Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Granlund ja Puljujärvi Leijoniin, lisää NHL-apuja nurkan takana?

Pena
Kirjoittanut:
Pena
mm-kisat 2024

Kuva: Alamy (Marco Leipold/City-Press GbR)

Suomen miesten jääkiekomaajoukkueen valmistautuminen Tshekin MM-kisoihin sai hurjasti lisää kierroksia, kun NHL-pelurit Mikael Granlund ja Jesse Puljujärvi ilmoittautuivat mukaan leiriryhmään. Leijonasankari Granlundin paikka lopullisessa kisajoukkueessa on itsestäänselvyys ja "MG" liittyy joukkueen matkaan toukokuussa kauden viimeisen EHT-turnauksen jälkeen. "Pulju" puolestaan taistelee Tshekin EHT-turnauksessa kisapaikkansa puolesta.

Mikä Leijonien ja suomalaisten kiekkofanien kannalta parasta, nurkan takana saattaa odottaa lisää iloisia uutisia NHL-vahvistusten muodossa. MM-kisat alkavat perjantaina 10. toukokuuta, joten päävalmentaja Jukka Jalosella esikuntineen on vielä rutkasti aikaa odotella lisävahvistuksia NHL:stä.

Lisää MM-ehdokkaita rapakon takaa

Jalonen joutuu tämän vuoden kisoissa tulemaan toimeen ilman useampaakin Euroopassa pelaavaa luottopeluriaan. Tämä nostaa potentiaalisten Pohjois-Amerikan vahvistusten merkitystä entisestään. Runkosarjaan kautensa lopettaneista NHL-pelureista sopimuksensa puolesta mahdollisia selkeitä vahvistuksia olisivat vielä ainakin hyökkääjät Matias Maccelli ja Joel Armia sekä puolustaja Olli Määttä. Maalivahtiosastolle puolestaan vapaana olisi Joonas Korpisalo.

Oman mausteensa kisajoukkueen kasaamiseen tuo MM-kisojen aikataulu, mikä mahdollistaa mainiosti NHL-apujen lennättämisen mukaan vielä ensimmäisen pudotuspelikierroksenkin jälkeen. Suomalaisittain tilanne on tältä osin äärimmäisen kiinnostava, sillä tulessa on useampiakin "suomalaisjoukkueita".

Jääkiekon MM 2024: Maailmanmestari
KanadaKerroin 3,35nords casino
SuomiKerroin 4,85xlbet
RuotsiKerroin 6,00Bethard
USAKerroin 6,70xlbet
TshekkiKerroin 7,00Bethard

Rantanen, Barkov, Hintz, Heiskanen, Aho?

Colorado lähtee hyvin lievänä suosikkina sarjaansa Winnipegiä vastaan. Jos Avalanche tippuisi leikistä, vapautuisi kisoihin halutessaan ainakin Mikko Rantanen sekä Justus Annunen. Kenties myös Artturi Lehkonen, mikäli pelikunto sen sallii. Florida puolestaan on hieman suurempi suosikki Tampa Bayta vastaan, mutta ei Floridan paikallissarjakaan mikään läpihuutojuttu ole. Panthersia edustaa suomalaisnelikko Aleksander BarkovAnton LundellEetu Luostarinen ja Niko Mikkola.

Dallas puolestaan haastaa ensimmäisellä playoff-kierroksella hallitsevan mestarin Vegasin. Jos Vegas yllättäisi teksasilaiset, voisi Jalonen saada jättipotin. Roope Hintz ja Miro Heiskanen olisivat Barkovin tavoin koko kisojen tähtipelaajia. Myös Esa Lindellillä olisi varmasti halutessaan paikka Leijonien alakerrassa. Nashvillen putoaminen vapauttaisi puolestaan yhden maailman parhaista maalivahdeista Juuse Saroksen.

Epätodennäköisimmät vahvistukset löytyvät Carolinasta. Mestaruutta jahtaava Hurricanes ei varmaanikaan ainakaan avauskierroksella kompastu, joten Sebastian AhoaTeuvo Teräväistä ja Jesperi Kotkaniemeä tuskin Prahan MM-kaukaloissa nähdään. Elämme kuitenkin erittäin mielenkiintoisia aikoja ja kiekkofanien onkin syytä seurata tarkalla silmällä NHL:n pudotuspelien tuloksia.

Pena
Kirjoittanut: Pena
Sports Expert
Kaikki palloilu kiinnostaa, mutta vedot lähtee yleensä ison yleisön keskuudessa hieman vähemmän tunnettuihin lajeihin, kuten snookeriin ja golffiin. Myös NFL ja NBA ovat lähellä sydäntä. Näistä löytyykin säännöllisesti mukavia pelikohteita. Vihjaushistoriaa on viitisen vuotta. Housut jalassa ja panostaso kunnossa niin hyvä tulee.