Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Nuorten Leijonien MM-leiriryhmä julki - potentiaalia piisaa

Pena
Kirjoittanut:
Pena
Nuorten Leijonien MM-leiriryhmä julki - potentiaalia piisaa

Suomen valmennusjohto julkisti leiriryhmän vuodenvaihteessa pelattaviin jääkiekon U20 MM-kisoihin 2024. Nuoret Leijonat lähtevät taas kerran mitalijahtiin laadukkaalla nipulla. (Kuva: Alamy)

U20 MM-kiekkoa jälleen vanhalla mantereella

Vuoden 2024 jääkiekon U20 MM-kisat pelataan 26. joulukuuta - 5. tammikuuta Ruotsin Göteborgissa. Yksi kiekkokauden kohokohdista käydään siis muutaman vuoden tauon jälkeen Euroopassa. Hallitsevana mestarina turnaukseen lähtee Kanada.

Suomi kuuluu jälleen turnauksen mitalisuosikkeihin. Kovimmat odotukset vedonvälittäjien kertoimien perusteella ovat Kanadan ja isäntämaa Ruotsin niskassa, mutta sitten tulevat USA ja Suomi. Tuttuun tapaan ainakin kirkkaimman mitalin valuminen tämän nelikon ulkopuolelle olisi melkoinen pommi.

U20 MM-kisat - Turnauksen voittajakertoimet
KanadaKerroin 2,90
RuotsiKerroin 3,40
USAKerroin 4,25
SuomiKerroin 6,00
TshekkiKerroin 16,00
SlovakiaKerroin 46,00
SveitsiKerroin 61,00
SaksaKerroin 91,00
LatviaKerroin 501,00
NorjaKerroin 751,00
Nuorten Leijonien MM-leiriryhmä julki - potentiaalia piisaa

(Nuorten Leijonien kahden vuoden mitaliputki katkesi viime kisoissa, palataanko nyt mitalikantaan? Edellinen mestaruus tuli Suomeen vuonna 2019.)

Nuorten Leijonien leiriryhmä nimetty U20 MM-kisoihin

Päävalmentaja Lauri Mikkola esikuntineen nimesi joulukuun puolivälissä alta löytyvän leiriryhmän, josta lopullinen kisajoukkue valitaan ennen joulua. Tästä kokoonpanosta tippuu ennen lopullista nippua vielä yksi hyökkääjä ja yksi puolustaja. Leirin aikana Nuoret Leijonat pelaavat treenimatsit Slovakiaa ja Tshekkiä vastaan Ruotsin Halmstadissa.

Maalivahdit:
1 Vinni Eemil, HIFK Helsinki
30 Kokko Niklas, Kärpät Oulu
31 Vali Noa, TPS Turku

Puolustajat:
2 Väisänen Veeti, KooKoo Kouvola
3 Salin Otto, HIFK Helsinki
4 Kärki Arttu, Soo Greyhounds OHL *
6 Kulonummi Kasper, Tappara Tampere
10 Pieniniemi Emil, Kärpät Oulu
12 Väisänen Joona, Dupuque USHL
13 Kangas Kalle, Jokerit Helsinki
15 Pulkkinen Jesse, JYP Jyväskylä

Hyökkääjät:
18 Kumpulainen Rasmus, Oshawa Generals OHL
19 Helenius Konsta, Jukurit Mikkeli
20 Keskinen Oiva, Tappara Tampere
21 Bau Samu, Ilves Tampere
22 Halttunen Kasper, London Knights OHL
23 Kiiskinen Jesse, Pelicans Lahti
24 Kaskimäki Aleksanteri, HIFK Helsinki
25 Koskipirtti Max, Michigan Tech NCAA
28 Lassila Jere, JYP Jyväskylä
29 Hämeenaho Lenni, Ässät Pori
32 Hemming Emil, TPS Turku
33 Nyman Jani, Ilves Tampere
34 Männistö Tommi, Michigan State Univ. NCAA
36 Naukkarinen Janne, SaiPa Lappeenranta

Vahvuudet hyökkäyksessä ja maalin suulla?

Suomi saa jälleen kovan joukkueen jalkeille, vaikkei se paperilla aivan Kanadan, Ruotsin tai USA:n tasoa olekaan. Laatua kuitenkin piisaa erityisesti hyökkäyspäässä ja toisaalta maalivahti Niklas Kokolla on hyvät saumat olla jopa kisojen paras veskari.

Nuorten Leijonien kärkiketjut rakennettaneen Konsta Heleniuksen ja Jere Lassilan (tai Oiva Keskisen) ympärille. Joukkueen potentiaalisista tähdistä ainakin laiturit Jani Nyman, Lenni Hämeenaho ja Aleksanteri Kaskimäki lienevät vahvoilla kahden ensimmäisen tulosketjun rooleihin. Kiekollista osaamista löytyy kuitenkin myös tämän kärkikuusikon takaa, mikä ei aina Suomen kohdalla ole ollut itsestään selvää.

Nashvillen sopimuspelaaja Joakim Kemelliä ei näillä näkymin kisoissa nähdä. Sen sijaan myös alempiin vitjoihin on jopa tunkua kokonaisvaltaisista pelaajista. Kokon takana puolestaan tilanne on varsin tasan, Vinni ja Vali ovat laadukkaita kirittäjiä. Suomen menestystoiveiden kannalta Kokon huipputurnaus lienee kuitenkin välttämätöntä.

Miten alakerta kestää?

Jos Nuorten Leijonien MM-miehistöstä hakee etukäteen ongelmakohtia, niin joukkueen puolustuskalusto on ilmeinen valinta. Normaalisti Suomella on ollut yksi tai kaksi kisojen kiekollista kärkipakkia riveissään, mutta nyt tilanne on toinen. Toisaalta myöskään fyysisiä ja vuorenvarmoja peruspakkeja (positiivisessa mielessä) ei välttämättä montaa löydy.

Tampereen OHL-kiekkoon täksi kaudeksi vaihtanut Arttu Kärki lienee alakerran kiekollinen johtaja. Ainakin Jesse Pulkkinen, Otto Salin, Kasper Kulonummi ja Emil Pieniniemi taistelevat lopuista kärkiparien paikoista.

Kokonaisuudessaan tuoreella päävalmentaja Mikkolalla on siis pienistä kysymysmerkeistä huolimatta käytössään joukkue, jolla voidaan mennä vaikka päätyyn asti. Kokon huippukisat, puolustuksesta profiilipelaajien löytyminen ja nimekkään hyökkäyskaluston pääseminen tasolleen riittää pitkälle.

Pena
Kirjoittanut: Pena
Sports Expert
Kaikki palloilu kiinnostaa, mutta vedot lähtee yleensä ison yleisön keskuudessa hieman vähemmän tunnettuihin lajeihin, kuten snookeriin ja golffiin. Myös NFL ja NBA ovat lähellä sydäntä. Näistä löytyykin säännöllisesti mukavia pelikohteita. Vihjaushistoriaa on viitisen vuotta. Housut jalassa ja panostaso kunnossa niin hyvä tulee.