Siirtoikkuna on auki, kuka lähtee, kuka jää?

Siirtoikkuna on auki, kuka lähtee, kuka jää?
Kuva: Alamy

Paljon tyytymättömiä pelaaja saattaa olla vaihtamassa seuraa, ja usein osallisena on Manchester United

Sancho, Varane, Werner, entä milloin lähtee Mbappe?


Futiksen siirtoikkuna on auki. Jotain varmasti tapahtuu, mutta kesällä sitten on taas odotettavissa jättisiirtoja.
Tässä tämän tammikuun siirtohuhujen kiinnostavimmat:

Jadon Sancho, Manchester Unitedista takaisin Dortmundiin


Sancho oli vielä jokunen vuosi sitten lupaavin nuori englantilaispelaaja, mutta sitten tuli United ja manageri Erik ten Haug.
23-vuotias Sancho tuli Saksasta Unitediin kesällä 2021. Hinta oli huimat 85 miljoonaa euroa.
Ensimmäisellä kaudella Sancholle tuli täysiä minuuttejakin Valioliigassa ja kolme maalia. Sittemmin kaikki meni pieleen. Tällä kaudella Sancho on pelannut yhteensä 76 minuuttia Valioliigaa, ja syyskuun alusta lähtien hän on ollut manageri ten Haugin koirankopissa. Syy on se, että Sancho joutui riitoihin manageri ten Haugin kanssa, eikä hän suostu pyytämään anteeksi.
Sanchon siirto Dortmundiin on jo ilmeisesti käytännössä varma.PSG haluaa Joshua Kimmichin


Pariisin ylpeys PSG haluaa vahvistaa joukkuetta. Messi ja Neymar lähtivät kesällä, ja rahaa varmasti on. Sky Germany on uutisoinut, että PSG haluaa nyt Bayern Munchenin 28-vuotiaan Joshua Kimmichin. Kimmichillä on 18 kuukautta jäljellä sopimuksestaan muncheniläisten kanssa.
Jotain kertoo Kimmichin tasosta, että hän on pelannut Saksan A-maajoukkueessa 82 matsia.
Atletico Madridin manageri Diego Simeone sanoi Kimmichistä näin: ”Hän on ainoan kerran menettänyt pallon, kun hän antoi sen kotonaan pojalleen pelattavaksi”.

Timo Werner, pian jo Spursin mies


Tätä kirjoitettaessa Timo Werner on uutisten mukaan Tottenhamin lääkärintarkastuksessa. Werner on tulossa Bundesliigan RB Leipzigista lainasopimuksella.
Werner on tuttu mies Valioliigassa. Hän pelasi Chelseassa kausina 20/21 ja 21/22 yhteensä 89 matsia ja teki niissä 23 maalia. Ihan hyvät lukemat, mutta silti Wernerin aikaa Chelseassa pidettiin epäonnistuneena. Ehkä kaikki muuttuu, kun ei enää olla Thamesin rannalla sinisessä paidassa, vaan pohjois-Lontoossa valkoisessa paidassa.

Raphael Varane tarvitsee vielä kerran uuden alun


Varane on yksi niistä entisistä tähtipelaajista, joiden ura painui pohjalle nykyisessä Manchester Unitedissa. 30-vuotias Varane tuli Old Traffordille kesällä 2021.
Parhaimmillaan Varane on ollut Lisandro Martinezin kanssa kova topparipari, mutta epätasaisuus ja loukkaantumiset ovat vaivanneet Varanea. Penkilläkin hän on istunut, kun ten Haug on yrittänyt saada epätoivoisesti hommaa toimimaan.
Varanen sopimus Unitedin kanssa loppuu kesällä. Ainakin Bayern Munchen on ollut kiinnostunut, toinen vaihtoehto on tietenkin Saudi-Arabia.Anthony Martialkin jättää Unitedin


Old Traffordilla ovet käyvät. Anthony Martial on huhujen mukaan lähdössä Turkkiin Fenerbahcen joukkueeseen. Martial tuli Unitediin hyvin lupaavana ranskalaisnuorukaisena syksyllä 2015, ja hän lähtee uransa loppupuolta lähenevänä ranskalaispettymyksenä pois.
Ei Martial mikään kehno pelimies ole. A-maaotteluitakin Ranskan paidassa hän on pelannut 30.
Unitedissa ei kuitenkaan ole sujunut kummoisesti, kelläpä olisi. Tammikuussa 2022 United laittoi Martialin lainalle Sevillaan.Mbappe ja taas uusia huhuja


Siirtomarkkinoiden suurin kysymys on kuitenkin se, mitä tekee Kylian Mbappe? Tätä arvuutellaan nytkin, vaikka taitaa käydä niin, että kesken tätä kautta ei tapahdu Mbappen kanssa mitään.
Viimeisen viikon aikana on julkistettu ristiriitaisia raportteja Englannista ja Ranskasta Mbappen tulevaisuudesta. The Times kirjoitti, että Mbappe harkitsee siirtoa Valioliigaan, ja Liverpoolia mainittiin kiinnostuksen kohteena. Ranskalainen mediatalo Foot Mercato taas väitti, että hän on jo sopinut siirrostaan La Ligaan ja Real Madridiin ja siirtyy Santiago Bernabeulle kesällä, kun sopimus PSG:n kanssa päättyy.
Mbappen lähipiiri on kieltänyt kaikki huhut.