Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Snookerin MM-karsinnat käyntiin - mukana poikkeuksellisen kovia nimiä!

Pena
Kirjoittanut:
Pena

Snookerkauden huipennus eli snookerin MM-turnaus 2024 lähestyy vinhaa vauhtia. Tuttuun tapaan ennen varsinaista kisaa pelataan myös MM-karsinnat, jotka tänä vuonna ovatkin poikkeuksellisen mielenkiintoiset. Lajin maailmanrankingin kärkipäässä on tapahtunut viime aikoina selkeää elämistä, mikä on tiputtanut todella kovia nimiä suoran kisapaikan sijasta karsintojen puolelle.

Sheffieldissä pelattavat karsinnat alkavat maanantaina 8. huhtikuuta ja päättyvät keskiviikkona 17. huhtikuuta. Paikka taivaaseen eli Crucible-teatterin MM-turnaukseen aukeaa karsintojen kautta kuudelletoista pelaajalle. Kaikki karsintojen ottelut ovat luonnollisesti myös vedonlyönnin piirissä ja tarjolla onkin melkoisia herkkupaloja.

MM-karsinnat: Martin Gould - Jimmy White ma 8.4. klo 12:00
Martin GouldKerroin 1,15Bethard
Jimmy WhiteKerroin 4,70Bethard

Robertson ja Lisowski nimekkäimmät osallistujat

MM-turnaukseen pääsee suoraan maailmanlistan kuusitoista parasta pelaajaa. Vuosikausia top-16 sisällä olleet entinen maailman ykköspelaaja ja maailmanmestari Neil Robertson sekä Jack Lisowski ovat etukäteen karsintojen kovimmat nimet. Kaksikon jääminen rannalle kauden päätapahtumasta olisi melkoinen yllätys.

Supertähtiluokan parivaljakon lisäksi karsinnoista löytyy muitakin todella kovia nimiä. Entinen maailmanmestari Stuart Bingham, Anthony McGill, Ryan Day, Hossein Vafaei, Noppon Saengkham ja Si Jiahui ovat kaikille snookerin seuraajille tuttuja pelureita. Mukana karkeloissa on myös kuusitoista erikseen tapahtumaan kutsuttua amatööripelaajaa, muun muassa naisten hallitseva maailmanmestari Bai Yulu.

Kunniamaininnan ansaitsee myös legendaarinen Jimmy White, joka jälleen tänäkin vuonna havittelee paikkaa Cruciblessa. Kuusinkertainen MM-finalisti joutuu aloittamaan karsinnat ensimmäiseltä kierrokselta, jolla vastaan asettuu entinen top-16 pelaaja Martin Gould.

Karsinnoissa pelaajat on jaettu kuuteentoista eri karsintalohkoon ja kisapaikka aukeaa vain lohkon voittajille. Ohessa nimimiesten kertoimia lohkovoitosta ja siten kisoihin selviämisestä.

Snooker MM-karsinnat: selvittää tiensä MM-kisoihin
Neil RobertsonKerroin 1,22Bethard
Anthony McGillKerroin 1,50xlbet
Jack LisowskiKerroin 1,57Bethard
Zhou YelongKerroin 1,57Slotshammer
Stuart BinghamKerroin 1,80Scarabet
Hossein VafaeiKerroin 1,83Bethard
Joe PerryKerroin 3,40Bethard
Graeme DottKerroin 5,00Scarabet

Neljän karsintakierroksen taikaa

Karsinnat pelataan tänäkin vuonna neljän kierroksen mittaisina. Aloituspaikka määräytyy kunkin pelaajan rankingin perusteella alla olevan taulukon mukaisesti.

  • Ensimmäinen kierros: Pelaajat joiden ranking on 81-112 kohtaavat rankingin sijat 113-144
  • Toinen kierros: 1. kierroksen voittajat kohtaavat rankingin sijat 49-80
  • Kolmas kierros: 2. toisen kierroksen voittajat kohtaavat rankingin sijat 17-48
  • Neljäs kierros: 3. kierroksen voittajat pelaavat keskenään ja kuusitoista voittajaa jatkaa MM-turnaukseen

Kuten taulukosta voi havaita, parempi ranking tarkoittaa korkeampaa "lähtöpaikkaa" kaaviossa. Maailmanlistan sijoilla 17-48 olevat pelurit tulevat mukaan kolmannelle kierrokselle ja kisapaikka irtoaa kahdella voitolla. Sija 81 ja sitä heikommat vaativat MM-paikkaan neljä voittoa.

Kaikki ottelut pelataan peräti paras 19:sta, eli otteluvoittoon vaaditaan kymmenen voitettua framea. Kisapaikan lunastaminen karsintojen kautta on siis täyttä työtä, varsinkin pelaajille jotka aloittavat urakkansa alkukierroksilla.

Pena
Kirjoittanut: Pena
Sports Expert
Kaikki palloilu kiinnostaa, mutta vedot lähtee yleensä ison yleisön keskuudessa hieman vähemmän tunnettuihin lajeihin, kuten snookeriin ja golffiin. Myös NFL ja NBA ovat lähellä sydäntä. Näistä löytyykin säännöllisesti mukavia pelikohteita. Vihjaushistoriaa on viitisen vuotta. Housut jalassa ja panostaso kunnossa niin hyvä tulee.