Parhaat vedonlyöntileffat

Parhaat vedonlyöntileffat
Jokainen vedonlyöjä on varmasti kiinnostunut katsomaan betsiaiheisia leffoja. Veikkausbonukset listasi kymmenen parasta vedonlyöntiaiheista elokuvaa. Katso lista alta!

Top-10 betsileffat10. Silver linings playbook – 2012


Elokuvamaailman huipputähdillä varustetussa elokuvassa seurataan, kuinka Pat Solatano (Bradley Cooper) joutuu pakkohoitoon pahoinpidelleensä vaimonsa Nikkin salarakkaan. Patin päästyä pois hoidosta, hän asettuu vanhempiensa luokse. Patin isällä(DeNiro) on peliongelma ja häviää isosti Philadelphia Eaglesin hävitessä New York Giantsille. Pat tapaa laitoksesta pois päästessään Tiffanyn (Jennifer Lawrence), jonka kautta Pat yrittää saada Nikkille kirjeen, sillä hän ei lähestymiskiellon vuoksi voi sitä itse hänelle viedä.

Vedonlyönti on aiheena pienessä roolissa tässä elokuvassa ja tämän takia listallamme viimeisenä. Muuten elokuva on loistava ja keräsikin kahdeksan Oscar-ehdokkuutta. Jennifer Lawrence voitti parhaan naispääosan-oscarin Silver linings playbook-roolistaan.

Parhaat vedonlyöntileffat

Ohjaaja: David O.Russell
Pääosissa: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert DeNiro
IMDB - 7,8/10
Rottentomatoes - 8,2/10


9. Eight men out - 1988


Eight men out kertoo vuonna 1919 baseballissa tapahtuneesta sopupeliskandaalista. Ylivoimaisena pidetyn Chicago White Soxin sisällä kuohuu, kun kahdeksan joukkueen pelaajaa on lahjottu häviämään otteluita. Elokuvassa kuvataan joukkueen sisälle aiheutuvia ristiriitoja, kun kaikki eivät suostu hyväksymään sopupeliä. Vedonlyöjät ottavat tapahtumasta kuitenkin kaiken irti!

Parhaat vedonlyöntileffat

Ohjaaja: John Sayles
Pääosissa: Charlie Sheen, David Strathairn, D.B. Sweeney, Gordon Clapp
IMDB - 7,3/10
Rottentomatoes - 7,2/10


8. Lay the favourite – 2012


Kuka edes tietää, että Bruce Willis on tehnyt vedonlyöntiaiheisen elokuvan? Hän näyttelee kuitenkin pääosassa Las Vegasissa vedonlyöntibisnestä pyörittävää Dinkiä, joka palkkaa entiseen elämäänsä kyllästyneen Bethin. Bethin unelmana oli lähteä Floridasta ja lähteä coctail-tarjoilijaksi Las Vegasiin, mutta päätyy lyömään vetoja Dinkin puolesta. Beth joutuu turvautumaan myös työskentelmään laitonta vedonvälitystä hoitavan Rosien palveluihin New Yorkissa, joka on kostautua Bethille.

Parhaat vedonlyöntileffat

Ohjaaja: Stephen Frears
Pääosissa: Bruce Willis, Rebecca Hall, Catherine Zeta-Jones, Joshua Jackson
IMDB - 4,8/10
Rottentomatoes - 3,9/10


7. The Gambler – 1974


Axel Freed, yliopiston äidinkielen professori tykkää lyödä vetoa, hieman liiaksikin. Hyvin työssään menestyvä Axel voittaa suuren summan rahaa, mutta häviää ne yhtä nopeasti takaisin, josta alkaa syöksykierre. Hän lainaa rahaa niin tyttöystävältään, äidiltään ja lopulta sotkee myös oppilaansa mukaan ongelmiinsa. Axelille pelaaminen on kuin huumetta ja mafialtakin lainaamansa rahat on aika maksaa takaisin. Millä keinoilla, kun kaikki on hävitty?

Parhaat vedonlyöntileffat

Ohjaaja: Karel Reisz
Pääosissa: Burt Young, James Caan, James Woods, Lauen Hutton
IMDB - 7,3/10
Rottentomatoes - 6,9/10


6. White men can’t jump – 1992


Legendaarisessa White men can't jump, eli Mustat donkkaa tykimmin-elokuvassa seurataan parivaljakon Billy Hoylen(Woody Harrelson) ja Sidney Deanen(Wesley Snipes) hustlausta katukoriskentillä Los Angelesissä. Billy ei valkoisena "nörttinä" herätä mustissa katukorispelaajissa kunnioitusta tai pelkoa, mutta paljastuu yhdeksi parhaista katukorispelaajista. Billy ja Sidney käyttävät tätä hyödykseen ja putsaavat kenttä toisensa jälkeen rahaa itselleen. Kaikkien kulmien kentät ei kuitenkaan ole reilun pelin paikkoja, eikä "bisneskumppaniinkaan" voi aina luottaa.

