Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

EM-kisoissa Suomi on isäntä, mutta entä Pariisin olympialaiset?

EM-kisoissa Suomi on isäntä, mutta entä Pariisin olympialaiset

Suomi pelaa heinäkuussa olympiakarsinnoissa, Espanja suurin este olympiapaikalle. EM-karsinnat on tällä kertaa treenaamista.

Pariisin OK-kentät haaveena

EM-isäntä pelaa karsintoja ilman panosta

Susijengi, Suomen miesten koripallomaajoukkue, on mukana pian alkavissa koripallon EM-kisojen 2025 karsinnoissa, vaikka Suomi on yksi isäntämaista. Suomi siis on automaattisesti mukana, mutta silti se pelaa karsintoja. Muuta panosta Suomella ei oikein ole kuin muiden kiusaaminen, ja ehkä sitten mahdollisesti hieman helpomman alkulohkon saaminen kotikentälle Tampereelle.

Suomi aloittaa ”karsinnat” helmikuun lopulla Serbiaa ja Tanskaa vastaan. Ottelut ovat ainakin hyvä tilaisuus ajaa uusia pelaajia sisään. Nämä matsit ovat parempia kuin tavalliset treeniottelut. Nyt vastustajat ainakin pelaavat parhaalla ryhmällä ja pelkkä voitto mielessä.
Uusi kiinnostava nimi karsinnoissa voisi olla ainakin vuonna 2006 syntynyt 204 cm pitkä HBA Märskyn Olavi Suutela. Suutela on maajoukkueessa, vaikka ei ole pelannut edes Suomen Korisliigaa.

Kesällä heinäkuussa Suomella on edessä kova turnaus, kun pelataan paikoista loppukesän Pariisin olympialaisiin. Suomen urakka tulee olevaan hankala, mutta kyllä joukkueelle pienen mahdollisuuden voi antaa.

Suomi on mukana Valencian turnauksessa, joka pelataan kahdessa kolmen joukkueen alkulohkossa. Kaksi parasta jatkavat semifinaaleihin, niistä voittajat finaaliin, ja finaalin voittaja pääsee olympialaisiin.

Suomen ensimmäinen karsintamatsi pelataan 2.7., jolloin vastassa on Bahama. Kaksi päivää myöhemmin vastassa on Puola. Finaali pelataan 7.7. Pariisin olympialaisten koripalloturnaus alkaa 27.7.

Suomen alkulohko Valenciassa ei ole vaikea. Jatkopaikan pitäisi olla selvä. Suomi lienee turnauksessa mukana aika samalla kokoonpanolla, mitä se pelasi viime MM-kisoissa vuonna 2023, eli Lauri Markkanenkin olisi joukkueen ykköshahmona.

NBA-miehiä Bahaman joukkueessa

Bahama ei ole häävi koripallomaa, mutta se tulee saamaan joukkueeseensa tukun kovia NBA-ammattilaisia, joilla on jonkinlaisia sukujuuria Bahamalla. Ainakin Portland Trailblazersin sentteri DeAndre Ayton, Indiana Pacersin takamies Buddy Hield sekä Phoenix Sunsin takamies Eric Gordon ovat pelanneet Bahaman joukkueessa.

Suomen ja Bahaman matsi tulee olemaan iso kysymysmerkki. Bahaman iskukyky riippuu paljon siitä, että minkälaisen määrän NBA-ammattilaisia se saa mukaan. Viisikko NBA-pelaajia toki pistää Suomen koville, mutta pari NBA-ammattilaista bahamalaisten pelaajien seassa ei vielä käännä matsia.

Kolmas maa alkulohkossa on Puola, kova eurooppalainen keskitason korismaa. Puolalla ei tällä hetkellä ole varsinaisia NBA-ammattilaisia, mutta kovissa eurooppalaisissa joukkueissa pelaa muutama avainpelaaja.

Pieniä mahdollisuuksia Puolallakin on saada kaksoiskansalaisia NBA:sta. San Antonio Spursin Jeremy Sochanilla on puolalainen äiti.
Puola ei ollut mukana vuoden 2023 MM-kisoissa, mutta 2022 EM-turnauksessa se pelasi erinomaisesti ja pääsi lopulta välieriin, mutta jäi ilman mitalia neloseksi. Tämä turnaus oli poikkeus, ei Puola muuten ole Euroopan top 4 -tasoa.

Valencian karsintaturnauksessa ei ole loppujen lopuksi kuin yksi suosikki, ja se on Espanja. Sen alkulohkojoukkueet ovat Libanon sekä Angola. Espanja menee jatkoon, ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä finaaliin, jossa se on jokaista mahdollista vastusta vastaan selvä voittajasuosikki. Kyllä Suomi vastaan Espanja -matsissa voi Susijengille kuitenkin Lauri Markkasen kanssa antaa ainakin 20 prosentin todennäköisyyden.

Tuoreimmat uutiset

Päivitetty viimeksi: 2. heinäkuuta 2024
Päivitetty viimeksi: 23. kesäkuuta 2024
Utah liittyy NHL:ään
Päivitetty viimeksi: 21. huhtikuuta 2024
Anders
Kirjoittanut: Anders
Sports Expert
Yli 30 vuotta betsaamista, ja siihen mahtuu monta ylä- ja alamäkeä. Ikimuistoisin vetovoitto taitaa olla vuoden 2010 Super Bowl, jossa altavastaana New Orleans Saints voitti yli kolmosen kertoimella Indianapolis Coltsin. Parhaimmat lajit ovat jalkapallo, jenkkifutis ja koripallo.