Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

NHL:n pudotuspelit - saadaanko jälleen suomalainen Stanley Cup-voittaja?

Pena
Kirjoittanut:
Pena

(Kuvat: The Canadian Press / Alamy Stock Photo)

Jääkiekon NHL:n pudotuspelit ovat täydessä vauhdissa ja mukana ratkaisupeleissä on jälleen myös paljon suomalaispelureita. Mikä parasta, suurimmalla osalla suomalaisista mahdollisuudet himoitun Lord Stanleyn pokaaliin ovat täyttä realismia.

Historian saatossa neljätoista eri suomalaispelaajaa on päässyt kauden päätteeksi nostelemaan lajin halutuinta kannua. Me otimme tarkasteluun todennäköisyydet sille, että Stanley Cupin kylkeen kaiverrettaisiin jälleen suomalaisnimi tai useampiakin.

Kannukandidaatteja Idässä ja Lännessä

Suomalaisittain kuluva NHL-kausi on potentiaalisen menestyksen kannalta historiallisen lupaava. Sinivalkoista väriä löytyy niin Itäisen kuin Läntisenkin konferenssin kärkijoukkueista. Suomalaiset kuuluvat kaiken lisäksi joukkueidensa avainpelaajiin, joten kauden huipentumaan lähdetään todella herkullisista asetelmista.

Idässä Carolina Hurricanes ja Florida Panthers kuuluvat konferenssin suurimpiin suosikkeihin. Carolinan suomalaisista ykköstähti Sebastian Aho johtaa Hurricanesin ykkösvitjaa, josta on tullut yksi sarjan parhaista ellei paras. Jesperi Kotkaniemi ja Teuvo Teräväinen antavat tulitukea kakkosketjussa. Maalivahti Antti Raanta puolestaan sai kutsun "ylös" farmista hänkin ja pääsee näin tavoittelemaan himoittua kannua.

Carolinan kanssa idän suurimpiin suosikkeihin kuuluu toinen "suomalaisjoukkue" Panthers, jossa on peräti neljä suomalaispeluria. Ykkössentteri Barkovin lisäksi Floridan suomalaiskatraaseen kuuluvat kolmosketjun hyökkääjät Anton Lundell ja Eetu Luostarinen, sekä Panthersin runkopuolustajiin kuuluva Niko Mikkola. Viime kauden finalisti pääsee näihin pudotuspeleihin selkeästi viime kautta terveempänä ja odotukset ovat katossa.

Stanley Cup -mestari 2023-24
Carolina HurricanesKerroin 5,70xlbet
Florida PanthersKerroin 6,60

Stars ja Avalanche huippuluokan haastajia

Jos ovat idän jätit koko sarjan suurimpia mestaruussuosikkeja, paljon eivät perässä odotusten puolesta tule lännenkään "suomalaisjoukkueet". Dallas Stars ja Colorado Avalanche ovat yhdessä Edmonton Oilersin kanssa Läntisen konferenssin ykkösniput kannujahtia ajatellen.

Dallasissa suomalaista Stanley Cupia jahtaavat ykkössentteri Roope Hintz ja kärkipakki Miro Heiskanen. Heiskasen takana isoja minuutteja luutii umpitärkeä peruspuolustaja Esa Lindell. Hintz johti joukkojaan tehokkaasti jo viime vuoden pudotuspeleissä ja nyt olisi aika ottaa askel eteenpäin myös koko joukkueen menestyksen osalta. Heiskanen puolestaan on yksi sarjan parhaista kokonaisvaltaisista puolustajista ja aivan kriittinen palanen Starsin menestyshaaveille.

Parin vuoden takainen mestari Colorado puolestaan on isompi kysymysmerkki. Kärkipainotteinen rosteri on parhaimmillaan pitelemätön, mutta tällä kaudella meno on ollut monin paikoin tahmeaa. Avalanchen paidassa mestaruutta tavoittelevat supertähtikategorian Mikko Rantanen, arvokkaat alempien kenttien työmyyrät Artturi Lehkonen ja Joel Kiviranta sekä terveenä ollessaan joukkueen kakkosvahti Justus Annunen. Ja pakkohan tässä kohtaa on mainita myös Avsin mainio maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila, josta tuli vuonna 2022 historian ensimmäisen Stanley Cupin voittanut suomalainen valmentaja.

Stanley Cup -mestari 2023-24
Colorado AvalancheKerroin 8,85xlbet
Dallas StarsKerroin 21,00Bethard

Conn Smythe - kuka on pudotuspelien MVP?

Suomalaisittain mielenkiintoinen on myös kisa pudotuspelien parhaalle pelaajalle jaettavasta Conn Smythe-palkinnosta. Vuodesta 1965 lähtien jaettua palkintoa ei ole suomalaispelurille ojennettu vielä kertaakaan, mutta voitaisiinko tänä vuonna tehdä historiaa?

Virallisesti Conn Smythe on joukkueensa arvokkaimmalle pelaajalle jaettava palkinto. Käytännössä pysti menee kuitenkin lähes aina Stanley Cupin voittavan joukkueen pelaajalle. Viime kauden päätteeksi pokaalia kannatteli Vegasin Jonathan Marchessault.

Suomalaisista parhaiten pullat ovat tämänkin pystin osalta uunissa Carolinan Aholla, joka on selkeästi joukkueensa tärkein pelaaja. Myös Barkovin rooli Panthersin kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on niin iso, että mestaruuden osuessa kohdalle sentteriä on vaikea näistä keskusteluista ohittaa.

Conn Smythe Trophy - voittajakertoimet
Sebastian AhoKerroin 16,00Bethard
Aleksander BarkovKerroin 26,00Bethard
Roope HintzKerroin 61,00Bethard
Mikko RantanenKerroin 71,00Bethard
Miro HeiskanenKerroin 81,00Bethard
Pena
Kirjoittanut: Pena
Sports Expert
Kaikki palloilu kiinnostaa, mutta vedot lähtee yleensä ison yleisön keskuudessa hieman vähemmän tunnettuihin lajeihin, kuten snookeriin ja golffiin. Myös NFL ja NBA ovat lähellä sydäntä. Näistä löytyykin säännöllisesti mukavia pelikohteita. Vihjaushistoriaa on viitisen vuotta. Housut jalassa ja panostaso kunnossa niin hyvä tulee.