LaSB porskuttaa väkevästi kohti Salibandyliigaa

LaSB porskuttaa väkevästi kohti Salibandyliigaa
Steelers kaatui Elenia-Areenalla toistamiseen. Salibandyliigan pudotuspelien yleisömäärät kalpenevat Divarin finaalien yleisömäärien rinnalla.
Lammin Salibandy otti hetki sitten päättyneessä pelissä toisen kiinnityksen Divarin mestaruuteen ja suoraan liiganousuun. Ottelu kulki vahvasti LaSB:in kirjoittaman käsikirjoituksen mukaan, eikä paikallisvastustaja, Steelers, tunnu löytävän aseita taitavaa ja taktisesti monipuolisempaa LaSB:ia vastaan. Ottelu päättyi lukemin 5-6, mutta todellisuudessa ottelu ei ollut aivan niin tiukka kuin numerot kertovat.

LaSB johti ottelua jo 3-6, kun peliä oli jäljellä enää vajaat neljä minuuttia. Steelers aloitti tämän jälkeen viimeisen kirinsä, mikä tuotti tulosta puoliminuuttia LaSB:n osuman jälkeen. Samassa ajassa LaSB:n Aki Syrjälä sai 2+10 minuutin rangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä, minkä aikana Steelers kavensi tilanteeksi 5-6. Viimeiset puolitoistaminuuttia Steelers yritti tasoitusta ilman maalivahtia, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Ottelun tehokkaimmat pelaajat olivat Steelersin Iiro Nurminen (3+1) ja Nico Jonaeson (0+3). LaSB:n tehomiehet olivat ykkösketjun Roope Kainulainen (2+0) ja ensimmäisessä finaalissa 2+2 tehot viimeistellyt Tino Nivala, joka saalisti tänään teholukeman 1+1. Mainittakoon, että Kainulaisten veljeksistä jokainen (Roope, Rasmus, Justus ja Juuso) pääsivät toisessa finaalissa tehopisteille.

LaSB porskuttaa väkevästi kohti Salibandyliigaa
Kainulaiset vasemmalta oikealle: Roope, Rasmus, Juuso ja Justus. Kuva: Juha Tanhua / Etelä-Suomen Sanomat

5000 asukkaan Lammilla eletään vahvasti oman kylän joukkueen mukana. Tänään Elenia-Areenalla kirjattiin kauden suurin yleisömäärä Divarissa, 1584 katsojaa. Ensimmäisessä finaalissa katsojia oli hieman vajaa 1400. Mainittakoon, että Salibandyliigan pudotuspeleissä suurin yleisömäärä on ollut tähän mennessä TPS:n ja Happeen välisessä kamppailussa Marli Areenalla, missä katsojia oli 1035.