Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Onko hän seuraava suomalainen NBA-pelaaja?

Miro Little

Kuva: Alamy

Möttölä, Markkanen ja kuka on kolmas? Kaksi pelaajaa melko lähellä, toisella heistä hyvätkin mahdollisuudet.

Kesällä 2025 suomalainen NBA-varaus?

Hanno Möttölä oli ensimmäinen, Lauri Markkanen oli toinen, mutta kuka on kolmas? Kuka suomalainen on seuraava NBA-pelaaja? USA:n yliopistosarjoissa pelaa kaksi ehdokasta, joilla on aivan kelvolliset mahdollisuudet tulla draftatuiksi.

Olivier Nkamhoua

23-vuotias Nkamhoua pelaa nyt jo viidettä vuottaan USA:n NCAA-yliopistosarjassa. Neljä ensimmäistä kautta hän pelasi Tennesseen yliopistossa ja nyt Michigan WOlverinesissa.
Nkamhoua on 203 cm pitkä laituri, ja Michiganin kanssa hän on alkanut tehdä sellaisia tilastolukemia, että osakkeet draft-arvioissa ovat alkaneet nousta.
Seitsemässä ottelussa kaudella 2023-24 Nkamhoua on tehnyt keskimäärin 17.6 pistettä per matsi ja levyreitä hän on ottanut 7.3 per matsi. Michigan on voittanut kauden otteluista neljä, ja Nkamhoua on joukkueen sisäisissä tilastoissa pisteissä kakkonen ja levyreissä ykkönen.

Nkamhoua oli mukana Suomen joukkueessa viime syksyn MM-kisoissa, mutta niissä ei ainakaan vielä tullut mitään kummoista läpimurtoa kv-matseissa.

Kesällä ennen tämän kauden NCAA-matseja Nkamhouan tilanne ensi kesän NBA-draftissa arvioitiin yleisesti korkeintaan kakkoskierroksen varaukseksi. NBA Scouting Live -sivusto totesi, että Nkamhoua on ketterä ja taitava laituri, joka voi pelata kolmos- ja nelospaikkaa. Viimeinen vuosi Tennesseen kanssa oli hyvä.
Nkamhoua pystyy monipuolisesti tekemään pisteitä ja puolustamaan useampaa pelipaikkaa. Hän voisi olla NBA:ssa kolmosia heittävä ja hyvin puolustava roolipelaaja, sivusto arveli.

Sports Illustrated -lehti kirjoitti marraskuussa, että Nkamhoua olisi mukana jo viime kesän NBA-draftissa. SI arveli, että Nkamhoua menisi kakkoskierroksella. Jos tämä arvio pitää paikkaansa, niin pelit Michiganissa olisivat varmasti nostaneet Nkamhoua jo tukevastikin kakkoskierroksen draftiksi.
NBA Draft Room on rankannut Nkamhouan kesän 2024 draftissa sijalle 115, eli jäisi varaus tulematta. Se tarkoittaisi sitten kesän liigojen kautta sopimusta tai pelien jatkumista Euroopan puolella.

Miro Little

Little lienee Nkamhouaa edellä, kun arvioidaan seuraavaa suomalaista NBA-pelaajaa. Little on vasta 19-vuotias ja 192 cm pitkä takamies, joka jo viime vuoden EM-kisoissa oli yllättävän valmis aikuisten peleihin.
Nyt Little pelaa ensimmäistä kauttaan NCAA-pelejä Baylorin joukkueessa. Minuutteja ei ole vielä tullut paljon. Little pelaa keskimäärin vajaat yhdeksän minuuttia per ottelu, ja pistekeskiarvo on 3.4. Ensimmäinen vuosi NCAA:ssa menee totutellessa.

NBA Draft Room -sivusto kuvaa Littlen peliä seuraavasti: Little on vahvarakenteinen ja voimakas peliä johtava takamies, joka pystyy tekemään kaiken kentällä. Hän on erittäin kyvykäs pistenikkari, pystyy pääsemään korille ja viimeistelemään korin lähistöllä sekä osumaan tarkasti kaukaa. Hän tekee hyviä päätöksiä pallon kanssa ja osaa osallistaa hyvin joukkuetovereitaan. Ei hallitse palloa liikaa, mutta pystyy ottamaan ohjat tarvittaessa. Pystyy puolustamaan molempia takamiehen paikkoja.

NBA Draft Room arvelee Littlen tulevan varatuksi joko jo ensi kesänä tai seuraavana kesänä ykköskierroksen lopulla tai sitten kakkoskierroksella. Eli Little on rankattu paremmin kuin Nkamhoua.
NBA Draft Roomin rankingissa Little on vuoden 2025 varaustilaisuuden kahdeksanneksi paras takamies.

NBA Rookie of the Year 2023-24 (Kertoimet 30.11.)
Chet HolmgrenKerroin 1,74
Victor WembanyamaKerroin 1,99
Ausar ThompsonKerroin 90,00

Parasta kotimaista koripalloa - Korisliiga!