Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Suomalaiset futarit ulkomailla - katsaus syyskauteen ja siirtomarkkinoihin

Suomalaiset futarit ulkomailla

Suomalaisilla oli tapahtumarikas syyskausi Euroopan top 5-liigoissa, rapakon takana ja muuallakin. Miltä kevätkausi näyttää? Kuva: Alamy

Suomalaisilla pelaajilla riittänyt vientiä tammikuussa!

Suomalaisia futareita on alkuvuodesta 2024 ulkomailla runsaslukuinen joukko, mutta aivan kirkkaimpiin parrasvaloihin ei monellakaan taso tällä hetkellä aivan piisaa. Bundesliigan mestaruudesta taistelevan Bayer Leverkusenin Lukas Hradecky tekee tietysti tähän poikkeuksen ja top 5-liigoissa on kirjoilla muutama muukin pelaaja Saksassa, Ranskassa, Italiassa ja Englannissakin. Tässä artikkelissa otetaan katsaus talven siirtomarkkinoihin Suomi-näkövinkkelistä sekä ”recap” suomalaisten pelaajien edesottamuksiin syyskaudella!

Tammikuun siirtoikkunaa on tietysti vielä parin päivän verran jäljellä, mutta tässä vaiheessa on saatu reilusti mielenkiintoisia siirtoja maaliin. Huuhkajien vakiokasvoista Pyry Soiri sekä Miro Tenho vaihtoivat maisemaa - Soiri matkasi Universitatea Craiovan riveihin Romanian liigaan ja Tenho pelaa tulevalla kaudella Djurgårdens IF:n riveissä Allsvenskanissa. HJK:sta myös Tuomas Ollila matkasi muualle, kun Ranskan kakkostason Paris FC sai Ollilan allekirjoituksen. Matti Peltolan matka taitaa sen sijaan käydä DC Unitedin riveihin rapakon taakse.

Dolce vita kutsuu suomalaisia - tammikuussa lisää uusia kasvoja Serie B:hen!

Vallitsevana trendinä vaikuttaisi olevan Italian viehätys, sillä tässäkin ikkunassa Serie B on saanut muutaman mielenkiintoisen uuden suomalaiskasvon. Ascoli palkkasi SJK:ssa viime kaudella pelanneen Jeremiah Strengin ja Sauli Väisänen tuli samaiseen seuraan Tanskan liigan Odensesta. Molemmilla on kyseessä lainasiirto, mutta Strengin sopimuksessa on mukana myös osto-optio. Leccen organisaatiossa kirjoilla ollut Henri Salomaa pelaa kevätkauden lainalla puolestaan pohjoisempana Leccon riveissä.

Veikkausliigasta ulkomaille taitaa matkata vielä viimeisen viikon aikana ainakin Urho Nissilä, joka on pelannut viimeksi kilpailullisia matseja kesällä, kunnes soppari KuPSin kanssa päättyi ja loppuvuosi meni ilman seuraa. ”Upi” on ollut nyt näytillä Puskas Academyssa Unkarissa. Jos sopimus syntyy, olisi Nissilällä myös suomalaista seuraa, kun Mikael Soisalo siirtyi samaan osoitteeseen viime kesänä. Suomalaisista isoista talenteista on mielenkiintoista seurata vielä myös Roni Huddin ja Topi Keskisen tilanteita, sillä vientiä kyllä riittäisi!

Syyskauden onnistujiin voi käsi sydämellä listata Hradeckyn ohella listata myös Casper Terhon, joka on murtautumassa vähitellen Union St. Gilloisen avauskokoonpanoon - peliaikaa tuli syksyllä ilahduttavasti myös Eurooppa-liigassa. On ilahduttavaa nähdä myös hyväkuntoisen Joel Pohjanpalon nakuttavan maaleja Veneziassa! Jolle teki Italiaan hiljattain uuden sopimuksen eli kanaalien varrella saadaan nauttia jatkossakin Dangerin revolveroinnista. Positiiviseksi jutuksi on vielä mainittava Glen Kamaran siirto Leedsiin, sillä Kamaran peliaika Rangersissa oli jäänyt vähiin ja Leedsissä on nyt tullut mukavasti vastuuta.

Monella suomalaisella on ollut alkukaudesta myös ikäviä loukkaantumisia, jotka toivon mukaan nyt ovat taaksejäänyttä elämää. Huuhkajilla on maaliskuussa valtavan tärkeitä pelejä (huom. monikkomuoto!), joten esimerkiksi Oliver Antmanin, Anssi Suhosen, Robin Lodin ja Marcus Forssin soisi nyt pysyvän kunnossa ja vireessä, jotta Suomi nähdään kesällä Saksassa taistelemassa EM-glooriasta!

Suomalaiset ulkomailla (tilanne 29.1.):

Maalivahdit:

PelaajaSeura
Lucas BergströmChelsea
Viljami SinisaloExeter City
Lukas HradeckyBayer Leverkusen
Jaaso JantunenFreiburg II
Jesse JoronenVenezia
Jasper SamoojaLecce
Hugo KetoSandefjord
Carljohan ErikssonNordsjaelland
Lasse SchulzViborg

Puolustajat:

PelaajaSeura
Tomas GalvezManchester City U21
Leo VäisänenAustin FC
Jere UronenCharlotte
Robert IvanovBraunschweig
Daniel O'ShaughnessyKarlsruhe
Sauli VäisänenAscoli
Arttu LötjönenSampdoria
Miro TenhoDjurgården
Niklas MoisanderMalmö
Rony JanssonKalmar
Miika KoskelaTromså
Kalle WalliusStart
Arttu HoskonenCracovia
Nikolai AlhoVolos
Robin TihiAl Ahli Doha
Richard JensenAberdeen
Thomas LamZwolle
Pyry SoiriUniversitatea Craiova
Ville KoskiIstra
Matias RaleKauno Zalgiris
Matej HradeckySkalica

Keskikenttäpelaajat:

PelaajaSeura
Glen KamaraLeeds United
Ilmari NiskanenExeter City
Robin LodMinnesota United
Robert TaylorInter Miami
Alexander RingAustin FC
Fredrik JensenAugsburg
Anssi SuhonenHamburger SV
Luka HyryläinenHoffenheim II
Oskar WiklöfFreiburg II
Niklas PyyhtiäTernana
Rasmus SchüllerDjurgården
Santeri VäänänenRosenborg
Niilo MäenpääWarta Poznan
Casper TerhoRoyale Union St. Gilloise
Kaan KairinenSparta Praha
Leo WaltaNordsjaelland
Onni ValakariPafos FC
Lassi LappalainenMontreal
Jasin AssehnounVolos
Adam MarkhiyevRFS
Otso LiimattaFamalicí󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿£o
Naatan SkyttäToulouse
Mikael SoisaloPuskas Academy
Janne-Pekka LaineRizespor
Petteri PennanenHyderabad

Hyökkääjät:

PelaajaSeura
Marcus ForssMiddlesbrough
Teemu PukkiMinnesota United
Joel PohjanpaloVenezia
Eetu VertainenTriestina
Jeremiah StrengAscoli
Henri SalomaaLecco
Simon SkrabbKalmar
Daniel HåkansVålerenga
Agon SadikuRosenborg
Benjamin KällmanCracovia
Kai MeriluotoStal Mielec
Juho TalvitieLommel
Oliver AntmanNordsjaelland
Saku YlätupaHelsingör
Tim VäyrynenVaduz
Berat SadikDoxa