Parhaat vedonlyöntileffat

Ohjaaja: Ron Shelton
Pääosissa: Wesley Snipes, Woody Harrelson, Rosie Perez
IMDB - 6,7/10
Rottentomatoes - 6,4/10


5. Bookies – 2003


Kolme college-opsikelijaa alkavat pyörittää laitonta vedonvälitysbisnestä kampuksella, joka paisuu paisumistaan opiskelijoiden tienatessa kymmeniä ja satoja tuhansia dollareita. Alueella toimiva toinen laitoin vedonvälittäjä ei kuitenkaan sulata kolmikon toimintaa. Kolmikon tulevaisuus on uhattuna ja kaikki kulminoituu yliopiston koripallojoukkueen otteluun, jossa on pelissä 100 000 dollaria.

Parhaat vedonlyöntileffat

Ohjaaja: Mark Illsley
Pääsosissa: Nick Stahl, Johnny Galecki, Lukas Haas
IMDB - 6,0/10
Rottentomatoes - 6,2/10

4. Even Money – 2006


Even Money-elokuvassa nähdään elokuvamaailman isoja tähtiä, kuten Kim Basinger, Danny DeVito ja mm. Frasier-sarjasta tuttu Kelsey Grammer. Elokuvassa seurataan kirjailija Carolyniä, joka ei ole todellisuudessa kirjoittanut uutta kirjaansa, vaan pelannut perheensä säästöt. Mekaanikko Clyde Snow(Forest Whitaker) on suuressa velassa laittomalle vedonvälittäjälle ja joutuu pyytäämään college-koripallotähti veljeänsä häviämään konferenssin finaaliottelun tahalleeen kuitatakseen hänen velkansa. Clyde ei kuitenkaan pysty riistämään omien ongelmiensa takia veljensä unelmaa ja voittoa finaaliottelusta ja kertoo veljelleen, että peliä ei tarvitse hävitä ja hänen velkansa on maksettu. Tämä koituu lopulta Clyden ja monen muun kohtaloksi.

Parhaat vedonlyöntileffat

Ohjaaja: Mark Rydell
Pääosissa: Kim Basinger, Forest Whitaker, Danny DeVito, Nick Cannon, Kelsey Grammer
IMDB - 5,9/10
Rottentomatoes - 4,0/10

3. Hustler - 1961


Vanhaksi 60-luvun elokuvaksi Hustler on yllättävän jännittävä ja suositeltava elokuva. Elokuva kertoo biljardisaleissa kiertävästä huijarista Eddie Felsonista, joka kiertää ystävän Charlie Burnsin kanssa nyhtämässä rahaa hyväuskoisilta pelaajilta. Felson kohtaa elokuvan alussa yhden kaikkien aikojen parhaan pool-pelaajan Minnesota Fatsin ja on lähellä voittaa tämän. Häviö ottaa nuorta Felsonia koville ja hän vetäytyy huijausbisneksistä, kunnes saa Fatsin entiseltä työkumppanilta tarjouksen. Tämän avulla hänelle avautuu uusi mahdollisuus.

Parhaat vedonlyöntileffat

Ohjaaja: Robert Rossen
Pääosissa: George C. Scott, Jackie Cleason, Michael Constantine, Murray Hamilton
IMDB - 8,1/10
Rottentomatoes - 8,7/10


2. The Color of money - 1986


Suomennettuna Suuret setelit-elokuva on Tom Cruisen tähdittämä "jatko-osa" juuri edelliselle Hustler-elokuvalle. Hustler-elokuvan pääosassa ollut Eddie Felson huomaa nuoren Vincen(Tom Cruise) biljardisalilla ja saa suostuteltua hänet yhteistyöhön. Vincen uutena managerina he alkavat jälleen Eddien nuoruusvuosien tapaan nyhtää rahaa vastapelureilta, välillä keinoja kaihtamatta.

Elokuvan on ohjannut huippu-ohjaaja Martin Scorsese. Hän on tullut myöhemmin tunnetummaksi mm. elokuvistaan Mafiaveljet, Gangs of New York, Lentäjä sekä The Departed, jonka ohjaamisesta hän voitti ensimmäisen ja tähän mennessä ainoan Oscarinsa.

Parhaat vedonlyöntileffat

Ohjaaja: Martin Scorsese
Pääosissa: Tom Cruise, Paul Newman, Mary Elizabeth Mastrantonio
IMDB - 7,0/10
Rottentomatoes - 7,2/10

1. Two for the money - 2005


Osittain tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa legendaarinen Al Pacino pyörittää vihjepalvelubisnestä roolissaan Walter Abramsina. Matthew McConaughey, eli Brandon Lang on maan paras vihjaaja ja Walter haluaa hänet töihin. Brandonin imago laitetaan täysin uusiksi ja hänestä tehdään John Anthony - The Million Dollar Man. Onni kääntyy kuitenkin maan parasta vihjaajaa vastaan ja on tuhota hänet ja koko Walterin bisneksen. Kaikki on lopulta kiinni pelkästä kolikonheitosta.

Parhaat vedonlyöntileffat

Ohjaaja: D.J. Caruso
Pääosissa: Al Pacino, Matthew McConaughey, Rene Russo, Jeremy Piven
IMDB - 6,2/10
Rottentomatoes - 4,7/10