamiselle. Jopa vielä merkittävämpää on kuitenkin puolustuspelaaminen.

Pelipäätös on helpohko tehdäKarhu on jättänyt viimeisimmissä otteluissa Katajan 78:aan, Bisonsin 69:ään, KTP:n 71:een, Pyrinnön 66:een ja Seagullsin 77:ään pisteeseen. Ainoaan suurinumeroisempaan suoritukseen ylsi Lapuan Kobrat, mutta tuolloin voiton ratkaisemiseen tarvittiin kaksi jatkoaikaa.


Pelkästään pelaajamateriaalien perusteella on näiden joukkueiden välille tällä hetkellä varsin vaikeaa löytää eroa. Sellainen tulee klassisesta päivän vireestä ja yksittäisistä onnistumisista.

Kotietu on Korisliigassa suhteellisen kova. Kun näistä lähtökohdista voittokertoimet ovat lähes tasan, on pelipäätös BC Nokian suuntaan helpohko tehdä.

30€ ilmaisveto ilman kierrätystä XLBetiltä!


Uusi huippusivusto XLBet tarjoaa uusille pelaajille makoisan ilmaisvedon ilman kierrätystä. Talleta ja panosta 30€, saat 30€ ilmaisvedon!
XLBet: Lunasta 100% talletusbonus

Pelivalintamme:

BC Nokian otteluvoitto @1.92

Osuma
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.92

Hyödynnä alan parhaat kertoimet Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.82

Mobilebet - Mobiiliveikkaajien suosikki Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.82

ComeOn - Booker palasi uudistuneena Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä