Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Koripallon MM-turnauksen viisi parasta pelaajaa

Koripallon MM-turnauksen viisi parasta pelaajaa

Kuvat: Alamy

Koripallon MM-kisoissa on NBA:n supertähtiä useammassa joukkueessa. Tässä listattuna turnauksen viisi kovinta pelaajaa.

Koripallon MM-kisat

Lauri Markkanen ja muut MM-tähdet

Koripallon MM-kisoissa on mukana kova ryhmä maailman parhaita pelaajia. Aivan kaikki ykköset eivät ole mukana, mutta silti eri joukkueissa pelaa tähtiä, jotka voi helposti laittaa maailman top 10 -pelaajien joukkoon.
Koripallon tason laajenemisesta kertoo sekin, että jos listaa tulevien MM-kisojen viisi parasta, niin näistä vain yksi pelaa USA:n joukkueessa. USA:n kisaryhmässä ei ole kaikkia maan parhaita, mutta kyllä amerikkalaisilla silti on kisoissa 12 kovatasoista NBA-pelaajaa.

Seuraavassa MM-kisojen top 5 -pelaajat:

Giannis Antetokounmpo, Kreikka

”The Greek Freak” Antetokounmpo on valittu vuosina 2019 ja 2020 NBA:n MVP-pelaajaksi. NBA:n mestaruuden Antetokounmpo voitti Milwaukee Bucksin kanssa kesällä 2021. Samalla hänet valittiin finaalisarjan MVP:ksi.
Antetokounmpon tarina on jonkinlainen Hollywood-elokuvan käsikirjoitus. Köyhien siirtolaisten poika alkaa pelata koripalloa. Ensimmäisinä 18 elinvuotenaan Gianniksella ei ollut minkään maan kansalaisuutta. Kreikan passin hän sai pari kuukautta ennen NBA:n draftia vuonna 2013. Antetokounmpo varattiin vuorolla 15.
Antetokounmpo on pelannut koko NBA-uransa Milwaukeessa. Aluksi häneen ei juurikaan kiinnitetty huomiota. Rookie-vuoden pistekeskiarvo oli 6.8 ja kakkosvuoden 12.7. Neljännellä NBA-kaudella The Greek Freakin pistekeskiarvo pomppasi 22.9 pisteeseen, ja sitten hän olikin jo supertähti.
Antetokounmpon lempinimi kertoo hänen pelistään. Hän on 213 senttiä pitkä, mutta liikkuu kentällä kuin pieni laituri. Ykköspaikkaa lukuun ottamatta Antetokounmpo voi pelata mitä paikkaa vain. Saman pituiset pelaajat eivät pysy liikkeessä mukana, ja yhtä nopeat sitten taas ovat auttamatta liian lyhyitä.

Luka Doncic, Slovenia

Jos Antetokounmpon nousu NBA:n huipulle oli yllätys, niin Doncicin menestystä saattoi hieman odottaa. Hänet varattiin kesällä 2018 Dallas Mavericksin kolmosvarauksena.
Vaikka Doncicista odotettiin kovaa pelimiestä NBA-liigaankin, niin se on ollut kaikille yllätys, miten hän on pystynyt dominoimaan. Doncic on parimetrinen, hieman pyylevä ja pelaa hitaasti. Jo Euroliigassa näytti ajoittain siltä, että hän ei ehdi mihinkään ja heitot lähtivät ilmaan aivan viime hetkillä. Tämä ei ole ollut Doncicille ongelma. NBA:ssakin hän on hidas ja heitot lähtevät viime hetkillä, mutta silti juuri ja juuri ajoissa. Doncic korvaa nopeuden puutetta tasapainolla, hyvällä ensimmäisellä askeleella ja mainiolla peliälyllä.
Heti rookie-kaudellaan Doncic teki Mavericksille 21.2 pistettä per matsi. Viime kaudella keskiarvo oli jo huimat 32.4 pistettä per ottelu.
Dallas Mavericks ei ole ollut NBA:n parhaita joukkueita. Kevään 2022 play offseissa se pääsi aina konferenssifinaaleihin asti, mutta hävisi tulevalle NBA:n mestarille Golden State Warriorsille 1-4.
Viime kaudella Dallas jäi kokonaan ulos pudotuspeleistä.

