Fury vs Usyk - Raskaan sarjan supermatsi helmikuussa 2024!

Fury vs Usyk - Raskaan sarjan supermatsi helmikuussa 2024!
Onko nyrkkeilun raskaan sarjan kiistaton mestari Tyson Fury vai Oleksandr Usyk? Se selviää 17. helmikuuta Saudi-Arabiassa käytävässä huippuottelussa.

Fury vs Usyk - Ring of Fire Saudi-Arabiassa


Yksi nyrkkeilyn ikuisuuskysymyksiä on aina ollut, kuka on raskaan sarjan kiistaton mestari. Tähän saadaan pitkästä aikaa vastaus helmikuussa 2024, kun WBC-liiton maailmanmestari Tyson Fury kohtaa IBF-, IBO-, WBO- ja WBA-liittojen titteleitä hallussaan pitävän Oleksandr Usykin. Markkinointinimellä Ring of Fire kruunattu superottelu käydään 17. helmikuuta Riyadissa Saudi-Arabiassa.

Britti Furyn ja ukrainalaisen Usykin kohtaamisesta on huhuttu pitkään ja nyt odotus viimein palkitaan. Tosin hieman aiemmin suunniteltua myöhemmin, alunperin kaksikon matsin piti toteutua jo joulukuun lopulla. Furyn leiristä vaadittiin kuitenkin ottelun siirtoa, kun lokakuun matsi UFC-tähti Francis Ngannouta vastaan osoittautui odotettua raskaammaksi.

Usyk puolestaan oli edellisen kerran tositoimissa elokuussa Daniel Duboisia vastaan. Tuloksena oli jälleen yksi tyrmäysvoitto lisää ukrainalaisen sarakkeeseen. Usyk on voittanut kaikki 21 otteluaan ammattilaisena ja näistä 14 tyrmäyksellä. Furyn ainoa kauneusvirhe muuten puhtaassa 34 ammattilaismatsin listassa on tasuri joulukuussa 2018 Deontay Wilderia vastaan.


Fury vs Usyk - vedonlyönti


Osa vedonlyöntisivustoista on jo avannut Fury vs Usyk kohteen ja nyrkkeilyvedonlyönnissä Fury on etukäteen melko selvä suosikki huippumatsiin. Kohdevalikoima kasvaa tuttuun tapaan ottelun lähestyessä ja tätä matsia kohtaan kiinnostus myös vedonlyöntimielessä tulee taatusti olemaan valtavaa!
Harvinaista herkkua


Raskaan sarjan kiistattoman mestarin kruunaaminen on nyrkkeilymaailmassa varsin harvinaista herkkua. Edellisen kerran näin tapahtui peräti 24 vuotta sitten, kun Lennox Lewis voitti legendaarisessa uusintamatsissa Evander Holyfieldin pisteillä. Ei siis ihme, että nyrkkeilyfanit ympäri maailman ovat helmikuun illasta tohkeissaan.

Kuten edellä mainituista vedonlyöntikertoimistakin voi päätellä, lähtee Fury superotteluun suosikkina. Edellinen esitys Ngannouta vastaan oli kuitenkin hyvin vaisu, joskin lähtökohdatkin olivat toki täysin erilaiset. Fury on kuitenkin tästä kaksikosta isompi ja ilkeämpi ottelija, jonka puolesta liputtaa etukäteen myös entinen mestari Mike Tyson. Ainoa varma asia kuitenkin on, että helmikuussa on luvassa unohtumaton raskaan sarjan ilta!