Hiihdon maailmancup, Canmore: miesten 10km (v)

Hiihdon maailmancup, Canmore | miesten 10km (v) | 9.2.2024 | 21:45

Kohde sulkeutuu: 09.02.2024 21:45


Hiihdon maailmancup-kiertue suuntaa kohti Pohjois-Amerikkaa, jossa urheilijat kisaavat Kanadan Canmoressa ja Yhdysvaltojen Minneapolisissa. Canmoressa kisataan neljä matkaa viiden päivään sisään, joten pienimuotoisesta Tour de skistä voidaan puhua. Avausmatkana on vapaan 15 kilometrin yhteislähtö, joka käydään perjantaina.Alunperin kisan piti olla 10 kilometrin väliaikalähtökisa, mutta FIS:n ajanottolaitteisto ei ehdi Kanadaan ajoissa. Yhteislähtökilpailussa ajanotto on teknisesti yksinkertaisempaa kuin väliaikalähdössä, jossa hiihtäjät starttaavat ladulle puolen minuutin välein.

Latuprofiili


Vapaan kisassa kierretään 3.75km rata neljään kertaan. Yhdelle kierrokselle nousumetrejä kertyy 133 metriä. Canmore sijaitsee 1309 merenpinnan yläpuolella, joten kisa käydään suhteellisen korkealla. Rata on hyvin selväpiirteinen, sillä kierroksen alkuosa on nousuvoittoinen. Kierroksen kaksi viimeistä kilometriä on hyvin laskuvoittoista, jossa hyvät laskijat pystyvät tekemään eroa muihin.

Hiihdon maailmancup, Canmore: miesten 10km  (v)

Tiukka taistelu voitosta


Miehille rata vaikuttaa suhteellisen helpolta, joten erot kärjessä voivat olla todella pieniä. Ennakkoon suurimmat suosikit kisaan ovat Simen Hegstad Krüger, Harald Östberg Amundsen ja Johannes Hösflot Kläbo. Krüger osoitti hyvää nousukuntoa Gomsin 20 kilometrin massalähdössä, jossa norjalainen pystyi viimeisellä kierroksella hajottamaan kärkiporukan. Ainoastaan Kläbo pystyi vastaamaan miehen irtiottoon ja lopulta Kläbo pesikin Krügerin loppukirissä. Amundsen on ollut todella vahva läpi kauden ja taisteleekin maailmancupin kokonaiskisan voitosta. Olisikin pienimuotoinen yllätys, mikäli voittaja ei löydy ylläolevasta kolmikosta.


Muita potentiaalisia ehdokkaita TOP6-taisteluun ovat Didrik Tönseth, Pål Golberg, Friedrich Moch, Jules Lapierre ja William Poromaa.

Peli-idea


Pelisuositus kohteeseen on Mochin ja Lapierren välinen H2H-kohde. Allekirjoittaneelle maistuu tässä parissa Mochin voitto, johon on tarjolla 1.578 kerroin. Lapierre on hieman parempi jyrkkäpiirteisimmillä radoilla. Moch on puolestaan vapaan erikoismies ja omaa todella hyvän pitkän loppukirin, joten uskon, että saksalainen on ranskalaista vahvempi, mikäli kaksikko tulee yhdessä loppusuoralle. Rajakerroin kohteeseen on 1.50.

Tuplaa ensitalletuksesi 200€ asti!


Bankonbet avasi ovensa vedonlyöjille 2022 ja tarjoaa pelien aloittamiseen muhkua tervetulobonusta.
Bankonbet: 100% talletusbonus 200€ asti

Pelivalintamme:

H2H: Jules Lapierre - Friedrich Moch: 2 @1.578

Osuma
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.578

Hyödynnä alan parhaat kertoimet Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Kirjoittanut: Jykke-setä