Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Lauri Markkanen lähtee armeijaan, muutamalta huipulta intti on vielä käymättä

Lauri Markkanen lähtee armeijaan

Moni huippu-urheilija on pyörähtänyt armeijassa, NHL:n tähtipelaajilla on inttireissu on vielä tekemättä

Alokas The Finnisher

Lauri Markkasesta on tulossa Suomen armeijan alokas. Utah Jazzin The Finnisher on aloittamassa inttinsä Urheilukoulussa 17.4. Markkanen käynee armeijansa Kaartin jääkärirykmentissä Santahaminassa Helsingin liepeillä.

Markkasen inttiura ilmeisesti kestää kaiken kaikkiaan 165 vuorokautta, joista 45 vuorokautta voi olla urheilukomennuksilla. Tämä tarkoittaa sitä, että yhden kesän aikana Markkanen ei saa koko hommaa hoidettua. Urheilukomennukset osuvat tänä vuonna varmasti kesän loppupuolelle, kun Suomen maajoukkue valmistautuu MM-kisoihin.

Raskas intti ei varmasti ainakaan helpota kesän treenijaksoa. Suomen koripallomaajoukkueen entinen päävalmentaja Henrik Dettmann kertoi Helsingin Sanomien artikkelissa, että koripalloilijoilla on ollut intin kanssa hyviä ja ei-niin-hyviä kokemuksia. Joillain pelaajilla on inttiaikana tullut loukkaantumisia.
Urheilukoulun julkilausuttu tavoite on kuitenkin se, että urheilijat lähtevät parempina urheilijoina kuin mitä olivat tullessa.
Olisihan se valtava PR-moka, jos Lauri Markkanen taantuisi pelaajana pahasti muutaman kuukauden inttikeikan aikana.

Haulalla sattui polveen

Loppujen lopuksi armeijan toteutus voi olla jotain muuta kuin mitä ohjesääntö sanoo. Esimerkiksi uimari Jani Sievinen kertoi, että hän ei aikoinaan ollut kasarmilla kuin kaksi yötä. Myös kiekkoilijat Mikko Koivu sekä Mikael Granlund hoitivat armeijan kevennetysti.

Armeijan voi hoitaa myös niin, että hankkii vapautuksen. Tästä on olemassa vaikka minkälaista legendaa, mutta NHL-pelaaja Erik Haula ainakin hoiti oman vapautuksensa tehokkaasti. Haula loukkasi polvensa syksyllä 2018 ja armeijasta hän sai vamman vuoksi vapautuksen alkuvuodesta 2019. Kaudella 2019-2020 haula kuitenkin pelasi NHL:ssä 48 matsia, eli ei se vamma kovin paha sitten ollutkaan.

Lauri Markkanen saa melko varmasti jossain vaiheessa armeijansa käytyä. Osa suomalaisista huippu-urheilijoista on saanut intin hoidettua. Ja osa sitten taas ei.

Armeijansa ovat hoitaneet muun muassa seuraavat:
Jääkiekkoilijat Teemu Selänne, Mikael Granlund, Mikko Koivu, Leo Komarov
Jalkapalloilijat Jari Litmanen, Sami Hyypiä, Niklas Moisander, Teemu Pukki, Lukas Hradecky
Mäkihyppääjät Janne Ahonen, Matti Nykänen
F1-kuskit Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas
Golfaaja Mikko Ilonen
Tennispelaaja Jarkko Nieminen
Uimari Jani Sievinen
Pujottelija Kalle Palander
Painija Marko Yli-Hannuksela
Yleisurheilijat Aki Parviainen, Sini Pöyry, Valentin Kononen

Heitäkin on, joilla armeija on vielä käymättä. Tähän joukkoon kuuluvat muun muassa jääkiekkoilijat Patrik Laine, Aleksander Barkov, Mikko Rantanen ja Sebastian Aho sekä rallikuski Kalle Rovanperä.