Tyrese Haliburton, USA

USA:n ykköspelaaja tulevissa MM-kisoissa on Indiana Pacersin takamies Tyrese Haliburton. CBS Sportsin viime talvena tekemässä listauksessa NBA:n 16. parhaaksi pelaajaksi.
Haliburton varattiin NBA:n kesän 2020 draft-tilaisuudessa 12. vuorolla. Kaksi ensimmäistä pelikauttaa Haliburton pelasi Sacramento Kingsin joukkueessa. Ensimmäisellä kaudellaan Haliburton teki 13 pistettä per matsi ja muutkin tilastolukemat olivat lupaavia. Viime kaudella Pacersin kanssa Haliburtonin pistekeskiarvo pomppasi 20.7 pisteeseen per ottelu. Ennen kaikkea korisyöttöjen keskiarvo 10.4 viime kaudelta oli kova lukema.
Haliburton on nyky-NBA:ssa jo melko harvinainen ykköspaikan pelaaja. Haliburton on Indianan koko hyökkäyksen ehdoton moottori, pelaaja, joka organisoi koko pelin. Nuoresta iästään huolimatta, Haliburton on vasta 23-vuotias, hän on hyvin kypsä pelaaja.
Haliburton loukkasi tammikuussa polvensa ja kyynärpäänsä, ja hän joutui sairaslomalle. Ennen loukkaantumista Pacers oli pelannut mainiota kautta, mutta koko homma hajosi, kun Haliburton oli sivussa.

Shai Gilgeous-Alexander, Kanada

Kanadalla on MM-kisoissa kova nippu, ja varsinkin sen takamieskaksikko taitaa olla kisojen paras. Denve Nuggetsin Jamal Murray oli isossa roolissa NBA:n kevään finaaleissa, mutta taidoiltaan hänen edelleen nousee vielä Oklahoma Thunderin Shai Gilgeous-Alexander.
SGA on nyt pelannut viisi kautta NBA:ssa ja viime kausi oli se varsinainen läpimurto. Hänen pistekeskiarvokseen tuli 31.4 ja korisyöttöjenkin keskiarvo oli 5.5.
Jos Oklahoma olisi parempi joukkue, tai ainakin isommalla markkina-alueella, niin SGA noteerattaisiin vielä paljon korkeammalle. Kauden päätteeksi SGA valittiin All NBA -joukkueeseen. Stephen Currykin joutui tyytymään kakkosryhmään.
SGA ei ole erityisen nopea takamies, mutta hän kompensoi puutteita liki kahden metrin pituudella ja hyvällä pallotaidolla.

Lauri Markkanen, Suomi

Markkasen voi nostaa listalle, eikä edes tarvitse laittaa sinivalkoisia laseja naamalle. Markkasen tarina on suomalaisille tuttu, mutta jos puhutaan maajoukkuekoripallosta, niin Markkasen voi nostaa kaikissa ranking-tilastoissa vielä pari pykälää ylemmäs.
Viime kesän EM-turnauksessa Markkanen oli yksi turnauksen parhaista. Hän oli pistekeskiarvossa kakkonen Kreikan Antetokounmpon jälkeen. Tehotilastossa Markkanen oli neljäs.
Hieman MM-kisat ja tuleva NBA-kausi ovat Markkasen osalta kysymysmerkki, kun alla ovat kuukaudet armeijassa. Kai sitä kuitenkin voi luottaa, että Markkasen suhteen on tehty kaikki mahdollinen, että armeija ei haittaa pelejä. Olisi valtava PR-tappio SA Intille, jos Markkanen nyt alkavissa MM-kisoissa ja tulevalla NBA-kaudella olisi taantunut viime vuodesta.