Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

NCAAB: Haastattelussa koripalloilija Oskar Michelsen

Oskar Michelsen

Koripallon yliopistoliiga alkaa jälleen torstaina 12.11.2015 Yhdysvalloissa. NCAA-koripalloliigassa pelaa myös monia suomalaisia nuoria lupauksia. Tavoitimme Davidsonin yliopistossa pelaavan Oskar Michelsenin kauden kynnyksellä.

Oskar Michelsen - Davidsonin yliopisto

michelsen

Kuka olet ja mistä tulet?

Oskar Michelsen, 20-vuotias koripalloilija Helsingistä.

Miten kuvailisit itseäsi pelaajana?

Pelipaikaltani olen enemmän takapelaaja kuin sisäpelaaja, pituudesta huolimatta. Pelini perustuu pitkälti heittämiseen ja joukkuepelaamiseen.

Pelaat tällä hetkellä Davidsonin yliopistossa yhdysvalloissa, mutta missä joukkueissa olet pelannut Suomessa?

Suomessa pelasin ensimmäiset 9 vuotta PuHu junioreissa Vantaalla. Seuraavat kaksi kautta vietin Helsingin NMKY:n kanssa ja viimeiset kaksi vuotta ennen tänne tuloa Helsinki Basketball Academyssa.

Kuinka päädyit juuri Davidsonin yliopistoon?

He olivat ensimmäisten koulujen joukossa rekrytoimassa minua toisena lukiovuotenani. Pidin paikasta todella paljon vierailtuani täällä ja valmennustiimi on maan parhaita.

Minkälainen oli ensimmäinen vuotesi NCAA-liigassa ja yliopistossa?

Kaikin puolin erittäin onnistunut ja erittäin hyvä vuosi meiltä. Koulussa oli paljon totuttelemista mutta alun jälkeen kaikki meni hyvin. Koriksen kannalta oli hyvin erilainen kun mihin olin ennen tottunut. Harjoitusten kovuus ja vaatimustaso olivat aivan eri luokkaa kuin Suomessa. Myös pelaaminen isoilla areenoilla tuhansien ihmisten edessä oli hienoa.

Minkälainen kokemus oli päästä NCAA-lopputurnaukseen eli March Madnessiin?

Huikea kokemus! Yksi maailman kovimmista urheilutapahtumista ja vaikka putosimmekin toisella kierroksella oli upea päästä mukaan. Putoaminen aikaisessa vaiheessa jätti enemmän nälkää tälle vuodelle.

Minkälaiset odotukset ensi kaudelle?

Onnistuneen viime kauden jälkeen odotukset ovat korkealla ja tavoitteena on jälleen yltää NCAA-turnaukseen asti. Myös konferenssiturnauksen välierissä tippuminen jätti hampaankoloon tälle kaudelle.

Mikä yliopisto on Davidsonin kovin haastaja ensi kaudella

Pelaamme Atlantic 10 konferenssissa jonka runkosarjan voitimme viime kaudella. Ennakoissa suurimmiksi haastajiksi on nostettu Dayton Flyers, Rhode Island Rams ja VCU (Virginia Commonwealth) Rams.

NCAA teki sääntömuutoksia tulevalle kaudelle. Mm. hyökkäysaika lyhenee 30 sekuntiin ja 3-sekunnin alue suurenee. Mitä vaikutuksia näillä on?

Yleisesti se varmasti tuo enemmän puolustusmuotojen vaihtelua. Meidän hyökkäyspään pelaamiseen se ei juurikaan vaikuta, sillä meidän pelitavassa pelaajilla on vapaus ottaa ratkaisu missä vaiheessa hyökkäystä tahansa.

Oletko vielä miettinyt mahdollisuuksia yliopiston jälkeen koripallon saralla?

Tavoitteenani on pelata ammattilaisena yliopiston jälkeen. Kolme vuotta koripalloa sekä tutkinto täällä luovat varmasti hyvän perustan omalle tulevaisuudelle.

Viimeisenä kysymyksenä, kuka voittaa Suomen korisliigan ja NBA:n?

En ole korisliigaa vielä ehtinyt paljon seurata mutta sanoisin että Bisons vie pantterin tänä vuonna Loimaalle. Uskon ja toivon, että kannattamani Oklahoma City Thunder vie NBA mestaruuden nyt kun Kevin Durant on jälleen kunnossa loukaantumisten jälkeen.

Seuraa sosiaalisessa mediassa

Seuraa VB:tä twitterissä @vbonukset sekä Oskaria @OskarMichelsen ja instagramissa @michelsen_o15[/url] !

Tuoreimmat uutiset

vedonlyonti.com-Toimitus
Sports Expert