Näin lasket vedonvälittäjän katteen ja palautusprosentin

Näin lasket vedonvälittäjän katteen ja palautusprosentin
Oletko tietoinen, kuinka paljon sinun vedonvälittäjäsi ottaa katetta kaikista vedoista? Selvitä näillä ohjeilla.

Mikä on vedon todellinen hinta?


Jokaisen vedonlyöjän tavoitteena on varmasti ensisijaisesti voittaa. Silti varsinkaan aloittelevat vedonlyöjät eivät kiinnitä tarpeeksi huomiota kertoimiin ja vedonlyöntisivustojen palautusprosentteihin.

Fakta on, että pitkällä aikavälillä vetojen todellisen hinnan määrää palautusprosentti. Suuret katteet syövät vedonlyöjien voittoja, kun taas pienemmät katteet lisäävät voittosummia pelaajille. Jokaisen vedonlyöjän tulisi olla tietoinen, mitä palautusprosentti ja kate tarkoittaa ja miten ne lasketaan.

Muuta kertoimet todennäköisyyksiksi


Mitenkä palautusprosentin ja katteen saa selville? Vedonlyönnin matematiikka on yksinkertaista plus-,miinus-,kerto- ja jakolaskua. Selvität helposti palautusprosentin 1x2-kohteiden kertoimista.

Ensimmäiseksi sinun tulee muuttaa olemassa olevat kertoimet todennäköisyyksiksi, eli prosenteiksi. Tämä käy helposti kääntämällä kertoimet käänteisluvuksi eli jakamalla 100% eli kokonaisluku 1 kohteen kertoimella.

Otetaan esimerkki Mr Greenin kohteesta jalkapallon Mestarien liigaan. Mr Green tarjoaa yhden markkkinoiden korkeimmista palautusprosenteista, eli pelaajan kannalta sivusto on yksi parhaista paikoista pelata.

Liverpool - Real Madrid


21.2.2023 pelatun Mestarien liigan ottelun Liverpool - Real Madrid päätöskertoimet näyttivät Mr Greenillä tältä:

Kotivoitto: 2,25 --> 1/2,25 = 0,444 ~ 44,4%
Tasapeli: 3,50 --> 1/3,50 = 0,286 ~ 28,6%
Vierasvoitto: 3,10 --> 1/3,10 = 0,323 ~ 32,3%

1. Laske kate


Kate = (1/kotivoiton kerroin) + (1/vierasvoiton kerroin) + (1/tasapelin kerroin) – 1

Esimerkki: (0,444 + 0,286 + 0,323) - 1 = 0,0438 ~ 5,3%

2. Laske palautusprosentti


Palautusprosentti = 100% - kate

Esimerkki: 100% - 5,3% = 94,7%

Vedonlyöntisivustot ottavat aina katteen kaikista vedoista, mutta palautusprosentti vaihtelee voimakkaasti eri sivustojen ja sivustojen sisälläkin lajien välillä. Samalla sivustolla voi siis olla eri palautusprosentti esimerkiksi jalkapallossa ja jääkiekossa.

Edellämainitussa esimerkissä palautusprosentti on sieltä korkeammasta päästä, johtuen siitä että Mestarien liigan kohde kerää valtavasti pelivaihtoa ja markkina on siten erittäin "tehokas". Myös kilpailu sivustojen välillä on kovaa ja kertoimet on tällaisissa otteluissa pidettävä korkealla. Hieman pienempikin siivu isosta pelivaihdosta on parempi, kuin isompi siivu selvästi pienemmästä vaihdosta.

Yli 100% palautusprosentti tarkottaa, että oikealla panostuksella et voi hävitä vedossa yhtään. Mitä lähempänä palautusprosentti siis on 100%, sitä edullisempia vedot ovat sinulle pitkällä aikavälillä.

Omaa henkilökohtaista palautusprosenttia on kaikista helpoin nostaa hyödyntämällä pelisivustojen vedonlyöntibonukset. Valitse ensiksi jokin vedonlyöntibonus sivustolle, missä on hyvä palautusprosentti ja aloita pelaaminen. Korkeilla palautusprosenteilla ja korkeilla vedonlyöntibonuksilla voi nopeasti tehdä ison tilin.

Vertaile palautusprosentteja


On siis hyvin selvää, että kertoimien vertailu ja palautusprosenttien on laskeminen on järkevää pelaajan kannalta. Tämä myöskin tarkoittaa sitä, että pelaajalla kannattaa olla useampia pelitilejä useammilla sivustoilla, sillä saatat löytää kohteisiin parempia palautusprosentteja ja kertoimia eri sivustoilta.

Toisinaan on mahdollista löytää myös ns. arbitraaseja, joissa voit lyödä samaan kohteeseen eri sivustoille eri lopputuloksia ja saada näin voittoa täysin ilman riskiä. Tässä kohdin tulee kuitenkin muistaa aina tarkistaa vedonlyöntisivustojen ehdot kohteen osalta, jottei tule ikäviä yllätyksiä. Arbitraasivedonlyöntiä voikin suositella vain kokeneille pelaajille.

Vedonlyöntisivustojen palautusprosenttien vertailua:

Kuten mainittua, sivustojen palautusprosentti vaihtelee lajien ja tapahtumien mukaan. Alla on vertailu muutamien tunnettujen sivustojen palautusprosenttia, kun mukaan otetaan kaikki merkittävät vedonlyöntilajit ja -tapahtumat. Nyrkkisääntönä voi pitää, että isoissa paljon pelivaihtoa keräävissä tapahtumissa palautusprosentti on keskiarvoa korkeampi ja vähempivaihtoisissa tapahtumissa jäädään keskiarvon alle.

Taulukosta on myös helppo huomata, että isojen ja laadukkaiden sivustojen palautusprosentit ovat keskimäärin hyvin lähellä toisiaan.

MrGreen: 93,68%
888: 93,48%
MobileBet: 93,42%
ComeOn!: 93,40%
Posido: 93,20%
LightCasino: 92,73%
Veikkaus: ~ 90%

Näin lasket vedonvälittäjän katteen ja palautusprosentin