Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Muistatko Pikkuleijonien mestaruuden vuonna 1998?

Muistatko Pikkuleijonien mestaruuden vuonna 1998

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue voitti maailmanmestaruuden Hartwall Areenassa vuonna 1998. Voitto oli sensaatio, sillä Suomelle ei annettu ennen kisoja mahdollisuuksia edes mitalipeleihin, mutta toisin kävi.

Suomi näytti jo alkulohkossa, että joukkueesta löytyy potentiaalia. Pikkuleijonat voittivat oman alkulohkonsa häviämättä peliäkään ja ainoa pistemenetys tuli lohkon päätöskamppailussa Tshekkiä vastaan, mutta tasapeli riitti Pikkuleijonille lohkovoittoon.

Suomi kohtasi puolivälierässä Kazakstanin, joka oli Pikkuleijonille täysi vastaantulija. Yksipuolisen näytöksen päätteeksi taululla loistivat lukemat 1-14 ja tie mitalipeleihin oli Suomelle auki. Mainittakoon, että Kazakstan voitti sijoitusottelussa Kanadan 6-3.

Välierissä Suomea vastaan asettui yllätysvalmis Sveitsi. Sveitsi oli puolivälierissä tiputtanut itsensä Tre Kronorin ja alkusarjassa se pelasi tasapelin Venäjän kanssa. Välierästä muodostuikin erittäin tiukka, lähinnä turnauksen parhaaksi maalivahdiksi valitun David Aebischerin torjuntojen ansiosta. Ottelu päättyi lopulta Suomen voittoon, numeroin 1-2. Sveitsi voitti pronssiottelussa Tshekin rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi, 4-3.

Finaaliin Suomi lähti asiantuntijoiden mielestä selkeänä altavastaajana. Venäjä oli välierissä murjonut Tshekin 5-1 ja mestaruuden piti olla selvä. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin vasta toisen erän loppupuolella, kun Venäjän Dimitri Vlassenkov iski itänaapurin johtoon, mutta kolmannen erän alussa Suomi pääsi pyörittämään ylivoimaa ja lopulta Pasi Puistola iski Suomen tasoihin. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, joten edessä oli ikimuistoinen jatkoaika, mikä huipentui Niklas Hagmanin takalistosta kimmonneeseen maaliin. Palataan jatkoaikaan ja maailmanmestaruuteen tämän videon myötä:

https://www.youtube.com/watch?v=1v-ivoGnYFg?rel=0

Venäjän kaatajat vuonna 1998

Maalivahdit

Mika Noronen
Niklas Bäckström

Puolustajat

Marko Kauppinen
Ilkka Mikkola
Timo Ahmaoja
Marko Kauppinen
Pasi Petriläinen
Ari Vallin
Pasi Puistola

Hyökkääjät

Johannes Alanen
Niklas Hagman
Teemu Elomo
Toni Dahlman
Olli Ahonen
Kari Kalto
Olli Jokinen
Niko Kapanen
Timo Seikkula
Jyrki Louhi
Tomek Valtonen
Eero Somervuori
Timo Vertala

Tuoreimmat uutiset

Päivitetty viimeksi: 22. heinäkuuta 2024
Päivitetty viimeksi: 2. heinäkuuta 2024
Päivitetty viimeksi: 23. kesäkuuta 2024
vedonlyonti.com-Toimitus
Sports Expert